Lennot Vaasa - Barcelona

Useful information about the flight Vaasa - Barcelona

Aurinkoinen suurkaupunki Välimeren rannalla

Espanjan toiseksi suurin kaupunki, Välimeren rannalla sijaitseva Barcelona, on myös Katalonian hallintoalueen pääkaupunki. Suurin osa paikallisesta väestöstä puhuu äidinkielenään alueen toista virallista kieltä katalaania. Myös espanjaa puhutaan kaupungissa laajasti. 

Koska matkustaa?

Barcelonaan matkaa suunnittelevalle koko vuosi on hyvää matkustusaikaa. Todellista sesonkiaikaa rantakaupungissa ovat lämpimästä säästään kuuluisat kevään ja kesän kuukaudet. Syys- ja lokakuussa on hyvä varautua sateisiin ja haaveet rantalomasta tulee hylätä talvella, kun lämpötila pysyttelee noin 5-10 celsiusasteessa. 

Paikallisista juhlallisuuksista kiinnostuneiden kannattaa ajoittaa matkansa seuraavien juhlien aikaan: 6. tammikuuta vietetään Barcelonassa kolmen viisaan miehen päivää ("Dia de los Reyes"), joka on Espanjassa joulun ajan tärkeimpiä juhlia. 7.-13. maaliskuuta vietetään karnevaalia ja elokuussa "Fiesta major de Garciaa", joka on Garcian kaupunginosassa vietettävä katujuhla. Syyskuun 11. päivä vietetään Katalonian itsenäisyyspäivää, "La Diada de Catalunyaa". Toki kaupungissa on runsaasti muitakin tapahtumia, joista kannattaa ottaa selvää ennen matkalle lähtöä.

Vinkkejä suurkaupungin vilinään

Barcelonaan matkustavan on hyvä pitää silmät auki taskuvarkaiden varalta kaupungilla liikkuessaan. Muiden suurkaupunkien tavoin näpistelyä sattuu myös Barcassa.

Paikalliseen makumaailmaan tutustuminen kannattaa aloittaa "Pan Tomaca con Jamón Serranolla", joka on kinkkuleipä sekä "Crema Catalanalla", joka on katalonialainen versio Crème Brûléestä.

Barcelona on hintatasoltaan noin 20% Helsinkiä edullisempi. Olut maksaa noin 4-5 euroa ja ulkona syöminen tulee pääosin huomattavasti halvemmaksi kuin Suomessa.

El Pratilta Plaça de Catalunyalle

El Pratin lentoasema on noin 15 kilometrin päässä Barcelonan keskustasta. Lentoaseman ja kaupungin väliä ajavat säännöllisin väliajoin Aerobus- bussilinjat A1 ja A2, joilla pääsee Plaça de Catalunyalle suurin piirtein 30 minuutissa. Hintaa bussimatkalle tulee noin 6 euroa. Kentältä pääsee keskustaan myös junalla. Taksimatka maksaa noin 20-35 euroa.

Barcelonassa on useita majoitusvaihtoehtoja, joista edullisimpia ovat hostellit. Jaetussa makuusalissa yöpyminen maksaa alkaen noin 15 euroa per yö. Hotellit ovat hintatasoltaan hintavampia ja vuodenajasta ja sijainnista riippuen yksi yö hotellissa maksaa keskimäärin noin 40-100 euroa huonetta kohden. Useamman tähden hotellit voivat olla huomattavasti kalliimpia. 

Taksilla Barcelonassa liikkuminen on kohtuullisen edullista, mutta varsinkin ruuhka-aikoina matkanteko voi olla hidasta. Jos haluat tutustua vanhaan kaupunkiin, pääset parhaiten liikkumaan kävellen. Yhdensuuntainen matka julkisella liikenteella maksaa noin 3 euroa ja 10-matkan lippu noin 12 euroa. Jos nähtävyydet kiinnostavat, kannattaa hankkia "Barcelona Card", joka julkisen liikenteen lipun lisäksi toimii alennuskorttina useihin museoihin ja nähtävyyksiin.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Barcelona

Cheapest outbound flight from 116,00 €
Etäisyys 2744 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Barcelona (BCN)
Kohdemaa Espanja
Alternative routes to Espanja
Alternative flights to Barcelona
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price