Lennot Turku - Malaga

Useful information about the flight Turku - Malaga

Andalusialaista elämänmenoa satamakaupungissa

Espanjan aurinkorannikolla sijaitseva Malaga toimii mainiona porttina Etelä-Espanjaan. Kaupunki on helposti tavoitettavissa, ja sieltä on kätevät kulkuyhteydet sekä Costa del Solin muihin lomakohteisiin että koko Espanjan alueelle. Malaga on erityisen tunnettu hiekkarannoistaan ja rantahotelleistaan, mutta kaupungissa on myös kaunista arkkitehtuuria ja kiinnostavia historiallisia nähtävyyksiä kulttuurin ystäville.  

Rantoja, juhlahumua ja espanjalaista ruokakulttuuria

Useampi lentoyhtiö lentää suoraan Suomesta Malagaan ilman koneenvaihtoa. Lentoaika suorille lennoille on hieman yli neljä tuntia. Aikaeroa Suomen ja Espanjan välillä on yksi tunti, muistathan siirtää kellot paikalliseen aikaan maahan saapuessasi. Malagaan on suositeltavaa matkustaa hieman sesongin ulkopuolella, pääsääntöisesti alkukeväästä huhtikuusta toukokuuhun sekä loppusyksystä syyskuusta lokakuuhun, jolloin rannat ovat vähemmän ruuhkaiset. Heinä- ja elokuu ovat kaikkein kiireisimmät kuukaudet, jolloin kaupunki muuttuu turistien leikkikentäksi. Keskikesän kuukaudet ovat myös helteisimmät kuukaudet. Joulu- ja tammikuussa puolestaan sää voi olla hieman ennalta-arvaamaton.

Malagassa, kuten Espanjassa yleisestikin, juhlitaan paljon ja näyttävästi. Tammikuun kuudentenä päivänä juhlitaan kolmen pyhän kuninkaan juhlaa näyttävän kulkueen muodossa ja pääsiäisenä katukuva täyttyy kirkollisen juhlan kulkueista ja kunnianosoituksista. Elokuussa vietetään "Feria de Malaga" -juhlaa yhdeksän päivän ajan. Tuolloin ilotukset värittävät taivaan, juhlahumu valtaa kaupungin ja kansa on iloisissa karnevaalitunnelmissa.

Satamakaupungin monet kasvot

Malagassa on paljon nähtävää, esimerkiksi linnoituksia ja kirkkoja, mutta myös vehreitä puistoja ja kauniita rantabulevardeja. Rantaelämää kaipaavat löytävät satamakaupungista helpotusta kaipuuseensa, sillä kaupungin hiekkarannat alkavat aivan kaupungin keskustan kupeesta. Vuokra-auto on kätevä tapa liikkua sekä Malagan alueella että sen lähistöllä sijaitsevissa kohteissa. Auto on syytä varata hyvissä ajoin, sillä se on suosittu tapa tutustua Espanjaan. Malagan keskustassa on hieman hankala löytää parkkipaikkaa, ja siihen onkin hyvä varautua jo etukäteen.

Malagan hintataso on edullisempi kuin Suomessa. Edullisin vaihtoehto ruokailuun on lounasaikaan tarjottava "Menu del Dia", joka sisältää tavallisesti kolme eri ruokalajia ja kustantaa noin kuuden euron verran. Lounaan jälkeen onkin hyvä nauttia siestasta paikallisten tavoin ja suunnata esimerkiksi rantakahvilaan nauttimaan auringon lämmöstä. Siestaa vietetään kello 14-17 välisenä aikana ja tuolloin suurin osa kaupoista, pankeista ja muista palveluista on kiinni.

Helposti haltuunotettava Malaga

Lentokentältä Malagan keskustaan pääsee kätevästi sekä bussilla, joka maksaa noin kolmen euron verran että junalla, joka maksaa vajaat kaksi euroa. Matka lentoasemalta keskustaan taksilla maksaa noin 20 eurosta ylöspäin. Matka kestää kaikilla kulkuvälineillä noin vartin verran. Lisäksi kentältä pääsee bussiyhteyksillä suoraan muualle Costa del Solin alueella, kuten Marbellaan, Torrelimokseen ja Benalmadenalle. Matkat maksavat noin 4-6 euron verran.

Malagassa liikkuminen onnistuu kätevästi myös jalkaisin, sillä suurin osa nähtävyyksistä on kävelymatkan päässä kantakaupungin alueella. Julkisen liikenteen bussilippujen hinnat lähtevät reilusta eurosta. Taksi on suhteessa kalliimpi ja sen hinnat nousevat iltaisin ja viikonloppuisin. Malagassa majoittuu halvimmillaan alkaen 10 eurolla yöltä. Kolmen tähden hotelliyöt lähtevät noin 50 eurosta yöltä kahden hengen huonetta kohden, hinnata nousevat tähtiluokituksen ja hotellin sijainnin mukaan.