Lennot Vaasa - Lontoo

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Vaasa määränpäähän Lontoo

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Vaasa (VAA) määränpäähän Lontoo (LON), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Lontoo. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Vaasa - Lontoo

Lontoo on maailma pienoiskoossa

Lontoo on toiminut ajanlaskumme 1. vuosisadalta lähtien edelläkävijänä monella alalla. Esimerkiksi Greenwich on edelleen niin ajan kuin pituuspiirien nollakohta. 

Lontoossa puhutaan yli 300 kieltä - eniten maailmassa. Kaupunki on tätä nykyä yksi rahamaailman ja populaarikulttuurin keskuksista. 43 yliopistoineen kaupunki muodostaa maailman suurimman huippuyliopistojen keskittymän. 

Milloin tahansa, mitä tahansa yhdessä maailman suurimmista turistikohteista

Lontoon yllätyksellinen sää on leuto koko vuoden ympäri. Lämpimintä on heinäkuussa. Meri-ilmasto tuo sateisuutta, mutta koska kaupunki on perustettu Britteinsaarten lämpimimmälle paikalle, sateet eivät yllä sinne aivan yhtä usein kuin muihin englantilaisiin kaupunkeihin.

Kulttuuria ja urheilua Lontoossa riittää ympärivuotisesti kesän ollessa hiukan hiljaisempaa aikaa näissä riennoissa. Eniten turisteja saapuu pääsiäisenä, heinä-elokuussa, lokakuun syyslomaviikoilla sekä joulun molemmin puolin, jolloin kääntöpuolena taskuvarkaudetkin yleistyvät. Elokuussa järjestettävät Notting Hillin katukarnevaalit kuuluvat maailman suurimpiin. Megaluokan tapahtumia järjestetään sekä kesäisin että talvisin, tarkista kaupungin menot ennen matkaasi ettet vahingossa jää paitsi jostain merkittävästä!

Varovaisuutta ja erilaisuutta Lontoon kaduilla

Ruuhkaisessa vasemmanpuoleisessa liikenteessä tottumattomien on syytä noudattaa liikennesääntöjä autojen kiitäessä joka puolella. Ruuhkasta ja useista yksisuuntaisista kaduista johtuen nopeimmin liikut metrolla. Linja-autot ovat hitaita, vaikkakin halpoja. Lontoo tunnetaan mustista takseistaan, taksi on kuitenkin kallis ja usein myös yllä mainituista syistä hidas matkustustapa. 

Iso-Britanniaan matkustavilta vaaditaan maahan pääsemiseksi voimassaoleva passi tai henkilökortti.

Lontoon hinta-ja vuokrataso vastaavat pohjoismaita. Osa elintarvikkeista ja muista ruokakauppojen tuotteista maksaa kuitenkin vähemmän kuin Suomessa. Oxford Streetillä shoppaillaan eniten. Pieniä liikkeitä löytyy etenkin Itä-Lontoosta. 

Kodittomien The Sock Mob-vapaaehtoisjärjestö järjestää unohtumattomia kaupunkiseikkailuja. Lontoosta on myös helppo suunnata päiväretkille muualle halvempaan eteläiseen Englantiin kuten yliopistokaupunkeihin Oxfordiin ja Cambridgeen tai rantakaupunki Brightoniin.

Neljältä lentoasemalta keskustaan

Heathrow'n kentältä pääsee keskustaan kaikkein halvimmalla ottamalla Piccadilly Linen metrolinjan terminaaleista 1, 2 tai 3. Metrolippu maksaa noin £6 ja matka kaupunkiin kestää puolisen tuntia. Nopeimmin matkustajan vie keskustan Paddington Stationille Heathrow Express-juna, joka pysähtyy terminaaleista 1,2 ja 3. Matkan kesto on noin varttitunti ja lipun hinta £26. Taksi maksaa alkaen £33 matkan kestäessä noin 40 minuuttia.

Gatwickin lentokentältä pääsee edullisimmin EasyBussilla Earl's Court -metrosasemalle. Gatwick Express -juna kulkee eteläterminaalista Victoria Stationille noin 18 punnalla puolessatunnissa. Taksi kuljettaa kaupunkiin noin tunnissa ja sen hinnaksi tulee suunnilleen 70-100 puntaa. 

Standstedin kentältä edullisin tapa matkustaa kaupunkiin on ottaa bussi terminaalin ulkopuolelta. Myös Standsted Express-juna vie 45 minuutissa ja 12 punnalla keskustan Liverpool Street Stationille. Tunnin mittaisen taksimatkan hinta on noin 100 puntaa.

Lutonin lentoasemalta pääsee sukkulabussilla Parkwayn rautatieasemalle, josta kulkee juna St. Pancrasiin 15 punnalla. Junamatkassa kestää noin 40 minuuttia.

Kaikilta lentokentiltä kulkevat myös National Express-bussit.

Julkisen liikenteen kertalippu maksaa Lontoossa huimat noin 5,70 puntaa, ja päivälipun hinnaksi tulee noin £12-15. £5 panttia vastaan hankittavalla sinisellä Oyster Cardilla voit säästää tuntuvasti käyttäessäsi julkista liikennettä. Matkakortille ladataan rahaa tai aikaa, ja sillä matkustettaessasi matkojen hintoihin tulee tuntuva alennus. Oyster Card tekee liikkumisesta myös helpompaa. 

Edullisimpien hostellien hinnat alkavat £20 yötä kohden. Vastaavasti hotellit veloittavat alkaen £40/yö. Sijainnilla on suuri merkitys lomasi onnistumisen kannalta, sillä Lontoo on massiivisen kokoinen miljoonakaupunki. Majoituspaikkaa varatessa kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota sijaintiin. 

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Lontoo

Outbound and return from 274,75 €
Etäisyys 1825 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Lontoo, kaikki lentokentät (LCY, LGW, LHR, LTN, STN, SEN) (LON)
Kohdemaa Lennot - Iso-Britannia
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Iso-Britannia
Alternative flights to Lontoo
Flight destinations with a similar price