Lennot Oulu - Ivalo

Useful information about the flight Oulu - Ivalo

Ivalo tarjoaa pohjoisen eksotiikkaa

Suomen pohjoisin lentokenttä Ivalossa tuo matkailijan pitkälle napapiirin pohjoispuolelle. Pohjoiseen Lappiin matkustava saa varautua pitkään talveen, jonka aikana päivät ovat todella lyhyitä ja lämpömittari runsaasti miinuksella. Kesällä napapiirin yöt ovat läpeensä valoisia ja kiukkuiset mäkäräiset kiusaavat - tästä huolimatta Suomen Lappi on kauneudessaan vailla vertaa.  

Talvi ja kesä kiehtovat

Ivalo houkuttaa matkailijoita erityisesti joulun ja uudenvuoden aikaan. Talvinen tunnelma ja Lapin eksotiikka kiehtovat myös ulkomaalaisia turisteja. Toinen alueen vetonaula on talviurheilu ja Ivalosta pääseekin helposti muun muassa suositulle talviurheilualueelle Saariselälle. 

Talvella kannattaa myös tiirailla taivaalle, sillä revontulia näkee Lapissa varsin usein ja myös kirkasta tähtitaivasta voi ihailla ilman asutuskeskuksista heijastuvaa valoa. 

Toinen suosittu matka-aika on kesäaikaan, jolloin Ivaloon suuntaavat pääsevät nauttimaan luonnosta, patikointimahdollisuuksista ja kalastuksesta. Inarinjärvelle on Ivalosta matkaa vain noin 20 kilometriä. Alueella voi myös opetella vaikkapa huuhtomaan kultaa. 

Porot ovat osa alueen luontoa - niitä on Lapissa tuhansia. Saamelaisten ja poronkasvattajien omistamat eläimet kulkevat vapaina suurimman osan vuotta ja ovat joskus riesana autoilijoille, sillä ne saattavat tukkia liikenteen. Lappi on Suomen edullisin paikka hankkia poronlihaa.

Joulu kalleinta aikaa

Hotellissa yöpyminen Ivalon alueella saattaa olla varsin kallista, erityisesti joulusesongin aikaan. Edullisempi vaihtoehto perheelle tai ryhmälle voikin olla vuokrattu mökki. Leirintäalueella voi yöpyä asuntovaunussa, ja kesällä telttailu tai mökinvuokraus on halpa majoitusvaihtoehto.

Ivalon alueella on varsin vähän julkista liikennettä ja helpoin tapa liikkua on vuokra-auto. Etäisyydet alueella ovat erittäin pitkiä ja siksi taksin käyttö on varsin kallista. Itse Ivalon keskusta on pieni ja siellä on helppo liikkua kävellen. 
 

Taksi tai bussi kentältä Ivaloon

Ivalon lentokenttä sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Ivalon taajamasta. Kulkuyhteydet taajamaan ovat varsin heikot ja matkailijan onkin paras ottaa ennakkoon selvää lentoasemalta eri puolille Lappia lähtevien linja-autojen reiteistä ja aikatauluista. Ne saa helpoiten selville Matkahuollon sivuilta. Lentoasemabussit liikennöivät varsin säännöllisesti Ivalon lentoasemalta Saariselälle ja Kiilopäälle. Bussimatka lentokentältä Saariselälle maksaa aikuiselta noin kymmenen euroa, matka Kiilopäälle maksaa noin 13 euroa. 

Lentoaseman edessä on taksitolppa, jossa taksit päivystävät lentojen saapumisaikoihin. Lentokentältä voi myös hankkia vuokra-auton.

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Ivalo

Cheapest outbound flight from 141,53 €
Outbound and return from 327,05 €
Etäisyys 419 km
Lähtölentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Ivalo (IVL)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Ivalo
Flight destinations with a similar price