idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Helsinki - Joensuu

Virkeä Joensuu on Pohjois-Karjalan helmi

Pohjois-Karjalan maakunnassa sijaitseva Joensuu tunnetaan värikkäänä kulttuurikeskuksena ja elävänä opiskelijakaupunkina. Upea luonto ja komeat kansallismaisemat odottavat vierailijoita vain lyhyen matkan päässä kaupungista.

Festivaalit värittävät Joensuun tapahtumavuotta

Itä-Suomelle tyypilliseen tapaan Joensuussa saadaan yleensä nauttia lumisista talvista ja usein miellyttävän lämpimistä kesistä. Kaupungissa järjestetään vuosittain lukuisia festivaaleja ja muita kulttuuritapahtumia, joista tunnetuin on heinäkuussa järjestettävä perinteikäs Ilosaarirock, Suomen toiseksi vanhin rock-festivaali.

Joensuu onkin vilkkaimmillaan kesällä, mutta tekemistä riittää myös muina vuodenaikoina. Syys- ja lokakuussa kaupungissa järjestetään Joensuun kirjallisuustapahtuma sekä Viscult-dokumenttielokuvatapahtuma. Talvikautena Joensuun seutu tarjoaa hyvät puitteet talviurheiluun.

Kulttuurikaupunki kansallismaiseman kupeessa 

Joensuu on kokoonsa nähden aktiivinen kulttuurikaupunki. Kaupunginorkesteri, kaupunginteatteri sekä elokuvakeskus Tapio pitävät Joensuun kulttuuritarjonnan virkeänä. Kiinnostavia vierailukohteita ovat myös taidemuseo, kasvitieteellinen puutarha Botania sekä Rantakadun vanhoihin puutaloihin vuonna 2006 avattu Taitokortteli, jossa on muun muassa putiikkeja, kahvila ja ajoittain myös mielenkiintoisia tapahtumia.

Joensuussa toimii myös Itä-Suomen yliopisto, joten kaupungissa asuu runsaasti opiskelijoita sekä muualta Suomesta että ulkomailta. Noin 80 kilometrin päässä Joensuusta sijaitsee Kolin kansallispuisto, joka korkeine vaaroineen ja sinisine järvineen edustaa Suomen tunnetuinta kansallismaisemaa. Kolille voi mainiosti tehdä päiväretken tai lähteä pidemmällekin lomalle, sillä sieltä löytyy hyvät puitteet esimerkiksi vaeltamiselle, laskettelulle ja ratsastukselle.

Bussi kuljettaa kentältä keskustaan

Noin 11 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalta Joensuun lentoasemalta pääsee kätevästi kaupunkiin Savo-Karjalan Linja Oy:n liikennöimällä bussilinjalla. Joensuuhun pääsee myös taksilla. Taksitolppa sijaitsee aivan lentoaseman edessä heti uloskäynnin läheisyydessä. Huomioi kuitenkin, että taksimatkan kustannukset ovat huomattavasti bussia kalliimmat. Myös auton vuokraus onnistuu lentokentällä.

Kaupungin julkinen liikenne kulkee bussien varassa, aikataulut voit tarkistaa Joensuun seudun joukkoliikenteen sivuilta. Pienen kokonsa vuoksi Joensuussa on kuitenkin mukavan helppo liikkua myös kävellen tai polkupyörällä, etenkin keskustan alueella. 

Yöpymismahdollisuuksia Joensuussa on rajoitetummin kuin suurissa kaupungeissa, mutta valinnanvaraa on silti. Kahden hengen hotellihuoneiden hinnat alkavat noin 120 eurosta per yö. Edullisempaa majoitusta tarjoavat retkeilymajat, hostellit ja lomahuoneistot, joissa kaksi henkeä majoittuu yön yli halvimmillaan noin 40 eurolla.

Lentoa koskevat tiedot Helsinki - Joensuu
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Edulliset suorat lennot
Lennon tiedot välille Helsinki - Joensuu
  • Lennon kesto: min.. 01:05 / max.. 01:05
  • Etäisyys: 359 km
  • Lentoa/viikko: 36
  • Paluulennon kesto: min.. 01:00 / max.. 01:05