Lennot Vaasa - Las Palmas

Useful information about the flight Vaasa - Las Palmas

Tervetuloa Kanariansaarille

Kanariansaarten suurin kaupunki Las Palmas on vetovoimainen matkakohde, jossa yhdistyy kaupunki- ja rantaloman parhaat puolet. Kaupunki on myös Kanariansaarten hallinnollinen pääkaupunki. Saarella on myös lukuisia muita suosittuja rantalomakohteita, joihin kaupungista on hyvät kulkuyhteydet. Kanariansaaret ovat lämpimän ilmaston, matalan hintatason ja lyhyehkön välimatkan takia suomalaisten turistien jo pitkään suosima matkakohde. 

Tapahtumia ympäri vuoden

Kanariansaaret on ihanteellisen lämpimän ilmastonsa vuoksi suosittu matkakohde myös talvella. Lokakuun puolivälistä maaliskuuhun ilma voi olla kuitenkin viileähkö ja sateinen, mutta silloinkin lämpötila pysyttelee yleensä 20 celsiusasteen lämpimämmällä puolella.

Saarella järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Tammi- ja helmikuussa Las Palmasissa järjestetään festivaalit klassisen musiikin ystäville. Maaliskuussa vietetään Las Palmasin kansainvälisiä filmifestivaaleja, joilla voi bongata useita filmitähtiä. 30.5. vietetään vuosittaista Día de las islas Canarias -juhlaa ja 12.10. vietettävä kansallinen Kolumbuksen päivä, Día de la Hispanidad, tarjoaa runsaasti ohjelmanumeroita. 

Ostoksille, rannalle vai surffaamaan?

Kanariansaarilla riittää runsaasti ajanvietettä. Saarella voi auringon ottamisen lisäksi esimerkiksi osallistua johonkin lukuisista surffauskursseista. Aika kuluu joutuisasti myös Las Palmasin vanhaakaupunkia ihmetellessä tai kävellessä Las Canterasin kilometrien mittaisella rannalla. Tai entäpä jos vuokraisit polkupyörän ja lähtisit tutkimusretkelle?

Las Palmas tarjoaa runsaasti ostosmahdollisuuksia pienistä putiikeista isoihin tavarataloihin. Hintataso saarella on edullisempi kuin Suomessa. Lounasmenusta veloitetaan ravintolassa noin 10 EUR. 

Kanarialainen ruokaherkku on "papas arrugadas con mojo", keitetyt ja suolatut perunat vihreällä tai punaisella tulisella kastikkeella, joka nautitaan sellaisenaan tai esimerkiksi kalan kanssa. 
 

Miten päästä lentokentältä matkakohteeseen?

Kanariansaarten kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 18 kilometrin päässä pääkaupunki Las Palmasista. Eteläisimpiin matkakohteisiin on matkaa muutama kilometri enemmän. Lentokentältä voi vuokrata auton, ottaa taksin tai matkustaa bussilla. Bussilinjoja on useita ja ne veloittavat hieman eri summan matkakohteesta riippuen: Las Palmasiin pääsee bussilla 60. Matka maksaa noin 3 EUR; Agüimesiin vie bussilinja 11 kustantaen noin 2 EUR; Teideen kulkevat bussit 36 ja 90 arviolta 2 eurolla; Faro de Maspalomasiin liikennöivät linjat 5 ja 66. Matkan hinta on noin 5 EUR; Bussilla 91 pääsee Playa de Curaan noin kuudella eurolla ja bussilinja 1 vie perille Puerto de Moganiin suunnilleen 7 eurolla.

Paikalliset bussilinjat ovat Globalsu ja Guaguas. Lyhyehkön yhdensuuntaisen bussimatkan hinta on Las Palmasin kaupungissa alkaen 1,50 EUR. Taksilla aloitusmaksu on noin 5 EUR enintään kolmen kilometrin mittaiselle matkalle, jokainen lisäkilometri maksaa noin euron verran.

Hotellien hintahaitari on laaja. Edullisimmillaan hotelliyö kahdelle keskiluokkaisessa hotellissa on noin 50 EUR. Halvemmallakin voi päästä, ja luksushotellit puolestaan ovat huomattavasti hintavampia. Budjettimatkailijoiden kannattaa etsiä majoitusta hostelleista, vaatimattomista majataloista, matalan tähtiluokituksen hotelleista ja leirintäalueilta. Lisäksi lomahuoneiston vuokraaminen saattaa tulla edulliseksi etenkin ryhmässä matkaaville. 

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Las Palmas
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Las Palmas
  • Etäisyys: 4736 km