Lennot Helsinki - Kemi Tornio

Useful information about the flight Helsinki - Kemi Tornio

Kauniin luonnon ympäröimä Kemi kutsuu sinut vieraakseen

Hieman Lapin läänin rajan yläpuolella, Suomen länsirannikolla sijaitseva Kemi hurmaa matkailijoita ympäri vuoden huikeilla maisemillaan ja mahtavalla luonnollaan. Olipa sydäntäsi lähellä vauhdikkaat talviurheilulajit tai patikointi kauniissa maisemissa ruskan keskellä, Kemi on ehdottomasti vierailun arvoinen matkakohde. 

Etelä-Suomea kylmempi pohjoinen kulttuurikaupunki

Kemiin suunnatessa ja lomavaatteita valitessa on hyvä ottaa huomioon, että pohjoisesta sijainnista johtuen vuorokauden keskilämpötila on Kemissä keskimäärin noin 3-5 celsiusastetta viileämpi kuin Etelä-Suomessa. Etenkin lumisissa laskettelumäissä viillettäessä pakkasen ja viiman yhdistelmä tuo arktisen ilmaston tuntua.

Lokakuussa järjestettävät kansainväliset sarjakuvapäivät houkuttelevat kaupunkiin vuosittain sarjakuvien ystäviä. Talvella kaupungissa vierailijat pääsevät tutustumaan suureen lumilinnaan. Kaupungin keskustaan rakennetteva lumilinna ilahduttaa vierailijoita tammikuusta aina huhtikuulle asti. 

Vinkkejä matkailutoimistosta

Merellinen sijainti Perämeren rannalla luo vapaa-ajanvietettä Kemin alueella lomaileville. Merimaisemien ystäville on tarjolla esimerkiksi herkullisia brunssiristeilyitä ja iltaristeilyitä pimenevässä illassa, kirkkaan tähtitaivaan alla. Talvinen risteily jäänmurtajalla on uskomaton kokemus, jonka muistaa pitkään.

Kemin matkailutoimisto palvelee turisteja arkipäivisin klo 8.00-15.30. Matkailutoimiston löytää kaupungintalon aulasta, osoitteessa Valtakatu 26. Kemin keskustassa sijaitsee myös kulttuurikeskus, jonka tiloista löytyvät teatteri, taidemuseo, kirjasto ja musiikkiopisto.

Ainutlaatuisella sijainnillaan ihastuttavaan Kemiin matkustat helposti kaikkialta Suomesta

Kemi sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kemiin pääsee matkustamaan nopeasti lentämällä, sillä Kemi-Tornion lentoasema sijaitsee vain noin kuuden kilometrin päässä Kemin keskustasta. Lentoasemalta ei kulje säännöllistä bussiyhteyttä Kemin keskustaan, mutta jotkut paikalliset linjat ajavat kentän ja kaupungin väliä. Myös osa pitkänmatkan busseista pysähtyy lentoasemalla, niiden aikatauluista tietoa voi etsiä Matkahuollon www-sivuilta. Lentokentän edustalla päivystää takseja, mutta kyydin varmistamiseksi taksi kannattaa varata etukäteen lentoasemaa palvelevilta taksiyhtiöiltä (Meri-Lapin Taksit Oy ja Kemin taksipalvelu Oy).

Kemissä on lukuisia yöpymisvaihtoehtoja. Hotellien, majatalojen, lomahuoneistojen, vuokramökkien ja camping-alueella yöpymisen kesken edullisin vaihtoehto on telttailu tai camping-alueen mökin vuokraaminen. Hotelliyö kahdelta yöltä maksaa kahdelta hengeltä alkaen noin 100 euroa. Kemin keskustassa etäisyydet ovat lyhyitä ja kaikki tarpeellinen on kävelymatkan säteellä. Kaupungissa kulkee muutamia bussilinjoja. Taksilla kulkeminen on melko kallista.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Kemi-Tornio

Cheapest outbound flight from 91,00 €
Lennon kesto min.. 01:35 / max.. 02:00
Paluulennon kesto min.. 01:30/ max.. 02:00
Etäisyys 609 km
Lentoa/viikko 28
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Kemi-Tornio (KEM)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Kemi-Tornio
Popular destinations for onward travel