Lennot Turku - Oslo

Useful information about the flight Turku - Oslo

Vuonojen ja vuoristojen maan merellinen pääkaupunki

Oslossa kaupungin pitkä historia saa vierelleen uutta, sillä taloudellisesti hyvinvoivan valtion pääkaupunki kehittyy jatkuvasti. Oslonvuonon pohjukassa sijaitseva kaupunki on tunnettu esimerkiksi Holmenkollenin talviurheilukeskuksesta ja historiallisesta Akershusin linnasta.

Paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden

Ilmaston puolesta paras matkustusaika Osloon on toukokuusta lokakuuhun. Huippusesonki ajoittuu vuoden lämpimimmille kuukausille kesäkuusta elokuuhun. Loppukesä on usein sateinen. 17. toukokuuta vietetään perustuslainpäivää kulkueiden ja lasten juhlien merkeissä. Kesäkuun puolivälissä kaupungin täyttää 4-päiväinen rockfestivaali ”Norwegian wood”. Elokuun puolivälissä ilmoille kajahtavat sekä 4-päiväinen rockfestivaali ”Øya” että ”Oslo Jazz Festival”. Lokakuussa järjestetään maailmanmusiikki- ja elokuvafestivaalit.

Huomioitavia asioita ennen matkustamista

Oslon hintataso on kalliimpi kuin Suomessa. Norjan valuutta on Norjan kruunu. Edullinen illallinen ravintolassa maksaa noin 150 NOK, olut noin 80 NOK ja virvoitusjuoma noin 29 NOK. Tarkista paikallisen valuutan kurssi matkustuspäivänä. 

Tyypillinen paikallinen ruokalaji on ”Lutefisk” eli lipeäkala, jota tarjoillaan silloin tällöin myös suomalaisissa ruokapöydissä. Alkoholilainsäädäntö on Norjassa Ruotsin tavoin hieman tiukempi kuin Suomessa. Alkoholin myynti on ajallisesti rajoitettua ja sitä voi ostaa vain tietyistä liikkeistä. Myös alkoholin julkinen nauttiminen on kiellettyä. 
 

Lentoasemalta keskustaan kiidättää 'Flytoget'

Nopeimmin lentoasemalta keskustaan pääsee ”Flytoget”-junalla. Matkaan kuluu noin 20 minuuttia ja lippu maksaa noin 180 NOK. ”Flybussen”-lentokenttäbussilla matkaan menee noin 40–45 minuuttia ja lipun kustannus on noin 175 NOK. Edullisin vaihtoehto on NSB-paikallisjuna. Sillä matkaan kuluu noin 23 minuuttia ja lipulla on hintaa noin 90 NOK. Taksi on huomattavasti kalliimpi: ajankohdasta, reitistä ja taksiyrityksestä riippuen matka tulee maksamaan noin 749 NOK.

Kaupungin joukkoliikenne koostuu metrosta, raitiovaunusta, bussista, lauttaliikenteestä ja lähijunista. Kertalippu maksaa noin 30 NOK, päivälippu noin 90 NOK ja viikon voimassa oleva lippu noin 240 NOK. ”Oslo Pass” -kortilla asiakas pääsee ilmaiseksi tai alennettuun hintaan moniin nähtävyyksiin ja se toimii myös julkisen liikenteen matkalippuna. Taksin aloitusmaksu on noin 43 NOK, lisäksi hintaan lisätään kilometri- ja minuuttitaksa. 

Oslossa on monenlaista majoitusta, mutta myös se on hintatasoltaan suhteellisen kallista. Hostellin makuusalissa yöpyminen maksaa alkaen noin 200 NOK henkilöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellit kustantavat keskimäärin 1600 NOK yötä kohti. Loma-asunto maksaa noin 1800 NOK yöltä, mökki leirintäalueella taas alkaen noin 500 NOK. Telttapaikka leirintäalueella kustantaa noin 195 NOK yöltä kahta henkeä kohti, ollen täten edullisin yöpymisvaihtoehto.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Oslo

Cheapest outbound flight from 24,33 €
Etäisyys 615 km
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Oslo (OSL)
Kohdemaa Norja
Alternative flights to Oslo
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price