Lennot Vaasa - Kööpenhamina

Useful information about the flight Vaasa - Kööpenhamina

Kööpenhamina - Tanskan valloittava pääkaupunki

Skandinaavinen Kööpenhamina hurmaa vierailijat puolellensa. Tanskan merellinen pääkaupunki on oivallinen matkakohde niin lyhyelle kaupunkilomalle kuin pidempään viipymiseen.

Suosittu matkakohde ympäri vuoden

Kööpenhamina on suosittu matkakohde ympäri vuoden. Talvella on Suomen tapaan pimeää ja kylmää, mutta ilmasto on kuitenkin leudompi kuin Suomessa.

Kaupungissa juhlitaan vappua ja uuttavuotta vähintään yhtä railakkaasti kuin Suomessa. Heinäkuussa kaupungissa on kymmenpäiväiset jazz-festivaalit. Halloweenin aikaan Tivolissa järjestetään kaksiviikkoiset Halloween-spektaakkelit, jotka näyttävyydessään lumoavat kaiken ikäiset vierailijat. Joulun aikaan Tivolissa vietetään puolestaan tunnelmallisia joulumarkkinoita. Myös Nyhavn-kanaalin äärellä pääsee joulumarkkinoiden tunnelmaan.

Kulttuuria, polkupyöriä ja ostosmahdollisuuksia

Kööpenhaminassa on pohjoismaiden tapaan melko kallis hintataso, mutta hintahaitari ravintoloissa on silti laaja. Kööpenhaminan monipuolisesta ravintolatarjonnasta löytyy niin edullisia katuruokia kuin Michelin-ravintoloiden annoksia. Tanskalaiset voileivät sopivat niin pieneen kuin isoon nälkään. Käteisostokset maksetaan Tanskan kruunuilla, mutta helppo ja edullinen korttimaksu hyväksytään lähes kaikkialla. 

Kaupunki on tunnettu pyöräily-ystävällisyydestään. Pyöräilijöitä ja pyöräteitä näkyykin lähes kaikkialla, ja pyörävuokraamoitakin on melkein joka kadunkulmassa.

Kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa joka makuun. Kulttuurinjanoiset löytävät itsensä teattereista ja museoista, arkkitehtuurin ystävät voivat ihmetellä rakennuksien upeita julkisivuja, ja shoppailuun kaupunki on mitä oivallisin kohde. Keskustan pitkä kävelykatu 'Stroget' ja sen sivukadut ovat täynnä kauppoja. Keskustassa sijaitseva Tivoli tarjoaa vauhdin hurmaa erityisesti kesäisin, ja Pieni merenneito -patsas kerää päivittäin katsojia ympärilleen.

Lentoasemalta keskustaan lähes vartissa

Lentoasemalta keskustaan pääsee junalla tai metrolinjalla 2 lähes varttitunnissa. Lentoaseman ja keskustan välillä kulkee myös bussilinja 5A. Yhdensuuntainen lippu maksaa noin 30 kruunua. Lentoasemalla sijaitsevat myös taksitolpat terminaalien 1 ja 3 edustalla, mutta taksi on luonnollisesti julkisia kalliimpi matkustustapa.

Paikan päällä liikkumiseen on suositeltavaa hankkia Copenhagen Card, jolla pääsee edullisesti myös useisiin nähtävyyksiin.

Majoitusvaihtoehtoja on lukuisia. Edullisinta yöpyminen on hostellissa, mutta asuntovuokraus on myös nykyään trendikäs vaihtoehto. Hotellihuoneen kahdelle voi halvimmillaan saada noin 600 kruunulla, neljän tähden hotelliyöstä voi joutua maksamaan noin 750-1500 kruunua.