idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Tampere - Dublin

Vihreän saaren vireä pääkaupunki

Irlannin pääkaupunki Dublin on eläväinen eurooppalainen kaupunki, jonka suurkaupunkialueella asuu lähes neljäsosa maan väestöstä. Kaupungissa järjestetään runsaasti erilaisia kulttuuritapahtumia, ja sen historia, taiteet ja pubikulttuuri houkuttelevat turisteja sateiselle saarelle ympäri vuoden.

Sadevaatteet mukaan Irlannin reissulle

Dublinin alueella vallitsee mieto ja kostea meri-ilmasto, joten matkalaukkua pakatessa on hyvä varautua sateisiin. Sade ei kuitenkaan latista tunnelmaa hilpeydestään kuuluisassa kaupungissa. Erityisesti 17. maaliskuuta vietettävä St. Patrick’s Day saa kaupungin puhkeamaan kukkaan, onhan kyseinen kansallinen juhlapäivä vuoden kohokohta Irlannissa. Vihreät apilasymbolit, juhlallisuudet ja ihmiset täyttävät tuolloin kaupungin kadut.

Kulttuurinnälkäisillä on paljon koettavaa syksyisin: syys-lokakuussa järjestettävä Dublinin teatterifestivaali on yksi Euroopan suurimmista ja vanhimmista, ja syyskuun alun "Dublin Fringe Festival" tuo kaupunkiin tanssia, taidetta, teatteria ja live-musiikkia. Kaupunki on tunnettu teattereistaan, ja myös erilaisia konserttipaikkoja on paljon. Kirjallisuuden ystävät voivat puolestaan esimerkiksi vierailla James Joycen kuuluisan teoksen "The Dead" tapahtumapaikalla James Joyce Centerissä.  

Vasemmanpuoleinen liikenne ja muuta huomionarvoista

Dublinin hintataso on suhteellisen korkea, jopa korkeampi kuin Helsingissä. Edullisempaa on ainoastaan ulkona syöminen ja elintarvikkeet, jotka ovat muutaman prosentin edullisempia kuin kotimaassa. Myös tupakkatuotteet ovat jonkin verran kalliimpia kuin Suomessa. 

Kaupungin kansallismuseoihin on vapaa pääsy. Lisäksi kaupungissa on lyhyiden välimatkojen vuoksi helppo liikkua myös kävellen. Hyviä vinkkejä saa St. Andrew’s:n kirkolla sijaitsevasta Dublinin pääturisti-infosta.

Irlannissa on vasemmanpuoleinen liikenne, mikä kannattaa huomioida kaupungilla liikuttaessa. Maa kuuluu Länsi-Euroopan aikavyöhykkeeseen, joten kellonaika on kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä.

Saapuminen, kulkeminen ja majoittuminen Dublinissa

Lentoasemalta keskustaan liikennöi ”Aircoach”-expressbussilinja noin 15 minuutin välein. Bussimatka keskustaan kestää noin puoli tuntia ja maksaa noin 9€ yhteen suuntaan, meno-paluuna lipulle tulee hintaa noin 15€. ”Airlink 747” -bussilinja on hieman nopeampi vaihtoehto, se maksaa noin 6€ yhteen suuntaan tai noin 10€ menopaluuna. Paikallisbussilinjat 16, 41 ja 102 ovat edullisin matkustusmuoto lentoasemalta keskustaan, niiden reiteillä on kuitenkin useampia pysähdyksiä, joten matkassa saattaa mennä hieman pidempään. Taksi on huomattavasti bussiliikennettä kalliimpi vaihtoehto.

Majoittumiseen on runsaasti eritasoisia vaihtoehtoja. Hostellin makuusalissa yöpyminen maksaa alkaen noin 12€ yötä kohti. Bed & breakfast-tyyppisen majoituksen hinnat alkavat noin 45 eurosta huoneelta yötä kohti. Mikäli haluat yöpyä kolmen tai useamman tähden hotellissa, hinnat alkavat noin 70€ yöltä huonetta kohden. Hinnat nousevat sesonkiaikana ja erityisesti St. Patrick's Dayn aikaan majoituksen hinnat ovat korkealla ja huoneet myydään nopeasti loppuun.  

Kaupungin keskustan alueella etäisyydet ovat käveltävissä. Julkinen liikenne on varsin kattava, se pitää sisällään bussien ja raitiovaunujen verkoston. Kertalippu maksaa noin 2,20€ ja noin 1,5€ alle kolmelle pysäkinvälille. ”Leap card” on ladattava matkakortti, jonka avulla voi säästää hieman lippujen hinnoissa. Kaupungissa on nykyään tarjolla myös kaupunkipolkupyöriä. Taksi on huomattavasti kalliimpi liikkumisvaihtoehto.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Dublin
Vaihtoehtoiset lentoreitit