Lennot Oulu - Kuopio

Useful information about the flight Oulu - Kuopio

Aidosti perinteinen Kuopio

Ensimmäiseksi Kuopiosta tulee mieleen perinteikkäät markkinat, vuosikymmenestä toiseen järjestetyt festivaalit, perinneherkut ja upeat, luonnonkauniit järvimaisemat. Matka Kuopioon onkin kuin aikamatka, joka yllättää vanhanajan tunnelmallaan, jossa on kuitenki riittävä ripaus nykypäivää. 

Eläväinen kaikkina vuodenaikoina

Kuopio on eläväinen ja elämänmyönteinen kaupunki kaikkina vuoden aikoina. Tahkon laskettelukeskus ja useat talvikauden urheilutapahtumat, kuten Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma ja Puijon mäkihyppykilpailut, tekevät Kuopiosta vilkkaan talvimatkailukohteen.

Jos Kuopion talvessa tahkotaan hymyssä suin ylös alas mäkeä, niin kesällä tahko nostaa varmasti suupielet ylöspäin Kuopion kuuluisan torin maistiaisena. Eihän ”mualiman napana” tunnetun torin tarjonta voi olla muuta kuin maailman parasta, mikäli savolaisilta kysytään. Tämän lupsakan savolaisen elämänmenon voi aistia kesätorin kuhinasta ja vilkkaasta kaupankäynnistä. Samanlaista ilmapiiriä et löydä mistään muualta maailmasta. Tästä syystä jokaisen suomalaisen tulisi kokea aito ja alkuperäinen Savon suvi edes kerran elämässään. 

Kuopio pyöräyttää suvisesonkinsa käyntiin tanssiaskelin kansainvälisestikin tunnetulla Kuopio tanssii ja soi -tapahtumalla. Muihin alueen suosittuihin kulttuuritapahtumiin lukeutuvat kesällä järjestettävät Kuopio Rockcock ja Kuopion kansainväliset viinijuhlat sekä nykytaiteen ystävien talvifestivaali ANTI - Contemporary Art Festival.

Nauti Kuopiosta kaikin aistein

Kuopion tunnetuin perinneherkku on kalakukko, jota niin paikalliset kuin vierailevatkin kulinaristit käyvät maistelemassa kaupungin vilkkailla markkinoilla. Silmänruokaa puolestaan tarjoilee Puijon torni, josta näkee koko Puijon mäen ja sen alla avautuvan luonnonsuojelualueen komeat järvimaisemat. Nautit maisemista vielä pitkään matkan jälkeenkin, kunhan muistat ottaa kameran mukaan reissuun.
 

Helpot kulkuyhteydet ja edullinen majoitus Kuopion alueella

Kuopion lentoasema sijaitsee noin 11 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasemalta pääsee näppärästi keskustaan joko bussilla tai taksilla. Kuopion seudun joukkoliikenteen bussilla numero 40 pääset lentoasemalta keskustaan ja takaisin. Matkan kesto on suurinpiirtein 20 minuuttia ja bussilipun maksaa aikuiselle noin 3,30 €.

Mikäli et halua sitoa itseäsi joukkoliikenteen aikatauluihin, voit tilata kotimaan reittilennolle kiinteähintaisen kimppataksin eli ”aiport taksin”. Tilauksen voi tehdä viimeistään kolme tuntia ennen lähtöaikaa. Airport taksin tilauksen voi hoitaa helposti tiedustelemalla vaihtoehtoa lentoasemalta. Taksin hinta on suurinpiirtein 22 € per henkilö. Tavallisen taksin hinta on yleensä hiukan korkeampi.

Kuopion keskusta on pieni ja idyllinen, minkä vuoksi Kuopiossa on mukava kävellä matkakohteesta toiseen. Keskustan majoitustarjonta on kattava suhteessa kaupungin kokoon ja sen vuoksi myös edullinen. Esimerkiksi kahden hengen huone hotellissa tai hostellissa saattaa maksaa vain 65 € per yö. Vielä edullisempi vaihtoehto on yöpyminen paikallisilla leirintäalueilla vuokramökissä tai teltassa.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Kuopio
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Kuopio
  • Etäisyys: 245 km