Lennot Vaasa - Bryssel Brussels National

Useful information about the flight Vaasa - Bryssel Brussels National

Bryssel - Kulinaristin ja politiikasta kiinnostuneen matkakohde

Bryssel on tunnettu EU-politiikan keskuksena, mutta se tarjoaa matkailijoille myös erilaisia kulttuurielämyksiä ja aitoa Belgialaista elämänmenoa. Bryssel on myös herkuttelijoiden paratiisi, onhan Belgia kuuluisa suklaastaan ja vohveleistaan, tunnettuja oluita unohtamatta.

Meri-ilmasto vaikuttaa

Paras matkustusaika on vuoden ämpimin ja valoisin aika huhtikuusta syyskuuhun. Myös talvet ovat leutoja, mutta usein tuulisia ja sateisia meri-ilmaston vaikutuksesta johtuen. Brysselissä järjestetään useita kulttuuritapahtumia ja musiikkifestivaaleja eri vuodenaikoina. Keväällä Iiriksen-päivänä juhlitaan kesän alkua live-musiikin, katutaiteen ja muiden tapahtumien merkeissä.

Heinäkuun ensimmäisenä torstaina puolestaan järjestetään 'Ommegang Festival', joka on vuodesta 1549 järjestetty kuninkaallinen kansanjuhla. Juhlaan osallistujat pukeutuvat keskiaikaisiin asuihin muodostaen upean kulkueen Place du Grand Sablonin aukiolle. 

Bryssel sopii kielinerolle

Kansainvälinen suurkaupunki, Bryssel on monikielinen kaupunki, jossa pärjää parhaiten joko ranskalla tai hollannilla, mutta myös englantia ja saksaa puhutaan laajalti. Kaupungissa pääsee siis halutessaan harjoittelemaan eurooppalaisia kieliä oikein olan takaa.

Brysselin hintataso on melko korkea. Se on samaa tasoa muiden Euroopan suurkaupungien, kuten Pariisin tai Lontoon kanssa. Elintarvikkeet ruokakaupoissa ja ulkona syöminen ovat Suomen hintatasoa. 

Kulkuyhteydet ja majoitus Brysselissä

Kaupungin lentoasemalta on suora junayhteys keskustaan. Junamatkan kesto on noin 15 - 20 minuuttia. Junalipun hinta on noin 8,50 euroa. "Airportline" -Shuttlebussilla matkan kesto on noin 30 minuuttia ja sen hinta noin 6 euroa. Taksi on huomattavasti kalliimpi vaihtoehto, hinta on noin 35 - 45 euroa ja liikenteen takia taksi on myös melko hidas matkustusvaihtoehto. Matka-aika voi olla jopa noin 40 minuuttia. Taksitolppa sijaitsee saapuvien terminaalin edustalta.

Brysselissä on kattava valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Hostellit maksavat halvimmillaan noin 19 euroa/yö, kun taas kolmen tai useamman tähden hotellit veloittavat alkaen noin 55 euroa/henkilö/yö. Loma-asuntojen vuokrat lähtevät noin 70 eurosta/yö. 

Monet Brysselin nähtävyyksistä ovat kävelyetäisyydellä ja kaupungissa on myös "Villo"-kaupunkipyöriä, joita voi käyttää pientä korvausta vastaan. Brysselin joukkoliikenteen verkostoon kuuluvat raitiovaunu, metro ja bussi. Liput ovat kalliimpia ostettaessa kulkuvälineestä, joten ladattavan MOBIB-matkakortin hankkiminen kannattaa. Kortilla kertalippu maksaa noin 2,10 euroa, 5-matkan lippu noin 8 euroa, 10-matkan lippu noin 14 euroa ja päivälippu on noin 7,50 euroa. Taksi on kalliimpi vaihtoehto, ensimmäiset 3 kilometriä alkaen 8-10 euroa, jonka jälkeen lisäkilometrit 1,80 euroa.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Bryssel - Brussels National

Cheapest outbound flight from 107,00 €
Etäisyys 1700 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Bryssel - Brussels National (BRU)
Kohdemaa Belgia
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price