idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Tampere - Joensuu

Kohti kaunista Itä-Suomea

Pohjois-Karjalan maakuntakeskus, Saimaan Pyhäselän pohjoisrannalla ja Pielisjoen suulla sijaitseva Joensuu ei ole kovin suuri kaupunki, siellä asuu noin 75 000 ihmistä, mutta sen monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumatarjonta voi yllättää matkailijan positiivisesti. Monimuotoisen kulttuuri- ja opiskelijaelämänsä lisäksi Joensuussa vieraileva pääsee nauttimaan kauniista luonnosta ja kaupungin persoonallisesta tunnelmasta. 

Tapahtumia moneen makuun

Joensuuhun voi matkustaa huoletta mihin vuodenaikaan tahansa, mutta jos mielii päästä osaksi kaupungin tarjoamia erilaisia tapahtumia, on matkustusaikaa syytä harkita etukäteen. Kaupungissa järjestetään useita erilaisia musiikkitapahtumia, kymmeniätuhansia vieraita keräävä, kuuluisa Ilosaarirock raikaa Joensuussa heinäkuussa. Syys- lokakuussa puolestaan järjestetään Joensuun kirjallisuustapahtuma ja lokakuussa "Viscult", joka on mielenkiintoinen ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen dokumenttielokuvatapahtuma.  

Luontoa ja kulttuuria

Vaikka Joensuu ei olekaan kovin suuri kaupunki, on sillä kuitenkin tarjottavanaan paljon erilaista ja monipuolista kulttuuria, jotain jokaisen makuun. Joensuussa toimii esimerkiksi kaupunginorkesteri, kaupunginteatteri sekä elokuvakeskus Tapio, joihin kannattaa tutustua. Joensuu on lisäksi eläväinen opiskelijakaupunki, sillä siellä sijaitsee myös Itä-Suomen yliopisto.

Varsin lähellä Joensuuta, noin 80 kilometrin päässä kaupungista, sijaitsee myös Suomen tunnetuin kansallismaisema, Kolin kansallispuisto. Kolissa voi muun muassa vaeltaa, lasketella sekä ratsastaa ja se onkin mitä mainioin kohde esimerkiksi päiväretkelle.

Hyvä tietää kulkuyhteyksistä ja yöpymisestä

Joensuuhun voi muiden matkustustapojen ohella matkustaa myös lentäen. Lentoasema sijaitsee vain noin 11 kilometrin päässä kaupungista ja bussilinjaa lentoaseman ja kaupungin välillä liikennöi Savo-Karjalan Linja Oy. Kentältä kaupunkiin on mahdollista matkustaa myös taksilla ja taksitolppa sijaitseekin heti lentoaseman uloskäynnin läheisyydessä. Huomioon kannattaa kuitenkin ottaa, että bussimatka on huomattavasti taksikyytiä edullisempi vaihtoehto. Lentoasemalta on myös mahdollista vuokrata auto omaan käyttöön.

Joensuussa yöpymisvaihtoehtoja on varsin rajoitetusti ja yön hinta kahden hengen hotellihuoneessa alkaa noin 120 eurosta. Hotelleja edullisempia yöpymisvaihtoehtoja ovatkin esimerkiksi retkeilymajat, hostellit ja lomahuoneistot, joissa yöpymisen hinta kahdelta henkilöltä alkaa noin 40 eurosta.

Koska Joensuu on varsin pienikokoinen kaupunki, siellä liikkuminen onnistuu helposti ja mukavasti kävellen tai vaikkapa polkupyörällä. Kaupungissa kuitenkin liikennöi myös busseja, joilla matkustaminen on huomattavasti edullisempaa kuin taksilla.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Joensuu
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Edulliset suorat lennot
Lennon tiedot välille Tampere - Joensuu
  • Etäisyys: 343 km
Suositut lentoreitit