Hampuri on enemmän kuin maineensa veroinen

Hampuri sijaitsee meren äärellä kohdassa, jossa Saksan koillisosien halki virtaava Elbe-joki yhtyy sivujokeensa Alsteriin. Kanaaliensa ja siltojensa ansiosta kaupunki tunnetaan myös Keski-Euroopan Venetsiana. Saksan suurista kaupungeista Hampuri on ainoa merenrantakaupunki, se on siksi erikoinen metropoli Saksassa. 

...

Sesonkiaika on elokuussa

Talvet suurine lämpötilavaihteluineen ovat Hampurissa lämpimämpiä kuin Suomessa. Talven pimeydessä voit kokea Hampurin maagisimmillaan valomeren syttyessä. Merellisyyden vuoksi ulkoilmaelämä ei näivety talvikuukausinakaan. Vilkkaimmillaan Hampuri sykkii vuoden lämpimämpään aikaan huhtikuusta lokakuuhun. Huippusesonki osuu kuumalle elokuulle, jolloin mannereurooppalaiset viettävät kesälomaa.

EU-maahan, Saksaan matkustettaessa tarvitaan matkustusasiakirjaksi joko uudenmuotoinen henkilökortti tai passi. Viisumia ei vaadita. Saksan valuutta on Suomen tapaan euro. Kortilla maksaminen onnistuu useassa paikassa, mutta se ei ole yhtä yleistä kuin Suomessa. Käteistä kannattaa siis varata mukaan ostoksille ja ravintolaan.  

...

Hampurilaiset loivat myös suosikki roskaruoan

Hampurin historia on keskittynyt kaupungin satamaan. Vuosisatoja maailman suurimpiin kuuluva satama on luonut alueelle vaurautta ja tuonut kulttuuri-ihmisiä yhteen. Hansaliiton mahtavaa perintöä jatkavat vuosittain kaikista maailman kolkista saapuvat yli 13 000 valtamerilaivaa. Täällä järjestetään keväisin myös maailman suurimmat satamajuhlat, joita pidetään Hampurin syntymäpäivinä. Hampurin satama on suomalaisenkin rahtiliikenteen tärkein ulkosatama. Syväsatamaan ankkuroituvat tulevaisuuden jättiläisaluksetkin rinnan purjelaivojen kanssa. Hampurissa sijaitsevat lisäksi Saksan vanhin pörssi ja suurimpien saksalaislehtien pääkonttorit.

Hampuri on antanut nimensä hampurilaiselle. 1700-luvun lopulta lähtien saksalaiset merimiehet ja siirtolaiset veivät hampurinpihvinsä ja sämpylänsä Amerikkaan. Suolalla maustettu jauhelihapihvi säilyi herkullisena pitkällä laivamatkalla.

Maailman suurimman varastorakennuksien kompleksin Speicherstadtin punatiilimakasiinit rakennettiin 1800-luvulla. Niiden vastakohtana kohoavat HafenCityn ultramodernit luomukset.

Maailman ainoa maustemuseo löytyy Speicherstadtista läheltä kauhumuseota. Kaupungissa on myös eroottisen taiteen museo, joka sijaitsee St. Paulin kalamarkkinoiden lähellä.

Legendaarisen Reeperbahn-kadun klubit ja kasinot saavat paikalliseen tapaan olla auki koko yön. Juhlinnan jälkeen monet suuntaavat sunnuntaiaamuisin läheisen satama-alueen kalamarkkinoille nauttimaan tuoreella kalalla täytettyjä sämpylöitä. Markkinoilla syödään ja tanssitaan ja tuotevalikoimassa on muutakin kuin vain kalaa. 

Kaupunginosista Schanzenviertel on erityisesti nuorten mieleen. Pyhimysten mukaan nimetyissä St. Paulissa ja St. Georgissa on vapaamielisiä Sin City-alueita, joiden sivukaduilla kannattaa öisin olla varovainen.

Hintatasoltaan Hampuria pidetään suhteellisen halpana verrattuna Suomeen. Edullista ovat etenkin ulkona syöminen ja alkoholijuomat, runsaslukuisten olutkellarien kilpailu alentaa kaupungin hintoja. Parhaat ostokset bongaat Mönckebergstrasselta ja Spitalerstrasselta.

Hamburg Card on edullinen tapa matkustaa kaupungin busseissa, junissa ja lautoilla, ja se oikeuttaa lisäksi alennuksiin useilla kiertoajeluilla, nähtävyyksissä, museoissa, ravintoloissa, kulttuuripaikoissa ja matkamuistomyymälöissä.

...

Yövy Reeperbahnilla tai Altonassa

Lentokentältä on hyvät kulkuyhteydet Hampurin kaupunkiin. Maanpäällisen S-Bahn metrojunan linja S1 vie lentoasemalta päärautatieasemalle noin 25 minuutissa. Kattava julkinen liikenne on helppokäyttöinen ja hyvin toimiva. Kalliimpi taksi ei ole aina nopeampi vaihtoehto varsinkaan ruuhka-aikoina.

Myös majoitusvaihtoehtoja on runsaasti. Yö hostellissa maksaa henkilöltä keskimäärin 15 EUR ja hotellissa noin 70 EUR. Mitten kaupunginosassa, eli ydinkeskustassa, ja St. Paulin viereisestä Altonasta löytyy rauhallisempaa mutta hintavampaa majoitusta. "Menopaikkojen" eli päärautatieaseman, St. Paulin ja St. Georgin tienoot ovat edullisempia.

Auton vuokraamista voi miettiä, koska Saksassa liikenne sujuu juohevasti myös yksityisautoilijoilta ja autobahnien elämyksiä ylistetään jopa taiteissa. Myös polkupyörä on yleinen kulkuväline. 

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound