Lennot Tampere - Reykjavik Metropolitan Area

Useful information about the flight Tampere - Reykjavik Metropolitan Area

Islannin eksoottinen pääkaupunki

Reykjavik on kuin idyllinen kalastajakylä ja se onkin yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista. Keskustaa hallitsevat tunnelmalliset värikkäät puutalot, jotka tekevät kaupungista kodikkaan.

Islannissa on vain vähän kasvillisuutta saaren tuulisuudesta johtuen. Islannissa on useita geotermisellä lämmöllä kuumentuvia altaita ja kuumia lähteitä, jotka kutsuvat uimaan. Lisäksi tulivuoret ja jäätiköt kuuluvat olennaisesti Islannin karuun luontoon. 
 

Yllättävän leuto ilmasto

Islanti sijaitsee aivan pohjoisen napapiirin rajan alapuolella. Huolimatta Islannin pohjoisesta sijainnista ilmasto on saarella yllättävän leuto. Heinäkuun keskilämpötila on noin 11 celsiusastetta, kun taas tammikuun on noin 0°C. Helteistä Islannissa ei kannata haaveilla, mutta meri-ilmasto ja Golfvirta tekevät ilmastosta suhteellisen lämpimän pohjoiseen sijaintiin nähden. Sateet ja tuulisuus ovat melko yleisiä ja niihin kannattaa varautua vuoden ympäri. 

Vuoden kulttuuritapahtumat Reykjavikissa polkaisee käyntiin 6. tammikuuta järjestettävä "Þrettándinn", jota juhlitaan näyttävästi värikkään festivaalin merkeissä. Juhlaan kuuluu ruokaa, juomaa, kokkoja, paraateja ja ilotulituksia. Tammi- ja helmikuun vaihteessa juhlitaan "Dark Music Day" -musiikkifestivaalia, joka tuo kaupunkiin esityksiä Islannin sinfoniaorkesterilta ja kuoroilta. 25. tammikuuta - 22. helmikuuta puolestaan järjestetään "Thorrinn", joka on vuosittain sydäntalvena vietetty viikinkiaikainen juhla, johon kuuluu syöminen, väkijuomat ja tanssi aina aamunkoittoon asti. 

Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestetään "Festival of the Sea" eli meren festivaali, joka kunnioittaa merenkulun ja merimiesten historiaa ja perinteitä. Lisäksi Skandinavian suurin musiikkifestivaali järjestetään Islannissa loka- ja marraskuun vaihteessa.
 

Vinkit matkallesi

Islannin jylhissä maisemissa tulee varautua mahdollisiin maanjäristyksiin, tulivuorenpurkauksiin ja myrskyihin, joita voi esiintyä silloin tällöin ympäri vuoden.

Lähde rohkeasti retkeilemään saaren luontoon pääkaupungin ulkopuolelle. Ainutlaatuinen maasto ja ilmasto tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Muista kuitenkin varautua arvaamattomaan ilmastoon hyvin ulkoiluvarustein.

Reykjavik on hintatasoltaan noin 10-20% Helsinkiä kalliimpi. Etenkin alkoholijuomat ovat saarella hintavia.

Kulkuyhteydet lentoasemalta Reykjavikiin ja yöpyminen

Reykjakin lentoasema sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Reykjavikista. 'Grey Line Island Airport express' ja 'Flybus' bussiyhtiöt kulkevat kaupunkiin lentoasemalta aina noin 45 minuuttia lentojen saapumisajan jälkeen. Matka keskustaan kestää noin 45 minuuttia.

Myös kaupungin julkisella liikenteellä (Strætó) on kuljetus kaupunkiin bussilla numero 55, joka liikennöi keskustaan yhdeksän kertaa päivässä. Lentoasemalta löytyy useampi taksiyhtiö (A-Stöðin, Hreyfill Bæjarleiðir, BSR, Borgarbílastöðin, City Taxi ja Leigubílastöðin Taxi Service). Matka taksilla kaupunkiin maksaa alkaen noin 13500 ISK. Kentällä on myös autovuokraamo.

Edullisimmat majoitusvaihtoehdot eli majatalot ja hostellit maksavat alkaen noin 8600 ISK/2 hlöä/yö. Yli kolmen tähden hotelleissa huone kahdelle hengelle maksaa alkaen 15000 ISK. Kaupungin läheisyydessä on myös leirintäalueita, joilla telttailu on luonnollisesti edullisin vaihtoehto. Majoituksen hinnat nousevat yleensä viikonloppuisin ja sesonkiaikaan.

Kaupungin julkinen liikenne kattaa bussiverkoston. Kertalippu maksaa alkaen noin 350 ISK, lipun voi ostaa kuskilta bussiin noustessa. "Reykjavik City Card" sopii kaupungissa pidempään viihtyvälle turistille, se toimii joukkoliikenteen matkalippuna ja tarjoaa alennuksia tietyissä nähtävyyksissä, kaupoissa ja ravintoloissa. Reykjavikista on myös hyvät kulkuyhteydet muualle Islantiin.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Reykjavik-Metropolitan Area
Lennon tiedot välille Tampere - Reykjavik-Metropolitan Area
  • Etäisyys: 2283 km