Lennot Helsinki - Praha

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Praha

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Praha (PRG), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Praha. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Praha

Kiehtova Praha

Tšekkien pääkaupunki Praha on klassinen matkakohde kaupunkimatkailijalle. Täällä hurmaavat idylliset kujat ja kukkulat, sekä kiehtovat historialliset nähtävyydet ja huokeahintaiset ravintolat. Tšekkiläistä olutta unohtamatta.

Praha on jouluinen kaupunki

Keski-Euroopassa sijaitseva Praha on ilmastoltaan Suomea leudompi. Keskikesän kuukaudet ovat usein paahteiset. Talvi on kuitenkin viileä, ja luntakin tulee. Toisaalta kaupungin tunnelmalliset joulumarkkinat ja lämpöä hehkuvat jouluvalot houkuttelevat matkailijoita myös joulun alla. 

Prahan kaupungissa järjestetään ympäri vuoden taidenäyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia musiikki- ja taidefestivaaleista ruokafestivaaleihin. 

Kukkarolle huokea kaupunki

Tšekeissä kellonaika on tunnin vähemmän kuin Suomessa. Valuuttana maassa on Tšekin koruna (CZK).

Erityisesti ulkona syöminen ja juominen hellii suomalaista kukkaroa, sillä kustannukset voivat olla jopa puolet edullisemmat kuin Suomessa. Lounas maksaa noin 120 CZK, olut noin 35 CZK ja limu noin 30 CZK.

Suurin osa nähtävyyksistä on kaupungissa virtaavan Vltava-joen läheisyydessä. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat esimerkiksi astrologinen kello, Prahan linna ja Kultainen kuja, jolla Franz Kafka kirjoitti novelleja. Vltava-joen voi ylittää moneltakin sillalta, mutta tunnetuin niistä on turisteja kuhiseva Kaarlensilta pyhimyspatsaineen. 

Sopivia alueita taideskenestä kiinnostuneille ovat esimerkiksi Holešovice, Bubeneč ja Dejvice. Myös Žižkov ja Karlin ovat erityisen eläviä kaupunginosia, Smíchov ja Vyšehrad puolestaan sopivat kapakkakulttuurista kiinnostuneille. Bubenečin ja Dejvicen alueilla sijaitsevat luksushotellit ja ravintolat tasokkaaseen makuun.

Lentokentältä keskustaan 

Airport Express -bussikuljetus keskustan rautatieasemalle maksaa noin 60 CZK ja kestää noin puolituntia. Bussilinja 100 kuljettaa Zličínin metroasemalle, jossa voi vaihtaa metrolinjaan B. Bussilinja 119 puolestaan vie Nádraží Veleslavínin metroasemalle, jossa voi vaihtaa metrolinjaan A. Öisin kulkee bussilinja 510, matka-aika on suunnilleen 30 minuuttia ja lipun hinta noin 32 CZK. Päivisin matka kestää samalla linjalla noin 90 minuuttia. Taksilla matka maksaa alkaen 600 CZK.

Yöpyminen kolmen ja useamman tähden hotellissa maksaa alkaen 600 CZK yöltä. Hostellissa tai B&B:ssä majoittuminen maksaa alkaen noin 250 CZK yöltä. Sesonkiaikaan hinnat ovat korkeammat.

Prahassa liikennöivät metro, raitiovaunu, bussi ja lautta. Päivälippu julkiseen liikenteeseen maksaa noin 110 CZK. Taksi maksaa suunnilleen 120 CZK kolmen kilometrin matkalle ja tämän jälkeen noin 30 CZK jokaiselta lisäkilometriltä.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Praha

Outbound and return from 109,52 €
Lennon kesto min.. 02:05 / max.. 02:15
Paluulennon kesto min.. 02:10/ max.. 02:15
Etäisyys 1321 km
Lentoa/viikko 18
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Praha (PRG)
Kohdemaa Lennot - Tšekki
Alternative flights to Praha