idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Vaihtelevia elämyksiä kaupungin "laidasta laitaan"

Nizzassa voi kokea meren läheisyyden, mutta se tarjoaa rantaelämän lisäksi myös kulttuuria. Kaupungissa on mielenkiintoisia ostoskatuja ja toreja, ja iltaelämä kuuluu Ranskan Rivieran vilkkaimpiin. 

Karnevaalitunnelmaa ja elävää musiikkia

Nizzassa on mukavan lämmintä toukokuusta aina lokakuulle asti. Myös talvet ovat leutoja. Keskikesän kuukaudet voivat olla tottumattomalle myös epämukavan kuumia. 

Eläväisen kaupungin kalenteri on täynnä ohjelmaa. Helmikuinen 'Carnaval de Nice' kerää paikkakunnalle yli miljoona kävijää vuosittain. Kaksi viikkoa kestävään karnevaaliin kuuluu värikylläinen kukkaiskulkue, sekä lukuisia muita tapahtumia ympäri kaupunkia. Heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa vietetään vuonna 1948 perustetun Nice Jazz Festivalin parissa. Heinäkuun 14. päivä vuorossa on Fête nationale française, Ranskan kansallispäivä, kulkueineen ja ilotulituksineen. Satamajuhla Lou Festin dou Pouort – Fête du Port tarjoaa ilotulitusten lisäksi live-musiikkia ja katutaidetta.

Erihintaisia ruokapaikkoja herkkusuille 

Nizzan hintataso on lähes sama kuin Suomessa - paikoittain ehkä hiukan edullisempi. Ravintolaillallisen hinta on suunnilleen 15€, olut noin 5€. Juoma tai kahvi maksavat noin 3 euroa. Pan bagnat on suosittu tonnikalatäytteinen voileipä oliiviöljyllä. Socca, eli kikhernejauhoista tehdyt pannukakut ovat myös paikallista herkkuruokaa.

Vaihtoehtoja omatoimiseen liikkumiseen

Airport Express-bussilinjat 98 ja 99 kulkevat Nizzan lentokentältä kaupunkiin. Matkan hinta on noin 6€. Bussilinjat ovat usein ruuhkaisia. Bussilippu on voimassa noin 74 minuuttia, ja sillä voi vaihtaa myös muihin bussilinjoihin tai raitiovaunuun. Lentoaseman terminaalista 1. kävelee Nice Saint-Augustinin juna-asemalle suunnilleen 10 minuutissa. Junamatka 2. luokassa keskustan Nice Ville-asemalle maksaa noin 1,80€ henkilöltä. Matkan kesto on noin 7 minuuttia. Myös bussilinja 23 kulkee keskustaan noin puolessa tunnissa. Lipun hinta on noin 1,50€. Taksimaksu keskustaan on noin 22-30€. Taksien hintoihin lisätään yölisä klo. 18-7 välillä.

Yöpymisen hinnat 'Bed and Breakfast' -paikoissa tai hostellissa maksavat alkaen 20€/yö. Kolmen tai useamman tähden hotellit veloittavat alkaen 70€/yö ja loma-asuntojen hinnat alkavat noin 60€/yö.

Lähiliikenteen kertalippu maksaa noin 1,50€ ja 10-matkan lippu noin 10€. Päivälipun hinta on noin 5€ ja 7-päivän lipun noin 15€. Taksin ensimmäiset 3 kilometriä maksavat noin 10€, sen jälkeen noin 2€/kilometri.