Lennot - Vaasa

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Vaasa

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Vaasa VAA), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Vaasa löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Vaasa travel tips

Länsirannikon idyllinen Vaasa

Kaksikielinen yliopisto- ja kulttuurikaupunki Vaasa tarjoaa monenlaista aktiviteettia kaikenikäisille matkalaisille ympäri vuoden. Rannikkokaupunkina Vaasa sopii matkakohteeksi etenkin merellisyydestä nauttiville. Vaasassa on lisäksi useita historiallisia kohteita.

Ajanviete Vaasassa

Vaasassa järjestetään runsaasti monipuolisia tapahtumia läpi vuoden. Yksi jokavuotinen tapahtuma on Vaasan pääkirjaston Taimitori, joka järjestetään toukokuun lopussa. Martat pitävät kahviota ja myös lapsille on järjestetty puuhaa.

Vaasalaisia nähtävyyksiä

Kuntsin modernin taiteen museo pohjautuu Simo Kuntsin, suomalaisen yritysjohtajan ja kuvataiteen keräilijän, taidekokoelmaan. Museo on toiminut Vaasassa vuodesta 2007. Museo sijiatsee sisäsataman vanhassa tullimakasiinissa ja on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-17.

Adelcrantzinkujalla sijaitsevassa Mustasaaren kirkossa pidetään seurakunnan jumalanpalveluksia, erilaisia musiikkitilaisuuksia, konfirmaatiomessuja sekä muita kirkollisia toimituksia. Kirkko on avoinna kesäkuukausina maanantaista perjantaihin kello 9-16.

Pohjanmaan maakuntamuseo toimii sekä Pohjanmaan että Keski-Pohjanmaan yhteisenä aluetaidemuseona. Museosta löytyvät esimerkiksi kulttuurihistoriallinen perusnäyttely sekä Terranova, eli Merenkurkun luontokeskus. Museon osoite on Museokatu 3 ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10–17.

Vaasan Merimuseo sijaitsee Palosaaren salmen rannalla. Museo on samalla paikalla, jossa Vaasan ulkosatama ja laivanrakennuskeskus toimivat 150 vuoden ajan. Museo on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11.30-18.30.

Maanpuolustukseen rakennetun Korsholman linnan vallit löytyvät Vanhasta Vaasasta osoitteesta Kauppiaankatu 44. 

Carl Axel Setterbergin suunnittelema Vaasan kirkko on yli tuhat paikkainen englantilaista gotiikkaa edustava hieno kolmilaivainen pitkäkirkko. Kirkossa on peräti kolme alttaritaulua. Sen osoite on Kirkkopuistikko 24. 

Vaasan kauppahalli Vaasanpuistikossa kannattaa myös katsastaa, sekä jugend -tyylinen, punatiilinen Suomen vanhin vesitorni osoitteessa Raastuvankatu 32.

Lapsiperheiden suosima vesipuisto Tropiclandia on avoinna läpi vuoden. 

Kulkuyhteydet ja majoituksen löytäminen

Vaasan lentokenttä sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kesäisin lentoasemalta ei ole säännöllistä julkisen liikenteen kuljetusta kaupunkiin. Elokuun puolivälistä toukokuun loppuun lentoaseman ja kaupungin väliä liikennöivät kaupungin bussilinjat 4 ja 10. Bussiliput maksavat alkaen 3,20€ yhdelle vyöhykkeelle ja 5,20€ kahdelle. Taksi on jonkin verran kalliimpi vaihtoehto. Lentokentällä taksit päivystävät lentojen aikataulujen mukaisesti. Kiinteähintaisen Airport taksin voit halutessasi tilata jo etukäteen Taksi Vaasalta numerosta 06 100 41 tai matkapuhelimella numerosta 0600 30011. Esimerkiksi keskustaan mentäessä hinta on noin 18 euroa. Kiinteään hintaan kuuluu yksi matkalaukku sekä käsimatkatavara. Hintaan ei sisälly erikoismatkatavara, esimerkiksi urheiluväline tai lemmikki. Lentokenttäkuljetustilaus tulisi tehdä viimeistään kaksi tuntia ennen koneen lähtö- tai tuloaikaa. Jos olet lähdössä aamulennolle, niin taksi tulisi tilata jo edellisenä iltana kello 22.00 mennessä. 

Autonvuokraamot Sixt, Hertz, Europcar, Budget, Scandia Rent sekä Avis päivystävät Vaasan lentokentällä.

Vaasan paikallisliikenteellä on bussiverkosto, johon saa erilaisia kertalippuja sekä kausi- ja sarjalippuja alkaen 3,20€. Kaupunki on kuitenkin niin pienikokoinen, että suurin osa etäisyyksistä on käveltävissä. Taksi on kallis kulkuväline, kuten muuallakin Suomessa.

Vaasassa on runsaasti vaihtoehtoja majoitusta etsivälle. Voit yöpyä yksityishuoneistossa aivan kaupungin keskustassa, hotellissa tai B&B -majatalossa. Hotelliyö kahdelle hengelle maksaa alkaen noin 80€/yö. Edullisin vaihtoehto on kaupungin läheisyydessä sijaitsevalla leirintäalueella majoittuminen. Kaupungin ulkopuolella on myös mökkimajoitusta luonnonkauniissa maisemissa, rantasaunoineen.