Ivalon taikaa

Inarijärven eteläpuolella sijaitseva kaunis ja rauhallinen muutaman tuhannen asukkaan Ivalo tarjoaa sinne matkustavalle unohtumattoman elämyksen Suomen Lapin taikaa. Pohjoisessa vierailevat saavat mahdollisuuden rauhoittumiseen ja hiljentymiseen.

...

Luonnon rauhaa

Ivaloon matkustamista harkitsevan kannattaa pitää mielessä, että talvet napapiirin yläpuolella ovat erityisen kylmiä, pimeitä ja pitkiä. Kesäyöt puolestaan ovat läpeensä valoisia. Kesämatkaajan harmina ovat mäkäräiset. Ivalon alue tarjoaa talvisaikaan matkustavalle paljon talviurheilumahdollisuuksia. Kesällä luonnossa patikointi ja esimerkiksi kalastaminen ovat mainiota ajanvietettä. Matkustusajankohtaa harkitessa kannattaakin punnita tarkasti näiden vaihtoehtojen välillä.

Turistit suuntaavat Ivalon seudulle varsinkin joulun ja uudenvuoden aikaan nauttiakseen Lapin seudun joulutunnelmasta. 

...

Poroja ja pohjoista kauneutta

Ivaloon matkustavan kannattaa huomioida etukäteen, että porolaumat tukkivat usein autoteitä. Olethan siis varovainen maanteillä ajaessasi. Porot ovat saamelaisten ja poronkasvattajien omaisuutta, mutta kulkevat pääosan vuodesta vapaina. Rauhassa ajotiellä seisoskelevan porolauman näkeminen voikin olla varsinainen elämys. Lapissa on tuhansittain poroja, ja poronlihaa saa ostettua edullisemmin kuin muualta Suomesta. 

Etenkin talvella Ivaloon matkustavien kannattaa pitää silmänsä auki myös upeiden revontulien ja häikäisevän tähtitaivaan varalta.

...

Autoilua ja telttailua

Ivalon lentoasema sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Ivalon taajamasta. Lentoasema on Suomen pohjoisin lentoasema ja julkiset kulkuyhteydet sieltä Ivaloon ovat melko huonot. Lentoasemalta on kuitenkin bussiyhteyksiä eri puolille Lappia ja yhteyksien reitit ja aikataulut voi tarkastaa helposti bussiliikennettä operoivan Matkahuollon sivustolta. Lentoaseman edessä on taksitolppa, jossa taksit päivystävät saapuvien lentojen aikaan. 

Kesäisin suositeltava ja edullinen majoitusmuoto Ivalossa ovat telttailu tai leirintäalueen mökissä yöpyminen. Hotellissa yöpyminen kustantaa huomattavasti enemmän, varsinkin sesonkiaikaan joulun tienoilla. Ivalon alueelta on mahdollisuus vuokrata myös lomamökkejä perheille ja pienille ryhmille.

Ivalon alueella ei ole nimeksikään julkista liikennettä, joten ehdottomasti helpoin tapa liikkua paikasta toiseen on auton vuokraus. Auto on Ivaloon matkustavalle erittäin kätevä kulkuneuvo, sillä etäisyydet paikasta toiseen ovat Lapissa pitkiä ja taksilla liikkuminen voi helposti tulla kalliiksi. Ivalon keskusta kuitenkin on pieni, ja siellä liikkuminen sujuukin helposti kävellen.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound
Lentoa koskevat tiedot Helsinki - Ivalo
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Helsinki - Ivalo
  • Lennon kesto: min.. 01:40 / max.. 01:45
  • Etäisyys: 930 km
  • Lentoa/viikko: 36
  • Paluulennon kesto: min.. 01:30 / max.. 01:35
Suositut lentoreitit