Lennot Tampere - Amsterdam

Useful information about the flight Tampere - Amsterdam

Kuuluisa Amsterdam

Amsterdam on maailmanlaajuisesti kuuluisa Alankomaiden pääkaupunki, jolla on rikas ja pitkä historia. Kaupungilla on ollut merkittävä rooli kaupankäynnissä ja siirtomaavallanaikaisena hallinnollisena keskuksena. Sittemmin kaupunki on niittänyt mainetta värikkäänä ja suvaitsevaisena kaupunkina, jolla on rikas kulttuuritarjonta museoita, taidegallerioita, puistoja, rakennuksia ja maamerkkejä. Amsterdamilla on suuri maine, mutta se on koolta suhteellisen pieni kaupunki.

Leuto ilmasto kaikkina vuodenaikoina

Ilmaston puolesta Amsterdamiin voi matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa. Talvet ovat kuitenkin kaupungissa usein kosteita ja sateisia ja myös tuuli voi kiusata vierailijaa. 

Mikäli Amsterdamiin haluaa matkustaa juhlapäivien ja festivaalien aikaan, yksi suuri juhlapäivä maassa on Koningsdag, kuningas Willem Alexanderin syntymäpäivä, jota vietetään 27.4. Jos päivä on sunnuntai, juhlat siirretään edeltävälle päivälle, lauantaille. Lisäksi 5.5 vietetään Bevrijdingsdag -päivää, joka on maan Natsi-Saksan miehityksestä vapautumisen juhlapäivä.

Mukaan pelkkä passi - rokotteita tai viisumia ei tarvita

Maahan matkustaessa ei tarvitse huolehtia erityisistä rokotteista, sillä Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet riittävät. Maahan matkustaessa matkustusasiakirjaksi riittää passi. Viisumia ei tarvita.

Amsterdamissa taksilla liikkuessa on kysyä taksinkuljettajalta matkan hinta etukäteen, sillä muutoin taksimatkan korkea hinta voi yllättää ikävällä tavalla. Hyvänä vinkkinä on myös ilmainen lautta Het Pontjen, joka kulkee päärautatieaseman takaa Ij-joen yli Pohjois-Amsterdamiin NDSM Werf-alueelle.

Amsterdamissa on paljon ravintoloita Hollannin entisistä siirtomaista, kuten Indonesiasta, Surinamista ja Alankomaiden Antilleilta. Amsterdamissa on  oiva tilaisuus tutustua näiden maiden eksoottisiin makuihin. Elinkustannuksiltaan Amsterdam on Helsinkiä hieman edullisempi. Turisteja paljon majoittava Amsterdamin keskusta on hintatasoltaan selvästi kalliimpi kuin muut kaupunginosat, jos olet liikenteessä pienellä budjetilla kannattaa suunnata pois turistien suosimilta alueilta.

Junalla kätevästi vartissa keskustaan

Lentoaseman alakerrasta pääsee Amsterdamin keskustaan suoraan junalla noin 15 minuutissa. Matkan hinta on alkaen 4 euroa. Myös bussi numero 197 ajaa keskustan Leidsepleinin ja lentoaseman väliä, matka kestää noin 35 minuuttia. Taksilla matkan hinnaksi tulee noin 50 euroa.

Taksit ovat yleensäkin kalliita, sillä noin 10 minuutin matka maksaa noin 15-20 euroa. Sen sijaan päivälippu julkisen liikenteen käyttöön maksaa noin 8 euroa. Amsterdam on kaupunkina melko pieni ja suuri osa etäisyyksistä on käveltävissä jalan. Kävely kaupungissa on mielekästä senkin vuoksi, että autojen määrä keskustan alueella on melko vähäistä eikä kaupungissa ole paljoa mäkiä.

Yöpymiseen kaupungissa on paljon vaihtoehtoja. Hostellissa yöpyminen maksaa alkaen 20 euroa yöltä, kun taas hotelliyöstä saa maksaa noin 45 euroa yöltä.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Amsterdam
Lennon tiedot välille Tampere - Amsterdam
  • Etäisyys: 1520 km