Itäinen Budapest valloittaa sydämet

Lumoavan kaunis Budapest on monien historiallisten nähtävyyksien ja halpojen ostosten kaupunki. Unkarin pääkaupunki ja maan suurin kaupunki sijaitsee Tonava-joen rannalla, ja se jakautuu kahtia Budan ja Pestin alueisiin. Buda on alueista historiallisempi, ja Pestissä on modernimpaa tunnelmaa.  

...

Paras matkustusaika matkakohteeseen

Säältään heinäkuu ja elokuu voivat Budapestissa olla hyvin helteisiä. Talvet sen sijaan ovat vähän leudompia ja lyhyempiä kuin Suomessa, mutta kylmään säähän kannattaa silti varautua. Parhaana matkustusaikana Budapestiin voidaan pitää ajanjaksoa huhtikuusta lokakuuhun.

Maalis- ja huhtikuussa kaupungissa vietetään kaksiviikkoista kulttuuri- ja taidefestivaalia Budapesti Tavaszi Fesztivalia, jonka aikana kaupungissa on lukuisia tapahtumia. Elokuun puolivälissä vietetään viikon mittaista Sziget-festivaalia, joka on yksi Euroopan suurimmista kevyen musiikin ulkoilmafestivaaleista. 20. elokuuta vietetään Unkarin kansallispäivää. Tapahtumista mainitsemisen arvoinen on myös lokakuussa vietettävä kaksiviikkoinen nykytaiteen festivaali Cafe Budapest.  

...

Matkaan valmistautuminen

Pyörän vuokraaminen on Budapestissa halpaa. Myös kävellen voi kierrellä monia nähtävyyksiä, vaikka kaupunki onkin suuri. Jos haluaa kokea Budapestin kaupungin aidoimmillaan, Váci-katua ja sen turistiloukkuja kannattaa välttää.  Valuuttana Budapestissa käy Unkarin forintti (HUF). Unkari on selvästi Suomea edullisempi hintatasoltaan, ja vaikka Budapest onkin maan kallein kaupunki on se silti Suomeen verrattuna erittäin edullinen. Lounas maksaa noin 1500 HUF ja olut noin 300 HUF.

...

Kulkuyhteydet, majoitus ja julkinen liikenne

Lentoasemalta pääsee Nyugatin asemalle keskustaan Express-junalla. Matkaa kestää noin 25 minuuttia ja maksaa noin 620 HUF. Bussilinjalla 200E pääsee kaupunkiin noin 50 minuutissa hintaan 350-450 HUF. Taksilla sama matka maksaa noin 6500 HUF.

Kaupungissa kertalippu julkiseen liikenteeseen maksaa noin 350-450 HUF riippuen siitä ostaako lipun etukäteen. Kymmenen matkustuskerran lippu maksaa noin 3000 HUF. Päivälipun hinta on noin 1650 HUF. Turisteille on suunniteltu varta vasten Budapest Card, julkisen liikenteen lippu, jolla pääsee myös joihinkin museoihin ja nähtävyyksiin edullisemmin. Lauttaliput maksavat noin 750 HUF, ja myös taksit ovat halvempia kuin Suomessa.

Budapestissa on paljon eri hintaisia yöpymisvaihtoehtoja. Hostelleissa voi yöpyä halvimmalla, sillä petipaikka hostellissa maksaa alkaen noin 2500 HUF/henkilö. Kolmen tai useamman tähden hotelliyö maksaa alkaen 6000 HUF.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound