Lennot Tampere - Vaasa

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Tampere määränpäähän Vaasa

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Tampere (TMP) määränpäähän Vaasa (VAA), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Vaasa. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Tampere - Vaasa

Historiallinen yliopistokaupunki Vaasa

Vanhaa tunnelmaa huokuva merellinen Vaasa on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joissa historian tarinat tulevat eläviksi - tärkeänä satamana kaupungilla on ollut keskeinen rooli monissa Suomen historian vaiheissa. Nykyisin Vaasa on myös reipas opiskelijakaupunki, jossa on elämää vuoden ympäri. 

Vaasa on täynnä monenlaisia tapahtumia

Vaasassa on vieraiden iloksi monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden. Eläväisessä kulttuurikaupungissa riittää teatteria, musiikkia ja urheilutapahtumia niin suomen, kuin ruotsinkin kielellä. Urheilun suhteen vaihtoehtoja riittää, sillä kaupungissa voi seurata jääkiekkoa, pesäpalloa, jalkapalloa tai käydä vaikkapa raveissa. Yksi suosituimmista vuotuisista tapahtumista on Vaasan kaupunginkirjaston puistossa järjestettävä Taimitori toukokuun lopussa. 

Itämeren ja lounaistuulten vuoksi talvi on Vaasassa leudompi kuin muualla Suomessa samalla korkeudella. Kesällä meren läheisyys tuntuu toisaalta runsaampina sateina.

Historia kietoutuu nykyaikaan Vaasassa

Vaasassa on mahdollisuus tutustua Suomen historiaan vierailemalla esimerkiksi Korsholman linnan valleilla. Vanhasta Vaasasta ovat jäljellä myös Pyhän Marian kirkko ja kellotapuli sekä Mustasaaren kirkko. Kauppahalli ja Suomen vanhin Jugend-tyylinen vesitorni sekä Vaasan kirkko ovat myös suosittuja vierailukohteita.

Vaasa on palanut 1800-luvulla, mutta keskustassa on edelleen tallella muutamia rakennuksia 1700-luvultakin. Vaasan suosituimpia museoita ovat Pohjanmaan museo sekä Kuntsin modernin taiteen museo. Pohjanmaan museossa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin sekä Merenkurkun alueen luontoon. Päivän nähtävyyskierroksen jälkeen voi olla tarpeen rentoutua vesipuisto Tropiclandiassa. Tropiclandia on auki ympäri vuoden, ainoastaan ulkoallas on talvella suljettu. 

Kulkeminen on helppoa ja edullista

Vaasan lentokenttä sijaitsee yhdeksän kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Elokuun puolivälistä aina toukokuun loppuun lentokentän ja kaupungin keskustan välillä kulkee bussiyhteys. Bussilinjat 4 ja 10 vievät lentokentältä kaupunkiin. Bussiliput maksavat alkaen 3,20 euroa yhdelle ja 5,20 euroa kahdelle vyöhykkeelle. Lentoasemalta kaupunkiin pääsee myös taksilla.

Vaasa on pieni kaupunki, jossa on helppo liikkua kävellen, sillä etäisyydet ovat lyhyitä. Paikallinen bussiverkosto on suhteellisen laaja ja liput ovat edullisia. Taksi on Vaasassa, kuten muuallakin Suomessa, melko kallis vaihtoehto paikasta toiseen siirtymiselle.

Hotelliyöpyminen Vaasassa kustantaa kahdelta hengeltä noin 80 euroa per yö. Kaikkein edullisin vaihtoehto on yöpyä kaupungin lähellä sijaitsevalla leirintäalueella.

Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Vaasa

Outbound and return from 372,36 €
Etäisyys 205 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdemaa Lennot - Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Vaasa
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price