Lennot Oulu - Tallinna

Useful information about the flight Oulu - Tallinna

Kiehtova Tallinna

Suomen naapurimaassa Eestissä sijaitseva maan pääkaupunki Tallinna on erittäin suosittu matkakohde suomalaisten keskuudessa. Tallinnaan matkustaminen on nopeaa ja kukkaroystävällistä ja läheisen sijainnin vuoksi kaupungissa on helppo viettää vaikka vain pitkä viikonloppu. Tallinan ilmasto ei paljon poikkea Etelä-Suomen säästä, mutta on hyvä pitää mielessä, että Itämeren rannalla sijaitseva Tallinna on etenkin talvella, syksyllä ja keväällä sateinen ja tuulinen. 

Tapahtumia ympäri vuoden 

Suunnittele matkasi jonkin vuotuisen tapahtuman aikaan. Marraskuun lopussa ja tammikuun alussa Tallinnassa järjestetään historiallinen joulumarketti vanhassakaupungissa. Vuodesta 1989 järjestettyä vuosittaista barokkimusiikin festivaalia, MustonenFestia, juhlitaan tammikuun lopusta helmikuun alkuun. Helmikuussa järjestetään Simple Session, joka on Euroopan johtava BMX- ja skeitti-kilpailu. Maaliskuun loppupuolella tapahtumalistalla on Tallinn Music Week, jossa esiintyvät yli 200 paikallista ja kansainvälistä artistia ja bändiä. Jazzmusiikin ystäville on tiedossa huhtikuun 17. - 26. päivä Jazzkaar, joka Baltian maiden suurin jazz-tapahtuma.

Loma, joka ei kauhistuta kukkaroasi

Tallinna on elinkustannuksiltaan Suomea paljon edullisempi. Ruoka, alkoholi- ja tupakkatuotteet, palvelut sekä ravintolassa syominen maksavat keskimäärin noin 40 prosenttia vähemmän kuin Suomessa. Kaupungissa on runsaasti yöpymisvaihtoehtoja aina hostelleista hotelleihin ja kylpylähotelleihin. Hostellien vuodepaikka maksaa alkaen noin 8 euroa, kun taas hotelleissa lompakkoaan joutuu raottamaan edullisimmillaan noin kolmenkymmenen euron verran.

Tallinnasta on hyvät kulkuyhteydet myös maan muihin kaupunkeihin. Kaupungissa on paljon kiehtovia nähtävyyksiä, esimerkiksi Kumu -modernin taiteen museo ja Tallinnan vanhakaupunki.

Kulkuyhteydet ovat helppoja

Tallinnan lentoasema on noin 4 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Joukkoliikenteen bussilinjat 2 ja 65 kulkevat kentältä kaupunkiin: numero 2 Mõiguun ja keskustaan sekä numero 65 Lasnamäeen. Bussilipun voi ostaa kuskilta noin 1,60€ hinnalla. Bussipysäkki on helppo paikantaa saapuvien lentojen terminaalin edustalta maantasolta. Taksi on hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta silti edullisempi kuin Suomessa. Hinnasta tulee sopia kuskin kanssa ennen kyytiin astumista. Näin vältät ikäviä yllätyksiä taksimatkan päätteeksi. Taksiyrityksien Tulika Takson, Tallink Takson ja Tulika Businessin kyytiin voi hypätä lentokentän taksitolpalta. Joukkoliikenne kulkee säännöllisesti aamukuudesta puoleenyöhön. Joukkoliikenteeseen kuuluvat Tallinnan bussi- ja raitiovaunulinjasto. Kertalippu maksaa noin euron ennakkoon kioskista ostettuna ja noin 1,60€ kuskille maksettaessa. Välimatkat keskustan alueella ovat käveltävissä.


Lentoa koskevat tiedot Oulu - Tallinna
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Tallinna
  • Etäisyys: 615 km
Suositut lentoreitit