idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Vaasa - Riika

Itämeren rannan kaunis Riika

Baltian suurin kaupunki ja Latvian pääkaupunki Riika on Unescon maailmanperintölistalla. Vanhan keskustan keskiaikaisten kortteleiden lisäksi kaupungissa on myös yli 800 jugend-tyylistä rakennusta: tämä on kokonaisuus, jota Unesco pitää ainutlaatuisena koko maailmassa. 

Monet tapahtumat kutsuvat kesällä Riikaan

Paras aika matkustaa Riikaan on vuoden lämpimämpi puolisko. Riika on miellyttävän kesäinen toukokuusta lokakuuhun. Talvi on kylmä, vaikkakin leudompi kuin Suomessa. Riika on suosittu matkakohde, jossa on kesäsesonkina monenlaisia tapahtumia. Toukokuussa Riiassa juostaan maraton, jonka reitti kiertää kauniissa vanhassakaupungissa. Toukokuussa järjestetään myös Maija Grafs - keskiaikafestivaali, jolloin kaupungin valtaavat monet aikakauden asuihin pukeutuneet näyttelijät. Toukokuun lopussa Riiassa järjestetään Latvian olutfestivaali. Keskikesän juhla Jani eli Latvian juhannus on iloinen yötön yö, jolloin kaupunkilaiset valvovat aamuun asti. Juhlaan kuuluvat myös juhannustulet. Joka viides vuosi heinäkuussa Riiassa järjestetään yksi maailman suurimmista amatöörikuorotapahtumista. All Latvian Song and Dance -festival on järjestetty jo vuodesta 1873 alkaen. 

Syöminen on edullista

Mukavat kengät ovat Riiassa tarpeen, sillä nähtävyyksiä katsellessa ja vanhaakaupunkia kierrellessä tulee käveltyä paljon mukulakivikaduilla. Kannattaa huomata, että alkoholin juominen yleisillä paikoilla ei ole Riiassa sallittua.

Punkkialueilla liikkuville on suositus ottaa ennen matkaa rokotus punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta vastaan. Riiasta on mukavaa tehdä päiväretki Itämeren rannalle vaikka uimaan. Matka Jurmalaan kestää junalla puolisen tuntia ja maksaa noin kaksi euroa. Riiassa puhutaan yleisesti latviaa, mutta lisäksi jonkun verran venäjää. Varsinkin nuoret puhuvat yleisesti myös englantia.

Elinkustannukset ovat Riiassa noin 40 - 50 prosenttia halvemmat kuin Suomessa. Esimerkiksi lounas maksaa noin kolmesta kuuteen euroa ja illallinen noin viidestä yhdeksään euroa. Olut maksaa 2-3 euroa ja muut juomat noin euron. Lähellä päärautatieasemaa on suuri markkinahalli, josta löytyy monenlaista ostettavaa. 

Monta tapaa tutkia Riikaa

Vanhassakaupungissa liikkuu parhaiten jalan, mutta Riiassa on myös hyvä julkinen liikenne. Lentokentältä kaupunkiin ajaa bussilinja 22, sekä myös minibussilinjat 222 ja 241. Matka kestää noin 30-40 minuuttia. Lipun hinta on edullisempi ennakkoon ostettuna, mutta kuljettajalta ostettuna se maksaa noin kaksi euroa. Taksilla kaupungin keskustaan pääsee noin vartissa ja se maksaa noin 11-15 euroa. Kaupungin sisällä kertalippu kuljettajalta ostettuna maksaa noin kaksi euroa ja 10 matkan kortti noin 10,90 euroa. Päivälippu on voimassa 24 tuntia ja maksaa viisi euroa, kolmen päivän lippu maksaa noin kymmenen euroa. Taksien hinnat ovat Suomea edullisemmat: kolmen kilometrin matka maksaa noin viidestä seitsemään euroa. Riikaa voi katsella myös pyörän selästä, sillä vuokrapyöriä on saatavissa ympäri kaupunkia. Yöpymiseen kannattaa etsiä vaihtoehtoa kauniin vanhankaupungin läheisyydestä. Hostelleissa vuodepaikka maksaa noin kuusi euroa, kolmen tähden hotelleissa hinta alkaa noin 20 eurosta henkilöltä per yö.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Riika
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Riika
  • Etäisyys: 693 km
Suositut lentoreitit