Lennot Tampere - Kajaani

Useful information about the flight Tampere - Kajaani

Kainuun erämaat, vilkas kulttuurielämä ja kosolti elämyksiä

Kajaani sijaitsee Kainuun sydämessä, Oulujärven itänurkalla. Kaupunki on tunnettu taiteesta ja kulttuurista, erämaista ja luonto-elämyksistä sekä urheilusta ja liikuntamahdollisuuksista. Kajaani on Kainuun maakuntakeskus, jossa ovat vaikuttaneet aikoinaan esimerkiksi Elias Lönnrot, Eino Leino sekä presidentti Urho Kekkonen.

Talviurheilua ja muuta menoa

Kajaanissa ja lähiseudulla on kiinnostavia elämyksiä ympäri vuoden. Lähialueella on monipuoliset retkeily- ja kalastusmahdollisuudet. Myös varsin erämaiset vaellusmaastot odottavat luonnosta kiinnostunutta matkaajaa. Vuokatin urheilukeskus palvelee erityisesti talviaikaan rinteillä ja laduilla viihtyviä ihmisiä. Helmikuussa järjestetään Kajaani Tanssii-tapahtuma, ja heinäkuussa Kajaanin runoviikko. Syksyllä vietetään vanhaa sadonkorjuun juhlaa, kekriä.

Hyvä tietää ennen matkalle lähtöä

Pohjoisesta sijainnista johtuen ilmasto on yleensä aavistuksen viileämpi kuin eteläisessä Suomessa. Pakkaa siis lämmintä mukaan! Vuokatin elämys- ja urheilukeskus sijaitsee lähellä Kajaania. Vuokatissa voi harrastaa monia urheilulajeja ja liikuntamuotoja ympäri vuoden, erityisesti talviaikaan. 

Urheilun ja luontoelämysten lisäksi aikaa kannattaa varata myös kaupunkikulttuurille. Kajaanissa on historiallisia nähtävyyksiä, esimerkiksi Kajaanin linna, Paltaniemen kuvakirkko sekä muita vanhoja rakennuksia. Kajaanin kirkko on 1800-luvun lopun konstruktiivisen puuarkkitehtuurin merkkiteos. Suomen kansallisrunoilijana pidetyn Eino Leinon talo sijaitsee Kajaanissa. Kaupungissa on kaupunginteatteri sekä harrastelijateatteri, ja Kajaanin taidemuseossa on vaihtuvia näyttelyitä. 

Lentokenttä sijaitsee Paltaniemessä

Kajaanin lentokenttä sijaitsee Paltaniemen kylässä noin 8 kilometriä kaupungin keskustasta. Lentoasemaa palvelee neljä taksiyritystä: Kajaanin Aluetaksi Oy, Taksi K Heikkinen, Taksi Sakari Heikkinen ja Kuhmon Taksipalvelu Oy. Taksit eivät päivystä kentällä, vaan matka pitää tilata ennakkoon. Kattilinjat-bussiyhtiö liikennöi lentokentältä Kajaanin keskustaan sekä Vuokatin laskettelukeskukseen. Suurimmalta osalta lennoista Kajaanin lentoasemalle on suora bussiyhteys Kajaanin kautta Vuokattiin. Bussilippu maksaa alkaen noin 5-6€.

Kajaani on pienehkö kaupunki, joten suurin osa etäisyyksistä taittuu kävellen tai pyörällä. Kaupungissa kulkee julkisen liikenteen busseja, joilla sujuvat pidemmät välimatkat. Taksi on kallis, mutta usein ainoa tarjolla oleva vaihtoehto. Myös autonvuokraus on mahdollista.

Kajaanissa on rajoitetusti majoitusvaihtoehtoja, mutta kaupungin kokoon nähden kuitenkin tarpeeksi. Kahden hengen huoneessa hotellissa yöpyminen maksaa alkaen noin 90€ yöltä. Sesonkiajan ulkopuolella huoneen voi toki saada edullisemminkin. Telttailu seudun leirintäalueilla on ehdottomasti edullisin vaihtoehto. Myös Vuokatin alueen runsaat majoitusmahdollisuudet ovat lähellä.

Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Kajaani

Cheapest outbound flight from 577,82 €
Etäisyys 381 km
Lähtölentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Kajaani (KAJ)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Kajaani
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price