Lennot Tampere - Gdansk

Useful information about the flight Tampere - Gdansk

Ikimuistoinen kaupunkiloma Gdanskissa

Merenranta- ja satamakaupunki Gdansk tarjoaa nähtävyyksiä ja tekemistä ympäri vuoden Puolan pohjoisosassa. Kaupungin hiekkarannat houkuttelevat auringonpalvojia kesäisin, rikas historia puolestaan vetoaa kulttuurista kiinnostuneisiin. 

Vilkkaan satamakaupungin tapahtumia 

Keväästä syksyyn on ilmastollisesti paras ja lämpimin aika tutustua Gdanskin mielenkiintoiseen arkkitehtuuriin, upeisiin hiekkarantoihin ja merellisiin anteihin. Kaupunki on pienehkö, joten kiertely ympäri kaupunkia onnistuu helposti kävellen, matkat historiallisen vanhan kaupungin ja muiden kaupunginosien välillä ovat lyhyitä. Kulttuurimatkoja harrastavalle museot ja kirkot ovat arvokas kokemus.

Keväällä pääsiäisen aikaan upeat pääsiäiskulkueet täyttävät katolisen kaupungin kadut. Kesän tapahtumia ovat katuteatteri-festivaali "Feta", ja kolmiviikkoinen Dominikaanimarketti, joka on Puolan suurin ulkoilmatapahtuma. Tapahtumiin kuuluu konsertteja, teatteriesityksiä, ilotulituksia sekä urheilukilpailuja ja paraateja. Gdanskissa saat kokea myös paikallisen vaikuttavan markkinatunnelman. Upeita maisemia kaupungissa ja sen ulkopuolella näet menemällä päiväretkelle Hel-niemelle. Menomatka taittuu kätevästi metrolla ja takaisin voit palata laivalla. 

Syksyllä kaupungissa järjestetään musiikin ystäville kolmiviikkoinen Jazzmusiikki-festivaali, "Jazz Jantar". Kaupungin joulumarkkinat ja -konsertit puolestaan tuovat alkutalveen ainutlaatuisen joulutunnelman. 

Suunnittele mieleenpainuva lomamatka 

Puolan valuutta on złoty, PLN. Paikallinen aika Gdańskissa on 1 tunti Suomen aikaa jäljessä. Hintataso Puolassa on alhaisempi kuin Suomessa. Esimerkiksi illallinen ravintolassa maksaa noin 25 PLN, olut noin 7 PLN ja limu noin 4 PLN. Alkoholin nauttiminen julkisesti on kielletty.

Muistathan varata tasarahan ostaessasi lippua juniin tai busseihin, sillä et lipuista ei anneta vaihtorahaa. Suositeltava paikallinen ruoka, jota kannattaa maistaa, on "pirog" tai "pirozhki", taikinatasku, joka on täytetty joko suolaisella tai makealla täytteellä.

Matkusta ja majoitu mukavasti

Airport shuttle-bussilla pääset lentoasemalta puolessa tunnissa suoraan kaupungin keskustaan noin 9,90 PLN hintaan. Bussilinja 210 on lentokenttäbussia edullisempi. Matka kestää hieman kauemmin, mutta lippu maksaa automaatissa vain noin 3 PLN. Lentokentältä on myös PKM-junayhteys Gdansk Wrzeszcz -asemalle, josta on mahdollisuus vaihtaa metrolinjaan SKM, ja jatkaa matkaa päärautatieasemalle. Lippu PKM-junaan maksaa noin 3,50 PLN ja matkaan kuluu aikaa yhteensä noin puoli tuntia. Kallein ja vaivattomin vaihtoehto on taksi, joka on edullisempi kuin Suomessa. Matka taksilla keskustaan maksaa noin 60 PLN. 

SKM-metro, PKM-lähijuna, bussi, raitiovaunu, ja kesäisin lauttaliikenne kuuluvat kaupungin julkisen liikenteen verkostoon ja ovat edullinen paikallinen tapa matkustaa. 

Hostellissa majoitut hotelleja edullisemmin. Loma-asunnot ovat mukava tapa viettää lomaa esimerkiksi perheen kanssa.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Gdansk
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Tampere - Gdansk
  • Etäisyys: 839 km
Suositut lentoreitit