Lennot Vaasa - Praha

idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Vaasa - Praha

Tervetuloa kauniiseen ja mielenkiintoiseen Prahaan

Tšekin pääkaupunki Praha tutustuttaa sinut moneen historialliseen tapahtumaan ja rakennukseen. Keskustan alueella olevia mielenkiintoisia nähtävyyksiä pääset katselemaan helposti kävellen. Vltavajoen molemmin puolin sijaitsevaa kaupunkia voit ihailla myös joen yli kulkevilta kauniilta, historiallisilta silloilta. 

Kaupunkilomalle kesällä tai jouluna 

Paras aika matkustaa Prahaan on toukokuusta syyskuuhun, jolloin ilmasto on lämpimimmillään. Kaupunki on tutustumisen arvoinen myös joulunaikaan. Tšekkiläisiltä joulutoreilta voit hankkia uutta ja erilaista joulunviettoon. 

Kaupungin asuinalueet ovat olemukseltaa erilaisia. Holešovice, Bubeneč ja Dejvice sopivat taidetapahtumista kiinnostuneille, kappakkakulttuuriin sukeltaminen onnistuu Smíchov'n ja Vyšehrad'n asuinalueilla. Žižkov ja Karlin ovat erityisen eläväisiä. Luksushotelleja ja tasokkaita ravintoloita etsivän tulee suunnata Bubeneč'n ja Dejvice'n.

Prahan linna ja "Kultainen kuja", jossa Kafka kirjoitti novelleja vuonna 1916, ovat myös nähtävyyksiä, jotka kannattaa kokea ja nähdä. 

Matkan suunnittelun tueksi 

Tšekin aika on tunnin Suomen aikaa jäljessä. Rahayksikkö on Tšekin koruna (CZK). Hintataso Prahassa on paikoittain jopa noin puolet Suomen hintoja alhaisempi. Esimerkiksi lounas maksaa noin 120 CZK ja olut noin 35 CZK sekä limu noin 30 CZK. Erittäin edullisia ruokapaikkoja on hieman keskustan ulkopuolella, paikallisten suosimissa paikoissa pääset tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin. 

Kaunis Praha lähellä 

Lentokentältä keskustan rautatieasemalle pääsee Airport Expressillä noin 30 minuutissa ja se maksaa noin 60 CZK. Edullisemmin matkustat bussilinjalla 100 Zličín-metroasemalle, jossa voit vaihtaa metrolinjaan B. 

Bussilinja 119 ajaa "Nádraí Veleslavín" metroasemalle, josta kaupunkiin kulkee metrolinja A. Yöllä kaupunkiin pääsee bussilinjalla 510 arviolta puolessa tunnissa. Lipun hinta on silloin noin 32 CZK. Päivällä sama matka kestää noin 90 minuuttia. Taksilla siirtyminen keskustaan on huomattavasti kalliimpaa, alkaen noin 600 CZK. 

Prahassa on hyvä ja toimiva julkinen liikenne, johon kuuluvat metro, raitiovaunu, bussi ja lautta. Julkisen liikenteen hinnoittelu perustuu voimassaoloaikaan ja vyöhykkeisiin. Päivälippu maksaa noin 110 CZK ja kolmen päivän lippu noin 310 CZK. Kahden vyöhykkeen lippu on voimassa noin 15 minuuttia ja maksaa noin 12 CZK. Useammilla vyöhykkeillä voimassaolevat liput ovat voimassa myös pidemmän aikaa, mutta maksavat myös enemmän.

Turistien suosima Praha tarjoaa monenlaista majoitusta erilaisiin tarpeisiin. Hostellissa tai B&B-majatalossa yöpyminen maksaa alkaen noin 250 CZK yöltä, hotelliyö maksaa puolestaan alkaen noin 600 CZK ja loma-asunto perheelle tai ryhmälle on noin 1700 - 3200 CZK. Hinnat ovat korkeammat sesonkiaikana.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Praha
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Praha
  • Etäisyys: 1511 km