Lennot Helsinki - Vaasa

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Vaasa

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Vaasa (VAA), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Vaasa. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Vaasa

Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa viihtyy koko perhe

Suomen länsirannikolla sijaitseva merellinen Vaasa on täynnä tekemistä koko perheelle. Tämän viehättävän kaupungin vetonauloja ovat historialliset kohteet, kulttuuririennot ja maankuulut elämyspuistot. Lisäksi Merenkurkun saaristo on täynnä mielenkiintoisia kohteita luonnonharrastajalle ja lähiseuduilla on upeat puitteet patikointiin, kalastukseen, golfiin ja melontaan. Vaasa on tunnettu myös Suomen aurinkoisimpana kaupunkina. 

Huvipuistoja ja historiaa

Vaasassa on kaksi koko perhettä viihdyttävää lomakohdetta, huvipuisto Wasalandia ja vesipuisto Tropiclandia. Wasalandia on auki kesäkuusta elokuuhun ja Tropiclandia viihdyttää ympäri vuoden.

Kaksikielisessä kaupungissa on tarjolla paljon erilaisia kulttuuritapahtumia sekä suomeksi että ruotsiksi. Tunnetumpia tapahtumista ovat kamarimusiikkifestivaali Korsholman musiikkijuhlat ja Vaasan kuorofestivaali. Kaupungissa vietetään myös elokuussa taiteiden yötä ja Vaasan kaupunginkirjasto järjestää vuosittain Taimitorin toukokuun lopussa. 

Yksi Vaasan kiinnostavimmista historiallisista kohteista on Vaasan vanhakaupunki, joka sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä nykyisestä keskustasta.

Vaasan museotarjonnasta kannattaa mainita Sotaveteraanimuseo, Vaasan Työväenmuseo, Pohjanmaan museo ja Kuntsin modernin taiteen museo. 

Matkailijan kannattaa tutustua myös esimerkiksi Korsholman linnan valleihin, Mustasaaren kirkkoon ja Vaasassa kauppahalliin, kirkkoon ja vesitorniin. Laivaristeily on mukava tapa tutustua ainutlaatuiseen Merenkurkun luontoon ja Vaasan edustan viehättävään saaristoon. 

Leirintäalue hyvä majoitusvaihtoehto

Hotelliyö kahdelta henkilöltä maksaa alkaen 80 euroa yöltä. Edullisempia vaihtoehtoja tarjoaa kaupungin läheisyydessä sijaitseva Vaskiluodon Top Camping –leirintäalue. Se sopii erityisesti lapsiperheille, sillä sieltä on kävelymatka sekä huvipuistoon että vesipuistoon.

Liikkuminen Vaasassa on suhteellisen vaivatonta, sillä pienessä kaupungissa valtaosa nähtävyyksistä on kävelyetäisyydellä. Vaasassa voi myös hypätä paikallisliikenteen bussiin, matkalippuja saa kertalippuina sekä kausi- tai sarjalippuina. Lippujen hinnat lähtevät noin 3,20 eurosta. Kesällä keskustassa voi liikkua myös kätevästi Lilliputti-kaupunkijunalla. Taksin käyttö on kallista. 

Kesällä ei julkista yhteyttä keskustaan

Vaasan lentoasema sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kesäisin lentoasemalta ei ole säännöllistä julkisen liikenteen yhteyttä keskustaan. Elokuun puolivälistä toukokuun loppuun lentoaseman ja keskustan välillä liikennöivät bussilinjat 4 ja 10. Matkalippujen hinnat alkavat noin 3,20 eurosta, jolla voi matkata yhden vyöhykkeen, ja kahdelle vyöhykkeelle lippu maksaa noin 5,20 euroa. Taksi on hintava vaihtoehto. Lentoasemalta voi myös vuokrata auton.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Vaasa

Cheapest outbound flight from 86,60 €
Outbound and return from 113,52 €
Lennon kesto min.. 00:55 / max.. 01:05
Paluulennon kesto min.. 00:50/ max.. 01:05
Etäisyys 348 km
Lentoa/viikko 38
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdemaa Lennot - Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Vaasa
Popular destinations for onward travel