Lennot Oulu - Helsinki

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Oulu määränpäähän Helsinki

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Oulu (OUL) määränpäähän Helsinki (HEL), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Helsinki. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Oulu - Helsinki

Merellinen pääkaupunki 

Helsinki on Suomen ainoa metropoli. Pääkaupungin tuntomerkkeihin kuuluvat kiehtova saaristo, sininen meri, lokkien huuto ja historiallinen Carl Ludvig Engelin 1800-luvun alussa suunnittelema Senaatintori. 

Milloin mennä

Paras aika matkustaa Helsinkiin ovat luonnollisesti vuoden lämpimämmät kuukaudet toukokuusta syyskuuhun. Mutta toki Helsingissä tekemistä keksii myös talven kuukausina: kaupungin lukuisien museoiden, teattereiden, shoppailumahdollisuuksien, ravintoloiden ja yökerhojen joukosta löytyy varmasti jokaiselle sopivaa ajanvietettä.

Kauempaa Suomesta tuleville saattaa tulla yllätyksenä kuinka mietoja Helsingin talvet ovat verrattuna pohjoisempiin leveysasteisiin. Joskus talven kuukaudet saattavat olla jopa täysin lumettomia ja lämpöasteet pysyttelevät silloin tällöin myös nollan yläpuolella. Helsinki on merenrantakaupunki ja kylmä merituuli tuivertaa etenkin lähellä rantaa usein kiperästi – älä siis kuitenkaan unohda kaulaliinaa ja lapasia!

Helsinki on kuuluisa railakkaasta Vapun vietosta sekä kesäkuun lopulla järjestettävästä vuotuisesta Tuska-festivaalista, joka on pohjoismaiden suurin metallimusiikin festari. Myös maailman kulttuurit yhteen tuova, ilmainen „Maailma kylässä“-etnofestivaali on vierailun arvoinen, etenkin niille, jotka pitävät maailman musiikista. Myös Flow-festivaali niittää mainetta Suomen ulkopuolellakin.  

Hyvä tietää ennen matkaa

Helsinki on hintatasoltaan hieman kalliimpi kuin muut Suomen kaupungit. Turisteille suunniteltu „Helsinki Card“ voi olla hyvä investointi niille, jotka nauttivat nähtävyyyksien katselusta ja kiertoajeluista, sillä kortti ei toimi ainoastaan matkakorttina julkisissa kulkuvälineissä, vaan sillä saa lisäksi alennusta useista nähtävyyksistä ja museoista.

Paikan päällä

Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääsee keskustaan kätevästi julkisen liikenteen bussilinjoilla 615 ja 620 noin 45 minuutissa. Helsingissä nämä bussilinjat ajavat Mäkelänkatua Kaisaniemen kautta Rautatieasemalle, joka on niiden päätepysäkki. Kehää ajavien lähijunalinjojen I ja P kyydissä keskustaan pääsee noin puolessa tunnissa seutulipun hinnalla. Jos lentosi laskeutuu puolen yön jälkeen on lähijuna- ja bussiaikataulut parasta tarkistaa etukäteen. Lisäksi Finnair City Bus ajaa noin puolessa tunnissa keskustaan, mutta lippu on hieman hintavampi kuin julkisen liikenteen bussilinjoilla. Taksilla samaan matkaa kuluu noin puolisen tuntia ja hintaa maksettavaksi kertyy 45 eurosta ylös päin.

Yöpyminen Helsngissä on edullisinta hostelleissa, joista makuupaikka löytyy keskimäärin 20 eurolla henkeä kohden. Hotellien hinnat ovat halvimmillaan noin 40 eurossa henkilöä kohden, mutta hinnat nousevat roimasti viikonloppuisin ja sesonkiaikaan.

Helsingin keskustan alue on sen verran pieni, että jalkaisin liikkuminen on paras tapa kulkea paikasta toiseen kaupungissa. Pidemmillä etäisyyksillä Helsingin toimiva julkisen liikenteen verkosto on avuksi. HSL:n lippu kelpaa raitiovaunussa, busseissa, metrossa, lähijunassa sekä HSL:n lautoissa. Pidä kuitenkin huolta, ettet vahingossa ylitä Helsingin rajaa, jolloin tarvitset kalliimman seutulipun. Myös taksin saaminen on yleisesti ottaen helppoa joko tolpalta, pysäyttämällä vapaana oleva taksi kadulla tai soittamalla taksikeskukseen. Viikonloppuöisin ravintoloiden sulkeuduttua jonot takstitolpilla voivat kasvaa todella pitkiksi ja taksia voi joutua odottamaan pitkään. Taksi on huomattavasti hintavampi vaihtoehto kuin julkinen liikenne.

Helsingistä on hyvät juna- ja bussiyhteydet muualle Suomeen esimerkiksi Porvooseen tai Turkuun. Helsinki-Vantaan lentoasemalta on lentoyhteys kohteisiin ympäri maailman. 

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Helsinki

Cheapest outbound flight from 53,60 €
Outbound and return from 106,08 €
Lennon kesto min.. 00:55 / max.. 01:25
Paluulennon kesto min.. 01:00/ max.. 01:30
Etäisyys 514 km
Lentoa/viikko 106
Lähtölentokenttä Lentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdemaa Lennot - Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Helsinki