idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Turku - Frankfurt am Main

Frankfurt am Main on liike-elämän kehto ympärivuotisella kulttuuritarjonnalla

Frankfurt am Main on merkittävä Saksan ja Euroopan talouselämän keskus Main-joen varrella. Vanhakaupunki, teatterit ja kaupungin lukuisat museot yhdessä modernien pilvenpiirtäjärykelmien kanssa muodostavat mielenkiintoisen miljöön kaikenikäisille matkaajille. Suuri ravintolakatu, maineikas urheilutarjonta, sekä esimerkiksi lähialueiden kylpylät osoittavat, kuinka monenlaista tekemistä yhteen kaupunkilomaan voi mahduttaa.  

Viisi leutoa vuodenaikaa

Frankfurt am Main on sään puolesta miellyttävä matkustuskohde ympärivuotisesti. Ilmasto on sekä talvella että kesällä Suomea lämpimämpi: talvet ovat leudompia ja kesät lämpimämpiä.

Kaupungissa juhlitaan juhla- ja lomapäiviä näyttävästi. Maalis-huhtikuun vaihteessa vietetään Dippemessiä, joka on suuri vuotuinen kansanjuhla. Helmi-ja maaliskuun vaihteessa järjestetään koko vuoden kohokohta, viidentenä vuodenaikanakin tunnettu, karnevaali. Juhlilla ja karnevaaleilla on pitkä historia kaupungin historiassa ja ne tuovat kaupungin parhaat puolet esille koko kaupungin virittäytyessä juhlahumuun.

Kaksi lentoasemaa

Frankfurtissa on kaksi lentoasemaa, suuri kansainvälinen Frankfurt am Mainin lentoasema, joka on kohtalaisen lähellä kaupungin keskustaa, sekä Frankfurt Hahn, joka on noin 2 tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Frankfurt Hahnin kaukaista lentoasemaa käyttävät lähinnä vain halpalentoyhtiöt.

Hauptbahnhofilla, eli päärautatieasemalla, sijaitsevasta turisti-infosta voi käydä kyselemässä menovinkkejä ja neuvoja kaupungissa liikkumiseen. Kaupungin halki virtaavan Main-joen rannassa on useita tunnelmallisia ravintolalaivoja, joissa voi nauttia lasillisen illan hämärtyessä. Kaupunkimaisemaa on mahdollista ihailla joidenkin korkeiden pilvenpiirtäjien katoilla.

Suuressa kaupungissa asuinalue kannattaa valita omien mieltymysten mukaan. Juhlijoille ja yöelämää rakastaville sopivia asuinalueita ovat Sachsenhausen ja Brückenviertel. Myös Hauptbahnhofin lähistöllä on runsaasti hotelleja. 

Frankfurt am Main on yksi Saksan kalleimmista kaupungeista, mutta se on silti noin 20% Suomen hintatasoa edullisempi. Etenkin saksalainen olut ja ulkona syöminen on halvempia kuin kotimaassa. 

Kulkuyhteydet keskustassa ja yöpyminen

Matka Frankfurt am Mainin lentoasemalta keskustaan kestää noin 15 minuuttia ja maksaa noin 3 euroa. S-bahn metrolinjoilla S8 ja S9 sekä paikallisjunalla RE80 pääsee käteävästi keskustaan. Taksi on hintava, ja matka lentokentältä keskustaan kestää noin 20 – 30 minuuttia.

Yöpyminen hostellissa maksaa noin 20 euroa per henkilö yöltä. Hotellit maksavat alkaen noin 50 € huoneelta yötä kohden. Kaupunkialueen julkinen liikenne koostuu laajasta raitiovaunu-, bussi-, s-bahn- ja metroverkostosta. Frankfurt Card on turisteille suunniteltu helppokäyttöinen matkalippu, johon kuuluu myös tarjouksia useista nähtävyyksistä. Taksit ovat kalliimpia ja usein myös hitaampia kuin julkinen liikenne.