idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Vaasa - München

Miljoonakaupunki Alppien läheisyydessä

Eteläisen Saksan miljoonakaupunki, München, on markkinoiden, tapahtumien ja nähtävävyyksiensä puolesta taatusti kiinnostava Keski-Euroopan vierailukohde. Lyhyiden etäisyyksiensä ja helpon tavoitettavuutensa johdosta sinne on helppo matkustaa läpi vuoden.

Päivälomakohteiden aatelinen

Müncheniin matkustetaan ympäri vuoden, sillä talvet ovat Suomeen verrattuna leutoja ja kesät voivat puolestaan olla hyvinkin kuumia.

Helpon saavutettavuutensa, mutta myös Alppien ja siellä olevien hiihtokeskusten läheisten sijaintien vuoksi, München on mitä suosituin päivälomakohde. Miljoonakaupunkia ei päivässä oteta haltuun, mutta se tarjoaa päivän ajaksi runsaasti eri vaihtoehtoja tekemiseen ja näkemiseen. Taiteen, kulttuurin ja muodin nälkäisille Münchenin anti on runsasta ja janonsa matkailija voi sammuttaa paikallisilla oluilla ravintoloissa ja kuppiloissa, joista kaupunki on erityisen kuuluisa. Mitä todennäköisemmin oluensa saa nauttia hyvässä saksalaisseurassa, taustalla pelattavaa jalkapallomatsia seuraten.

Münchenissä tapahtuu paljon ja usein; kaupunki on pullollaan erilaisia markkinoita, ostosmahdollisuuksia ja tapahtumia, joista kuuluisin lienee Oktoberfest, joka käynnistyy syyskuun puolessa välissä. Tapahtumalla on vuosittain miljoonia kävijöitä ja tämä näkyy erityisesti majoitusten hinnoissa, jotka nousevat huimasti festivaalin aikaan. Jos mielii Müncheniin Oktoberfestin ajaksi, hotellivaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Oktoberfestin jälkeen, Lokakuun 3. päivänä juhlitaan Saksojen yhdistymistä kansallisen juhlapäivän merkeissä.

Kaupungin mahdollisuudet

Hintatasoltaan München on Saksan kalleimpia kaupunkeja, mutta silti Suomen hintatasoa hieman edullisempi. Ravintoloita metropoli tarjoaa moneen makuun. Paikallisia oluita kannattaa ehdottomasti maistella, vaikkapa sitten Pretzel-rinkilä palanpainikkeena. Ydinkeskustan alue on helposti haltuun otettavissa ja siellä pärjää jalkaisin mainiosti. Edullisempaa ruokapaikkaa etsittäessä kannattaa hakeutua ydinkeskustasta hieman etäämmälle välttääkseen suurimmat turistilisät annosten hinnoissa.

Hyvien yhteyksien metropoli

Matka lentokentältä kaupungin ydinkeskustaan Lufthansan lentokenttäbussilla kestää noin 45 minuuttia. Bussin lisäksi metrolinjat S1 ja S8 yhdistävät lentoaseman keskustan päärautatieasemalle sekä Ostbahnhofille. Taksillakin pääsee, mutta se on huomattavasti hintavampaa, kustantaen noin 50 euroa. 

Julkisilla kulkuvälineillä liikkuminen Münchenissä on helppoa; maanalainen metro, U-bahn, ja maan päällä kulkeva metro, S-bahn, ovat helppoja ja halpoja tapoja liikkua kaupungin alueella. Lisäksi Münchenissä liikennöivät raitiovaunut ja bussit. Taksit ovat huomattavasti julkista liikennettä kalliimpia.

Majoittuminen kaupungissa hotellitasolla on kohtuullisen kallista, hinnat lähtevät noin 100 eurosta huoneelta. Hostellitason majoituksissa yöpyminen on huomattavasti edullisempaa, lähtöhintojen ollessa noin 15 euroa yöltä. Oktoberfestin aikaan hinnat nousevat reilusti.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - München
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - München
  • Etäisyys: 1747 km