Barcelona hellii kaikkia aisteja

Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki ja Katalonian hallintoalueen pääkaupunki. Kimmeltävä meri, värikäs ja muotorikas Gaudín arkkitehtuuri, suussasulavat tapakset ja iloinen tunnelma houkuttelevat kaupunkiin kerta toisensa jälkeen.

...

Barcelonassa juhlitaan! 

Barcelonassa vallitsee välimerellinen ilmasto, eli kaupungin kesät ovat yleensä kuumia ja talvet leutoja. Rantakohteena Barcelonan sesonkiaika on kesällä, mutta kaupunki on Suomeen verrattuna houkuttelevan lämmin jo keväisin.

Touko-/kesäkuussa kaupunkiin saapuu kymmeniätuhansia live-musiikin ystäviä vuosittaiseen Primavera Sound-tapahtumaan. Kaupungin musiikkiestivaalit hellivät monenlaista musiikkikorvaa, sillä musiikkia on tarjolla laidasta laitaan metallista ja indie popista jazziin.

Espanjassa juhlitaan joulua uskonnollisissa, mutta myös sangen iloisissa merkeissä. 6. tammikuuta on Dia de los Reyes, kolmen viisaan miehen päivä. Päivä kuluu lahjojen jakamisen sekä katujuhlan merkeissä.

La Mercè on yksi syksyn tärkeimmistä festivaaleista Barcelonassa. Virallinen juhlapäivä on 24. syyskuuta, mutta kaupunki aloittaa juhlimisen muutaman päivän etuajassa. Syyskuun 11. päivä vietetään Katalonian itsenäisyyspäivää, La Diada de Catalunyaa.

...

Kaksi virallista kieltä ja houkutteleva keittiö 

Barcelonassa puhutaan espanjan lisäksi myös katalaania, joka on Katalonian alueen toinen virallinen kieli. Englannilla pärjää useimmiten, mutta sanakirjasta voi olla ajoittain hyötyä.

Ulkona syöminen on edullisempaa kuin Helsingissä, ja oluenkin voi saada alle viidellä eurolla. Paikallisia herkkuja ovat tapakset kuten Pan Tomaca con Jamón Serrano, kinkkuleipä. Jälkiruoka Crema Catalana on on katalonialaisten suussasulava versio Crème Brûléestä. Varsinkin merenelävien ja kalaruoan ystävät huokailevat pääruokalistojen äärellä.

...

Tutustu keskustaan kävellen

El Pratin lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päästä Barcelonan keskustasta. Aerobus-linjat A1 ja A2 liikennöivät säännöllisesti keskustan Plaça de Catalunyan ja kentän välillä. Noin puolentunnin bussimatka maksaa suurin piirtein 6 €. Toinen vaihtoehto on ottaa lentokentältä juna. Taksimatka keskustaan maksaa noin 20-35 €.

Barcelonan keskustan alueella etäisyydet ovat suhteellisen lyhyitä ja käveltävissä. Useat kadut esimerkiksi vanhassa kaupungissa ovat kävelykatuja, joten autoistakaan ei tarvitse välittää. Metro on kätevä ja nopea matkustustapa paikasta toiseen siirtymiseen, mutta kaupungissa liikennöivät myös raitiovaunut, bussit ja luonnollisesti taksit.

Metropolikaupungista löytyy lukuisia majoitusvaihtoehtoja joiden hinnat vaihtelevat 15 euron hostelliyöstä parinsadan euron hotelliyöhön.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound