Lennot Helsinki - Budapest

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Budapest

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Budapest (BUD), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Budapest. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Budapest

Tonavan rannoilla Buda ja Pest 

Historiaa henkivä Budapest tarjoaa matkailijalle mieleenpainuvia elämyksiä: Kaupungin läpi virtaava Tonava-joki näyttävine siltoineen, Budan kukkulat ja loisteliaat rakennukset luovat ainutlaatuisen miljöön, olipa aikomuksena sitten nauttia kulttuurista, ravintolatarjonnasta tai shoppailusta.

Sää hellii ja tapahtumat viihdyttävät keväästä syksyyn

Paras matkustusaika Budapestiin ilmaston puolesta on huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana eli keväästä syksyyn. Talvet ovat Suomeen verrattuna leudompia ja lyhempiä. Kesän kuukausista etenkin heinä- ja elokuu voivat olla todella helteisiä. 

Kulttuurin ja taiteen ystäviä hemmotellaan maalis-huhtikuussa kaksiviikkoisella kulttuuri- ja taidefestivaalilla (Budapesti Tavaszi Fesztival), joka tuo kaupunkiin lukuisia tapahtumia. Elokuun puolenvälin Sziget-festivaali on kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmista kevyen musiikin festivaaleista. Esiintyjiä nähdään lavoilla jopa yli tuhat ja katsojia tapahtuma houkuttelee paikalle lähes 400 000. Unkarin kansallispäivää juhlitaan 20. elokuuta ilotusten ja erilaisten tapahtumien merkeissä. Cafe Budapest on lokakuussa vietettävä kaksiviikkoinen festivaali, joka esittelee nykytaidetta muun muassa musiikin, teatterin, kuvataiteen, tanssin ja kirjallisuuden saralla yli sadassa eri tapahtumassa. 

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Unkariin matkustavalla suomalaisella tulee olla mukanaan voimassa oleva matkustusasiakirja eli passi tai poliisin myöntämä kansainvälinen henkilökortti. Suositeltavia rokotteita ovat MPR, kurkkumätä ja jäykkäkouristus, jotka kaikki kuuluvat kansalliseen rokotusohjelmaan. Lisäksi suositellaan harkittavaksi Hepatiitti A- ja puutiaisaivokuumerokotetta, vaikka sairastumisriski ei olekaan kovin korkea. 

Budapestissä on paljon historiallisia kohteita, joten kaupunki sopii matkakohteeksi erityisesti historiasta kiinnostuneille. Tonavan rannat, Budan puolella oleva Linnavuori ja Andrassy Ut -katu ovat päässeet Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon.

Matkailija voi tutustua Budapestin nähtävyyksiin kätevästi myös polkupyörällä. Polkupyörän vuokraaminen on halpaa ja helppoa. Myös käveleminen on varteenotettava vaihtoehto, sillä suurin osa nähtävyyksistä on muutaman kilometrin säteellä keskustan alueella. Matkalle kannattaa siis varata mukaan hyvät kävelykengät. Keskustan Vaci-kävelykatu on ehkä Budapestin kuuluisin katu, mutta myös melkoinen turistirysä. Sitä kannattaa välttää, jos haluaa matkaltaan aidon kokemuksen.

Unkarissa on käytössä Unkarin forintti (HUF). Unkarin hintataso on selkeästi edullisempi verrattuna Suomen hintatasoon. Lounas maksaa noin 1500 forinttia ja olut noin 300 forinttia.

Liikkuminen ja majoittuminen on edullista

Lentoasemalta pääsee keskustaan niin junalla, bussilla kuin taksillakin. Lippu Nyugatin rautatieasemalle menevään Express-junaan maksaa noin 620 forinttia ja matka kestää noin 25 minuuttia. Bussi on halvempi (noin 350-450 forinttia), mutta hitaampi (noin 50 minuuttia). Kallein vaihtoehto on taksi, joka maksaa noin 6500 forinttia. Taksit ovat kuitenkin Suomeen verrattuna edullisia.

Julkisen liikenteen lippujen tarvetta kannattaa suunnitella etukäteen, sillä kertalipun hinta alenee 450 forintista 350 forinttiin, kun lippu ostetaan ennakkoon. Kymmenen matkustuskerran lippu maksaa noin 3000 forinttia ja päivälippu noin 1650 forinttia. Lauttaliput maksavat noin 750 forinttia. Budapest Card on turisteille suunniteltu etukortti, jolla voi matkustaa julkisissa kulkuvälineissä rajattomasti kortin voimassaoloaikana. Lisäksi kortilla saa etuja (ilmainen sisäänpääsy tai alennuksia) kymmenistä museoista ja nähtävyyksistä.

Yöpymiseen on saatavilla runsaasti eri hintaisia vaihtoehtoja. Yö hostellissa maksaa halvimmillaan noin 2500 forinttia yhdeltä hengeltä. Kolmen tai useamman tähden hotellien hinnat lähtevät 6000 forintista ylöspäin yötä kohden.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Budapest

Outbound and return from 184,03 €
Lennon kesto min.. 02:15 / max.. 02:20
Paluulennon kesto min.. 02:15/ max.. 02:20
Etäisyys 1481 km
Lentoa/viikko 14
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Budapest Ferihegy (BUD)
Kohdemaa Lennot - Unkari
Alternative flights to Budapest
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price