Lissabon - lämmintä ympäri vuoden

Lissabon on oiva rantalomakohde. Tämän rannikkokaupungin kesät ovat kuumia ja talvet leutoja. Kaupunki sopii hyvin ympärivuotiseen lomailuun.

...

Nähtävyyksiä ja tekemistä Lissabonissa

Lissabonin karnevaaleja vietetään helmikuun puolivälissä. Kesäkuu on suojelupyhimys Santo Antonion kuukausi. Koko kesäkuu on täynnä erilaisia juhlallisuuksia. Lissabon on myös loistava rantalomakohde, jossa voi kesän kuukausina harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja.   

...

Vinkit ennen matkaa

Niin julkisen liikenteen käyttäminen, ulkona syöminen kuin ostoksetkin ovat edullisempia Lissabonissa kuin Suomessa. Lounaan syöminen ravintolassa maksaa noin 8 euroa. Suomen kansalainen ei tarvitse Lissaboniin muita matkustusasiakirjoja kuin voimassaolevan Suomen passin. Myöskään mitään erikoisia rokotuksia ei Portugalin alueella vaadita. 

...

Matka lentokentältä keskustaan

Lissabonin lentoaseman terminaalien 1 ja 2 välillä kulkee ilmainen shuttle -kuljetus. Julkisen liikenteen kulkuvälineet lähtevät terminaalista 1. Lentoasemalta pääsee Saldanhan asemalle metrolla. Matka kestää vajaa puoli tuntia ja se maksaa noin kaksi euroa. Taksimatka kaupunkiin maksaa noin 15-20 euroa. Taksi perii matkatavaroista ylimääräisen maksun, joka on noin yhden euron verran laukulta. 

Lissabonista on lukuisia eri majoitusmahdollisuuksia. Edullisimpia niistä ovat hostellit, jotka maksavat yöltä noin 15 euroa henkeä kohden. Kahden hengen huone hotellissa alkaa noin 45 eurosta yöltä. Hostellien ja hotellien välillä ei ole kovinkaan suurta hintaeroa.

Lissabonin julkisen liikenteen verkosto on kattava. Se käsittää bussit, metrot, lähijunan, raitiovaunut ja lautat. Kertalipun hinta bussiin on noin 1,50 euroa ja päivälipun hinta noin 6 euroa. Saatavilla on myös ladattavia matkalippuja, joilla liikkuminen tulee hieman edullisemmaksi. Taksien lähtötaksa on noin 3,50 euron luokkaa, minkä lisäksi hintaa tulee lisää noin 0,50 euroa jokaista kilometriä kohden. Taksilla liikkuminen on siis huomattavasti Suomen hintoja edullisempaa. Lissabonin keskusta on kuitenkin suhteellisen pieni, joten liikkuminen keskustan alueella onnistuu jalkaisin.

...