Monipuoliseen Budapestiin haluat palata uudelleen

Tonava on Euroopan ainoa lännestä itään virtaava joki. Tonavan länsipuolinen Buda edustaa historiallisuutta, ja itäpuolen Pest sykkii nykyaikaa. Budan ja Pestin yhdistää yhdeksän siltaa, joista kuuluisin on Széchenyin ketjusilta. Budapestin keskustan tarjonta on maailman monipuolisimpia, sieltä löytyy jokaiselle jotakin. 

...

Lähde tutustumaan kauniiseen Tonavan helmeen

Paras matkustusaikaBudapestiin on huhtikuusta lokakuuhun, mutta heinä-elokuussa voi olla tuskastuttavan helteistä, joten keskikesän helteitä välttelevien kannattaa ennemmin ajoittaa matkansa kevääseen tai syksyyn. Keskikesällä turisteja vilisee kaupungissa eniten, erityisesti Váci utcan kävelykadulla, jolloin myös hinnat nousevat korkeimmilleen. Talvet jäävät Suomeen verrattuna leudommiksi ja lyhyemmiksi, mutta katujen liukkauteen on syytä varautua.

Unkariin matkustettaessa riittää, että passi on voimassa matkan ajan. Koska maan turvallisuustilanne on hyvä, Budapestkin on omatoimimatkailijan paratiisi. Unkarilaiset tuntevat vanhan kielisukulaisuutensa suomalaisiin, jotka otetaan vastaan erityisen lämpimästi.

Maalis-huhtikuussa järjestettävä kulttuurifestivaali Budapesti Tavaszi Fesztivál keskittyy musiikkiin, tanssiin ja teatteriin. Elokuun puolivälin Sziget kevyen musiikin ulkoilmafestivaali lukeutuu Euroopan suurimpiin. 20.8. juhlitaan Unkarin valtion perustamista vuonna 1000. Lokakuussa pidettävä nykytaiteen Cafe Budapest -festivaali järjestetään samoihin aikoihin kuin klassisenmusiikin juhlaviikot.  

...

Tuhatvuotista historiaa

Vaikka Budapest on suurkaupunki, voi kaupunkiin tutustua kävellen tai vuokraamalla edullisesti polkupyörän. Pestin puoli on tasaista verrattuna mäkiseen Budaan, jossa sijaitsevat kaupungin vierailluimmat nähtävyydet Linnavuori ja Gellertin mäki. Kukkulalta näkee koko kaupungin lintuperspektiivistä.

Budapestin suurin rakennus on Itävalta-Unkarin keisarikunnan aikana rakennettu häikäisevä Parlamenttitalo. Keisarikunta oli lähes kaksi kertaa nykyistä Saksaa suurempi. Maailman pääkaupungeista Budapestissa on eniten kuumia lähteitä, joita löytyy yli sata, kaupungissa onkin runsaasti kylpylöitä, joissa pulikoiden on hyvä rentoutua kaupungilla kiertelyn päätteeksi.

Reittilaivat seilaavat 11,5 kilometrin pituista reittiä huhtikuun alusta kesäkauden loppuun ja talvisin Tonavalla. Lauttalippu maksaa alkaen noin 750 HUF. Lautalta ihastelet illan pimeydessä hehkuvia Tonavan saaria ja rantoja.

Hintatasoltaan, esimerkiksi taksihinnoiltaan, Unkari on selvästi Suomea halvempi. Forinteissa lounas maksaa noin 1500 HUF ja olut noin 300 HUF. Säästät käymällä paikoissa, joissa käy eniten paikallisia ihmisiä. Vácin alue on kallein, mutta sen päässä on Euroopan suurin kauppahalli.

...

Halutessasi liikut, majoitut ja shoppailet edulllisesti

Lentoasemalta Nyugatin asemalle vie bussi numero 200E noin 50 minuutissa. Bussilippu maksaa noin 350 - 450 forinttia. Express-juna kulkee kaupunkiin noin 25 minuutissa hintaan 620 HUF. Taksi matkalle maksaa noin 6500 HUF ja matka-aikaa tulee noin 35 - 55 minuuttia reitistä riippuen.

Julkisen liikenteen kertalippu maksaa noin 350 HUF ennakkoon ostettuna, 450 HUF paikan päällä hankittuna ja kymmenen matkan sarjalippu on yhteensä noin 3000 HUF. Turisteille on suunniteltu matkalippu, Budapest Card, jolla julkisissa liikennevälineissä voi liikkua rajattomasti lipun voimassaoloaikana. Kortilla saa alennuksia myös useissa museoissa ja nähtävyyksissä. 

Budapestistä löytyy majoitusta alkaen noin 2500 HUF henkilöltä yöltä halvimmissa hostelleissa. Luksusvaihtoehtoja tarjotaan Linnavuoren ympäristöstä ja Pestin ydinkeskustasta alkaen noin 6000 HUF/henkilö/yö. Kesämatkailijan on syytä varata majoitus ennakkoon. Kesäinen Pestin keskusta on suosittu bilepaikka, joten yöllisiin juhlinnan ääniin kannattaa varautua jo etukäteen.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound