Lennot Turku - Kööpenhamina

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Turku määränpäähän Kööpenhamina

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Turku (TKU) määränpäähän Kööpenhamina (CPH), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Kööpenhamina. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Turku - Kööpenhamina

Kööpenhamina - meren, kulttuurin ja polkupyöräilyn mekka

Merenrannalla sijaitseva Kööpenhamina on omaleimainen ja kiehtova kaupunki Tanskassa. Erityisen pyöräystävällisenä kaupunkina tunnettu Kööpenhamina on miljoonakaupunki, jonka metropolialue yhdistyy Juutinrauman sillan avulla Ruotsin Malmön kanssa. 

Leuto meri-ilmasto

Kööpenhaminan ilmasto on koko vuoden lauhkeampi kuin Suomessa, vaikka talvikuukaudet joulukuusta helmikuuhun ovatkin pimeitä ja suhteellisen kylmiä. Kesä on hieman pidempi kuin Suomessa ja lunta nähdään huomattavasti harvemmin kuin meillä. Meren läheisyyden vuoksi muutokset lämpötiloissa ovat hillitympiä: hellettä tai pakkasta kaupungissa on harvemmin.

Kaupunki on vilkas, tapahtumia on runsaasti ympäri vuoden. Heinäkuussa vietetään Kööpenhaminan jazzfestivaalia, joka on yksi Euroopan suurimmista jazztapahtumista. Se kestää kymmenen päivää, jolloin jazz soi ympäri kaupunkia. Vapun ja uudenvuoden juhlinta on perinteisesti kaupungissa railakasta.

Vieraile myös Malmössä

Kööpenhamina on yksi maailman parhaista pyöräilykaupungeista. Pyöräilykulttuuri on hyvin kehittynyttä, pyöräilijöille on omat kaistat liikenteessä, joten pyöräilijät eivät joudu ajamaan jalkakäytävillä tai autokaistoilla kuten monissa muissa kaupungeissa. Pyörävuokraamoita on runsaasti, joten pyörän vuokraaminen loman ajaksi onnistuu vaivatta. 

Kuten muissakin Pohjoismaissa, Tanskan, etenkin Kööpenhaminan hintataso on kallis. Valuuttana Tanskassa käytetään Tanskan kruunua (DKK), mutta etenkin nykyään monet liikkeet hyväksyvät myös Ruotsin kruunuja. Kätevin ja edullisin tapa on kuitenkin maksaa kortilla. Korttimaksu hyväksytään lähes joka paikassa ja se kelpuutetaan myös pienten ostosten yhteydessä.

Kööpenhaminan ja Malmön välille avattiin Juutinrauman silta vuonna 2000. Raide- ja tieliikennettä palvelevan sillan myötä kaupunkien suurkaupunkialueet ovat yhdentyneet. Junamatka Kööpenhaminan keskustasta Malmöön kestää vain noin 25 minuuttia, joten Kööpenhaminan matkaan voi helposti sisällyttää vierailun naapurimaassa.

Tärkeät kohdetiedot

Lentoasemalta keskustaan kulkevat paikallisjuna, InterCity-juna ja metrolinja 2. Matka kestää noin 15 minuuttia. Myös bussilinja 5A liikennöi lentoaseman ja keskustan väliä. Lippuun kannattaa varata noin 5€ (alkaen noin 32 DKK). Taksitolpat on sijoitettu terminaalien 1 ja 3 edustoille. Taksi on huomattavasti julkista liikennettä kalliimpi matkustusvaihtoehto. 

Matkailijoille suunnitellut ”Copenhagen Card” ja ”CityCard” toimivat matkalippuina julkisessa liikenteessä sekä oikeuttavat tarjouksiin monissa nähtävyyksissä ja museoissa.

Kaupungissa on runsaasti hotelleja ja hostelleja eri hintaluokissa. Edullisimmatkin vaihtoehdot voivat kuitenkin olla pienellä budjetilla matkustavalle melko hintavia.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Kööpenhamina

Outbound and return from 137,10 €
Etäisyys 784 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Kööpenhamina (CPH)
Kohdemaa Lennot - Tanska
Alternative flights to Kööpenhamina
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price