Lennot Helsinki - Kajaani

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Kajaani

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Kajaani (KAJ), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Kajaani. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Kajaani

Kaupunki kainuun sydämessä

Kajaani on sympaattinen pikkukaupunki, jossa koosta huolimatta riittää nähtävää ja tehtävää. Vuodenaikojen vaihteluiden ansiosta kaupunki on täysin erilainen kesäisin ja talvisin. Pienessä kaupungissa on helppo liikkua ja majoitusvaihtoehtojakin on mukavasti.

Lumiset talvet ja tapahtumia ympäri vuoden

Kajaanissa vuodenajat erottuvat toisistaan selkeästi. Talvi on melko pitkä ja Kainuussa Suomen lumisimpia. Kesä on hieman lyhyempi ja lämpötilat lempeitä.

Kajaanissa tapahtuu ympäri vuoden: Helmikuussa vietetään suosittua Kajaani Tanssii -tapahtumaa, joka kerää osallistujia niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Heinäkuussa runon ja suven päivän tienoilla järjestetään Runoviikko, jota on vietetty Kajaanissa jo vuosikymmenten ajan. Syksyllä juhlitaan kekriä, joka on vanha suomalainen sadonkorjuun juhla. Tuolloin ohjelmassa on muun muassa kekripukin poltto ja musiikkia.

Monipuolista nähtävää Kajaanissa ja lähialueilla 

Kajaanissa kannattaa tutustua ainakin Eino Leinon taloon. Eino Leino on yksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista ja häntä pidetään Suomen kansallisrunoilijana. Kesällä Eino Leinon talossa järjestetään erilaista ohjelmaa ja näyttelyitä.

Kulttuurin ja teatterin ystäville Kajaanista löytyy sekä kaupunginteatteri että harrastelijateatteri. Kaupungissa on myös taidemuseo, jossa on pääasiassa suomalaista taidetta sekä vaihtuvia näyttelyitä. Kajaanin jo raunioitunut linna on kiinnostava pala Suomen historiaa. Linna sijaitsee kätevästi Kajaanin keskustassa. Aktiivista lomaa kaipaavien kannattaa suunnata Vuokatin urheilukeskukseen, joka on aivan Kajaanin lähellä. Vuokatissa pääsee vaikkapa laskettelemaan tai kylpylään. Kesäisin siellä voi harrastaa muun muassa frisbee- tai minigolfia ja suunnistusta.
 

Pienen kaupungin majoitus ja lyhyet välimatkat 

Kajaanin lentokenttä sijaitsee Paltaniemen kylässä noin 8 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasemaa palvelee neljä taksiyritystä Kajaanin Aluetaksi Oy, Taksi K Heikkinen, Taksi Sakari Heikkinen ja Kuhmon Taksipalvelu Oy. Taksit evät päivystä kentällä, vaan ne pitää tilata ennakkoon. Kattilinjat-bussiyhtiö liikennöi lentokentältä Kajaanin keskustaan sekä Vuokatin laskettelukeskukseen. Bussilippu kustantaa alkaen noin 5-6 euroa.

Kajaani on pieni kaupunki, joten majoitusvaihtoehdot ovat rajoitetut. Kaupungin kokoon nähden yöpymispaikkoja on kuitenkin riittävästi. Hotellihuone kahdelle hengelle maksaa alkaen noin 90€ yöltä. Matkustamalla sesonkiajan ulkopuolella huoneen saattaa saada jopa edullisemmin. Kaikista edullisin vaihtoehto on majoittua teltassa lähistön leirintäalueilla.

Pienen kaupungin etu on se, että suurin osa etäisyyksistä taittuu helposti kävellen tai pyörällä. Kajaanissa liikkuu myös julkisen liikenteen busseja, joilla voi kulkea pidemmät välimatkat. Taksi on kuitenkin joskus paras tai ainoa vaihtoehto, vaikka se tulee kalliimmaksi. Erityisesti pienemmällä budjetilla matkustaville taksilla liikkuminen on kallista.


Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Kajaani

Outbound and return from 203,99 €
Lennon kesto min.. 01:20
Paluulennon kesto min.. 01:20/ max.. 01:30
Etäisyys 464 km
Lentoa/viikko 29
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Kajaani (KAJ)
Kohdemaa Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price