Lennot Vaasa - Budapest

Useful information about the flight Vaasa - Budapest

Monipuolinen metropoli Tonavan varrella

Unkarin pääkaupunki Budapest on kaupunkimatkailijoiden monipuolinen kestosuosikki historiansa, kulttuuriantinsa sekä rentoutumaan houkuttelevien kylpylöidensä ansiosta.

Budan & Pestin kahdet kasvot

Paras aika matkustaa Budapestiin on huhtikuusta lokakuuhun. Kesä pääkaupungissa voi olla hyvinkin helteinen, talvet puolestaan ovat leudompia ja lyhyempiä kuin Suomessa. 

Unkarin pääkaupungissa riittää tapahtumia: Maalis-huhtikuussa kaupungissa järjestetään lukuisista tapahtumista koostuva, kaksiviikkoinen kulttuuri- ja taidefestivaali, Budapesti Tavaszi Fesztivál. Elokuun puolivälissä juhlitaan viikon ajan Sziget festivaalia, joka on yksi Euroopan suurimmista kevyen musiikin ulkoilmafestivaaleista. 20. elokuuta maassa vietetään kansallispäivää erilaisten tapahtumien ja ilotulitusten merkeissä. Cafe Budapest on lokakuussa järjestettävä kaksiviikkoinen nykytaiteen festivaali.

Kaupungin kahdet kasvot, Buda ja Pest, tarjoavat erilaisia ja unohtumattomia näkökulmia kaupunkiin. Budan maisemat ovat jylhiä, ne avautuvat upeasti Linnavuorelta käsin Tonavalle, kun taas modernia ja alavaa Pestiä määrittää ydinkeskustan vilske. 

Unohtumattoman kaupunkiloman ainekset

Unkariin matkustava EU-kansalainen ei tarvitse viisumia. Kello paikan päällä Unkarissa on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Unkarin hintataso on huomattavasti Suomea edullisempi. Unkarin valuutta on forintti (HUF). Pääkaupungin ravintola-anti on monipuolinen, se kattaa makujen skaalan unkarilaisista herkuista kansainvälisempään keittiöön. Lounas Budapestissä maksaa noin 1500 HUF ja olut noin 300 HUF. 

Kaikkein vilkkainta turisteille suunnattua, Váci -katua on syytä välttää, jotta matkakokemus säilyy mahdollisimman aitona ja edullisena. Pääkaupungista löytyy paljon mahdollisuuksia ostoksiin, mutta myös rauhallisia, vehreitä puistoja rentoihin hetkiin ja paikallisen elämänmenon seuraamiseen. Matkailijan kannattaa ehdottomasti suunnata askeleensa kohti Budapestin erittäin runsasta kylpyläantia, josta kaupunki on kuuluisa.

Budapest on yksi Euroopan historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista, ja se tarjoaakin runsaasti sulateltavaa historiannälkäisille. 

Pyörillä liikenteeseen

Budapestissa polkupyörän vuokraaminen on paitsi suhteellisen edullista ja vaivatonta, myös erittäin kätevä tapa tutustua suurehkoon kaupunkiin. Jalkaisinkin voi kierrellä nähtävyydeltä toiselle, mutta mukaan kannattaa pakata tätä varten hyvät kengät. 

Liszt Ferenc lentokentältä keskustaan pääsee kätevästi Express-junalla, joka vie Nyugatin asemalle. Matka maksaa noin 620 HUF ja kestää vajaan puoli tuntia. Kentältä kaupunkiin kulkee myös bussilinja 200E, jolla matka maksaa noin 450 HUF ja on kestoltaan noin 50 minuuttia. 

Kertalippu julkiseen liikenteeseen maksaa noin 450 HUF ja 10-kerran lippu noin 3000 HUF. Päivälipun hinta on noin 1650 HUF. Budapest Card on turisteille suunniteltu julkisen liikenteen matkalippu, joka oikeuttaa myös alennuksiin joissain museoissa ja nähtävyyksissä. Taksit ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Taksi lentokentältä keskustaan kustantaa noin 6500 HUF. Lauttaliput kaupungissa maksavat noin 750 HUF.

Majoitukseen Budapest tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja eri hintaluokissa. Hostellit ovat edullisin vaihtoehto, joissa vuodepaikka maksaa alkaen noin 2500 HUF per henkilö. Kolmen tai useamman tähden hotelleissa hinnat lähtevät 6000 HUF ylöspäin.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Budapest
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Budapest
  • Etäisyys: 1745 km