idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Naapurimaamme pääkaupunki Tallinna on historiallinen keskittymä

Tallinna on upea ja vanha kaupunki vain lyhyen matkan päässä Helsingistä. Kaupungissa riittää tekemistä etenkin historiasta kiinnostuneille, mutta se tarjoaa puitteet myös mukavalle lomalle lapsiperheille tai pariskunnalle, tai miksi ei myös kaveriporukalle - tosin suomalaisilla turisteilla on kaupungissa huonohko maine etenkin päihtyneenä kaupungilla liikkuvien suomalaisporukoiden vuoksi.

Merellinen ilmasto ja vuotuisia tapahtumia 

Tallinnan ilmasto muistuttaa läheisesti Etelä-Suomen ilmastoa. Etenkin keväisin, syksyisin ja talvisin kaupungissa voi tosin olla erityisen tuulista ja sateista Itämeren tuomasta meri-ilmastosta johtuen. 

Marraskuun lopusta tammikuun alkuun Tallinnan vanhassakaupungissa järjestetään historiallinen joulumarketti. MustonenFestia vietetään tammikuun lopusta aina 8. helmikuuta saakka. MustonenFest on vuodesta 1989 järjestetty barokkimusiikkiin keskittyvä festivaali. Helmikuussa paikkansa saa Simple Session, joka on Euroopan johtava BMX- ja skeitti-kilpailu. Maaliskuun 25. päivästä maaliskuun 28. päivään vietetään Tallinn Music Weekia, jolloin kaupungissa esiintyy yli 200 tallinnalaista ja kansainvälistä artistia ja bändiä. Huhtikuun 17. - 26. päivä Tallinnassa järjestetään Baltian maiden suurin jazz-tapahtuma, Jazzkaar.

Tallinnan vanhakaupunki on historiallinen ja kiinnostava. Kumu modernin taiteen taidemuseo on myös vierailun arvoinen kohde. 

Suomea huomattavasti edullisempi

Tallinna on hintatasoltaan huomattavasti Suomen keskimääräistä hintatasoa edullisempi kaupunki, vaikka se onkin Viron kalleimpia kaupunkeja. Niin elintarvikkeet kuin syöminen ravintolassa maksavat keskimäärin yli 40% vähemmän kuin Suomessa. Tallinnasta on hyvät kulkuyhteydet myös muualle Viroon ja Baltian maihin.

Kulje bussilla tai raitiovaunulla

Lentoasema sijaitsee noin 4 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Tallinnan joukkoliikenteen bussit linjoilla 2 ja 65 ajavat lentoasemalta kaupunkiin, linja 2 Mõiguun ja keskustaan ja linja 65 Lasnamäeen. Bussilipun voi ostaa suoraan kuskilta noin 1,60 euron hintaan. Taksi on julkista liikennettä kalliimpi vaihtoehto. Muista myös sopia taksikyydin hinnasta kuskin kanssa ennen kuin astut kyytiin. Taksiyritykset Tulika Takso, Tallink Takso ja Tulika Business päivystävät lentoaseman taksitolpalla.

Tallinnassa on pienehköksi kaupunpungiksi melko runsaasti yöpymisvaihtoehtoja. Halvimpia niistä ovat hostellit, joissa vuodepaikka maksaa alkaen noin 8 euroa. Hotelliyö kahden hengen huoneessa maksaa alkaen noin 30 euroa. Tallinnassa on myös useita kylpylähotelleja.

Joukkoliikenne kulkee säännöllisesti kello 6 - 00. Joukkoliikenteeseen kuuluu bussi- ja raitiovaunulinjat. Kertalippu maksaa noin euron, jos lipun ostaa ennakkoon kioskista. Kuskilta ostettuna lipun hinnaksi tulee noin 1,60 euroa. Keskustan alueen välimatkat ovat kuitenkin enimmäkseen käveltävissä. Vanhankaupungin alueella ei kulje ollenkaan joukkoliikennettä. Taksi on huomattavasti halvempi kuin Suomessa, mutta joukkoliikenteeseen verrattuna silti kallis vaihtoehto. Taksia käytettäessä kannattaa muistaa tarkistaa hinta kuskilta etukäteen.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Tallinna
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Tallinna
  • Etäisyys: 437 km
Suositut lentoreitit