Lennot Oulu - Praha

Useful information about the flight Oulu - Praha

Kafkan maisemissa

Vltavan molemmin puolin sijaitseva Tšekin pääkaupunki Praha on tunnettu muun muassa hyvin säilyneestä historiallisesta keskustastaan, Prahan linnasta sekä "Kultaisesta kujasta", jossa Kafka kirjoitti novelleja vuonna 1916. Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee joenrantamilla. 

Koska matkustaa?

Prahan ilmasto on leudointa toukokuusta syyskuuhun, mutta joulumielisten kannattaa suunnitella vierailunsa joulun aikoihin, sillä Praha on tunnelmallinen joulukaupunki. Prahassa järjestetään ympäri vuoden myös paljon erilaisia kulttuuriin ja ruokaan liittyviä festivaaleja ja tapahtumia.

Mitä tietää matkaa suunnitellessa?

Prahan rahayksikkö on Tšekin koruna (CZK) ja aikaero on vain tunnin vähemmän kuin Suomessa. Hintataso Prahassa on vain noin puolet Suomen hintatasosta. Lounas maksaa noin 120 korunaa, olut noin 35 ja limu 30 korunaa.

Kaupungissa matkustajia kiinnostavia alueita ovat Holešovice, Bubeneč ja Dejvice, jotka sopivat taiteesta kiinnostuneille. Alueilla on myös luksushotelleja ja tasokkaita hotelleja niitä kaipaaville. Smíchov ja Vyšehrad puolestaan sopivat hyvin kapakkakulttuurista kiinnostuneille. Žižkovin ja Karlin alueet ovat tunnettuja eläväisestä ilmapiiristään. 

Kaupunki jakautuu vyöhykkeisiin

"Airport Express"-linjalla pääsee Prahan lentoasemalta keskustan rautatieasemalle noin 30 minuutissa, matkan hinta on noin 60 korunaa. Bussilinja 100 kulkee lentokentältä "Zličín" -metroasemalle, jolta voit jatkaa matkaa B-metrolinjalla. Bussilinja 119 kulkee "Nádraží Veleslavín" metroasemalle, jolta puolestaan voit jatkaa matkaa A-metrolinjalla. Öisin liikennöi bussilinjalla 510, jolla matkan kesto on noin 30 minuuttia ja hinta 32 korunaa. Päivisin sama matka saattaa kestää jopa noin 90 minuuttia ruuhkan takia. Taksimatka keskustaan maksaa alkaen noin 600 korunaa. 

Edullisinta on yöpyä hostelleissa tai B&B-majatalossa, joissa yö maksaa alkaen noin 250 korunaa. Kolmen tai useamman tähden hotellissa yö kustantaa alkaen suurin piirtein 600 korunaa. Perheellisille tai pienille ryhmille houkutteleva vaihtoehto on myös loma-asunnon vuokraaminen, hinnat ovat noin 1700- 3200 korunan luokkaa. Majoitusta suunnitellessa kannattaa muistaa, että hinnat nousevat sesonkiajalla, mutta myös laskevat sen ulkopuolella. 

Prahassa on laaja julkinen liikenne, johon kuuluvat metro, raitiovaunu, bussi ja lautta. Taksilla liikkuminen tulee edullisemmaksi kuin Suomessa, mutta on silti varsin tyyris vaihtoehto julkiseen liikenteeseen verrattuna. Taksi maksaa noin 120 korunaa ensimmäiseltä kolmelta kilometriltä, minkä jälkeen taksa on noin 30 korunaa per kilometri. Monet nähtävyydet ovat kuitenkin keskustassa kävelyetäisyyksien päässä.

Kaupunki jakautuu eri vyöhykkeisiin ja julkisen liikenteen lipun hinta määräytyy vyöhykkeiden ja voimassaoloajan perusteella. Esimerkiksi kahden vyöhykkeen lippu on voimassa noin 15 minuuttia ja maksaa noin 12 korunaa, kun taas 11 vyöhykkeen lippu on voimassa 300 minuuttia ja maksaa noin 84 korunaa. Päivälipun saa noin 110 korunalla ja kolmen päivän lippu maksaa noin 310 korunaa.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Praha
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Praha
  • Etäisyys: 1773 km
Suositut lentoreitit