Lennot Oulu - Vaasa

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Oulu määränpäähän Vaasa

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Oulu (OUL) määränpäähän Vaasa (VAA), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Vaasa. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Oulu - Vaasa

Kaksikielinen kulttuurikohde Vaasa

Vaasa on Pohjanlahden rannikolla sijaitseva osittain ruotsinkielinen kaupunki. Vaasalaisista noin 70 prosenttia on suomenkielisiä ja loput noin 30 prosenttia ruotsinkielisiä. Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Vaasa on vilkas opiskelija- ja kulttuurikaupunki.

Kulttuuria ja tropiikkia

Vaasassa järjestetään vuoden kaikkina aikoina runsaasti erilaisia tapahtumia sekä suomen että ruotsin kielellä. Vuoden yksi tärkeimmistä kulttuuritapahtumista on toukokuun lopussa järjestettävä Vaasan kaupunginkirjaston Taimitori.

Kulttuurin ystäville Vaasan alue tarjoaa paljon nähtävää: Korsholman linnan vallit, Kuntsin modernin taiteen museo, Mustasaaren kirkko, Pohjanmaan museo ja Vaasan kirkko tyydyttävät nälkäisimmänkin kulttuurikävijän tarpeet. Myös kauppahalli ja vesitorni ovat suosittuja vierailukohteita. Lapsiperheille sopivat riehumis- ja rentoutumispaikat ovat Vaasassa sijaitsevat huvipuisto Wasalandia sekä vesipuisto Tropiclandia.

Myös useat tunnetut suomalaiset musiikkiyhtyeet ovat kotoisin Vaasasta. Muun muassa Klamydia, Lauri Tähkä ja Sturm und Drang ovat vaasalaisia. Urheillakin kaupungissa osataan: Vaasan Sport pelaa jääkiekkoa Liigassa ja VPS jalkapalloa Veikkausliigassa. Kaupungin urheilupyhätöt sijaitsevat Hietalahdessa.

Vaivaton hotelli vai autenttinen mökki merenrannalla?

Vaasassa on tarjolla kirjava joukko erilaista majoitusta matkailijoille. Hintatasoltaan Vaasa vastaa Suomen keskihintatasoa. Kahden henkilön yöpyminen hotellissa kustantaa noin 80 euroa yöltä. Edullisempaa majoitusta kaipaavan kannattaa suunnata kaupungin läheisyydessä sijaitseville leirintäalueille. Myös merenrannalla tai saaristossa sijaitsevat vuokramökit ovat erinomainen majoitusvaihtoehto luonnonhelmassa viihtyvälle.

Liikennöinti Vaasassa

Vaasan lentoasema sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä Vaasan keskustasta. Lentokentältä ei kesäisin ole säännöllistä julkisen liikenteen kuljetusta kaupunkiin. Kesäkuukausien ulkopuolella elokuun puolivälistä toukokuun loppuun lentoaseman ja kaupungin välillä liikennöivät kaupungin bussilinjat 4 ja 10. Bussiliput on hinnoiteltu vyöhykkeiden mukaan. Yhden vyöhykkeen lippu maksaa 3,20 euroa ja kahden vyöhykkeen lippu 5,20 euroa. Taksilla liikkuminen on suhteellisesti kalliimpaa, kuten muuallakin Suomessa.

Vaasassa liikennöi paikallinen linja-autoverkosto, johon saa lukuisia erilaisia kertalippuja sekä kausi- ja sarjalippuja. Alimmillaan kertalipun hinta on 3,20 euroa. Bussilla liikkuminen on hyvä tapa matkustaa Vaasassa paikasta toiseen, mutta kaupungin pienen koon vuoksi myös kulkemista jalan kannattaa harkita. Suurin osa kaupungin sisäisistä etäisyyksistä on niin lyhyitä, että apostolin kyytiin turvautuminen on oivallinen vaihtoehto.

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Vaasa

Outbound and return from 279,75 €
Etäisyys 273 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdemaa Lennot - Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Vaasa
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price