idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Helsinki - Malaga

Malagan sää houkuttelee suomalaisia

Malaga esittelee lomailijalle Espanjaa parhaimmillaan: lämmin ilmasto, hyvä ruoka ja kauniit maisemat vetävät suomalaisia turisteja puoleensa vuodesta toiseen. 

Kulkueita ja muita juhlia

Malaga on helppo matkakohde, sillä lähes kaikki kaupungin nähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan kantakaupungin alueella. 

Espanjalaiseen tapaan myös Malagassa vietetään useita vuotuisia juhlia: Tammikuun 6. päivä kolmen pyhän kuninkaan kulkue matkaa kaupungin halki juhlahumun saattelemana. Myös pääsiäisen aikaan kaupunki täyttyy näyttävistä pääsiäiskulkueista. Suurin vuotuisista tapahtumista on kuitenkin elokuussa: Silloin vietetään Malagan juhlaa, Feria de Malagaa. Tämä juhla kestää kaikkiaan yhdeksän päivää, ja siihen kuuluu ilotulituksia ja paljon tanssia, musiikkia, ruokaa ja juomaa.  

Tutustu espanjalaiseen elämänmenoon

Malaga on turistille turvallinen matkakohde. Kaupunki on melko pienikokoinen, joten liikkuminen onnistuu ongelmitta myös jalkaisin, jos kuitenkin haluat tutustua myös Malagaa ympäröivään Espanjaan, on vuokra-auto hyvä liikkumisvaihtoehto. Vuokra-auto kannattaa varata ajoissa. Parkkipaikan löytäminen kaupungin alueella saattaa välillä olla todella hankalaa parkkipaikkojen suhteellisen vähäisestä lukumäärästä johtuen. 

Malagassa, niin kuin suurimassa osassa Espanjaa, vietetään siestaa iltapäivisin noin kello 14-17. Silloin kaupat ovat kiinni, mutta ne aukeavat jälleen illaksi ja ovat useimmiten auki pitkään. Jos kaupungissa haluaa syödä halvalla, kannattaa kokeilla Menu del Diaa eli kolmen ruokalajin lounasmenuuta, joka maksaa noin 6 euroa. Useat ravintolat tarjoavat lounasaikaan edullisia lounastarjouksia.

Malaga on yleiseltä hintatasoltaan huomattavasti Suomea halvempi. Ainoastaan elektroniikkatuotteet ovat suunnilleen samoissa hinnoissa kuin Suomessa.

Lentoasemalta keskustaan bussilla, junalla tai taksilla 

Lentoasemalta pääsee Malagan keskustaan niin bussilla, junalla kuin taksillakin. Juna on näistä halvin vaihtoehto. Junalippu maksaa alle kaksi euroa, ja bussilippu on noin kolme euroa. Taksi on luonnollisesti kallein vaihtoehto, se maksaa lentoasemalta kaupunkiin noin 20 euroa. Taksilla matka taittuu noin 15 minuutissa.

Lentoasemalta on lisäksi suoria bussiyhteyksiä muihin lomakohteisiin Costa del Solille, Marbellaan, Torremolinokseen ja Benalmadenalle. Bussimatka maksaa noin 4-6 euroa kohteesta riippuen. 

Malagassa on tarjolla majoitusta eri hintaluokissa. Halvimman niin sanotun low budget -huoneen saa jo noin 10 eurolla yöltä. Normaalit keskitason hotellit maksavat huonetta kohden noin 50 euroa yöltä. Kalliimmat useamman tähden hotellit ovat sitten jo huomattavasti kalliimpia. 

Paras tapa kierrellä kaupungissa on kävelyn ohella kaupungin julkinen liikenne. Yhdensuuntainen bussilippu maksaa noin 1,30 euroa.

Lentoa koskevat tiedot Helsinki - Malaga
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Helsinki - Malaga
  • Lennon kesto: min.. 04:40 / max.. 04:50
  • Etäisyys: 3356 km
  • Lentoa/viikko: 25
  • Paluulennon kesto: min.. 04:30 / max.. 04:45
Suositut lentoreitit