Lennot Turku - Göteborg, Landvetter

Useful information about the flight Turku - Göteborg, Landvetter

Herkullinen kaupunkiloma Göteborgissa

Ruotsin länsirannikolla sijaitseva Göteborg tarjoaa matkailijalle puitteet monipuoliseen kaupunkilomaan. Ruotsin toiseksi suurin kaupunki on saanut viime aikoina kehuja ravintoloistaan, joissa kannattaa maistella erityisesti meren antimia. Göteborg on myös mainio kohde shoppailijoille, sen tarjontaa pidetään Tukholman veroisena. Ilmasto kaupungissa on jotakuinkin samankaltainen, kuin eteläisessä Suomessa, tosin talvet ovat hieman leudompia ja kesät lämpöisempiä. Paras matkustusaika on toukokuusta syyskuuhun. 

Museoita ja tapahtumatarjontaa

Göteborg on tunnettu monista hienoista museoistaan, mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi Göteborgin kaupunginmuseo ja maailmankulttuurimuseo. Kaupungin keskustassa sijaitsee kuuluisa ja Ruotsin suosituimmaksi arvioitu huvipuisto Lisberg. 

Göteborgissa voi myös nauttia runsaasta tapahtumatarjonnasta. Tammikuun lopulla ja helmikuun alussa kaupungissa vietetään pohjoismaiden suurinta elokuvafestivaalia, joka kerää paikalle vuosittain noin 155 000 elokuvan ystävää. Vappuaatto on kaupungissa suuri juhlapäivä, jolloin sonnustaudutaan naamiaisasuihin ja juhlitaan paraateissa. 20. - 25. kesäkuuta vietettävä juhannus, ”Midsommar,” on myös Ruotsissa merkittävä juhla, tosin juhlaväki vetäytyy keskustasta tanssilavoille juhannuksen viettoon. Elokuussa kaupungissa vierailevat voivat osallistua kaksiviikkoiseen ”Göteborg Kulturkalas” -kulttuurifestivaaliin. Tarjolla on yli 1 200 ilmaista teatteri-, ooppera-, musiikki-, taide- ja elokuvaesitystä.

Luonnon ystävät voivat piipahtaa päiväretkelle Delsjön luonnonsuojelualueelle, joka sopii esimerkiksi vaellukseen, uintiin ja melontaan. Lauttamatkalla pääsee tutustumaan kaupungin edustan kauniiseen saaristoon. 

Vaihda eurot kruunuiksi

Matkaan varustautuvan on syytä muistaa, että Ruotsissa on käytössä oma valuutta, Ruotsin kruunu. Suomalaiset luottokortit ja debit-kortit ovat matkalla käteviä maksuvälineitä. Samoin on syytä pitää mielessä, että Suomen ja Ruotsin välinen aikaero on yksi tunti. 

Alkoholin myynti Ruotsissa on rajoitettua, ja väkeviä juomia saa yksinomaan valtion ”Systembolaget” –liikkeistä. 
Helsinkiin verrattuna Göteborg on arviolta 10 -16 prosenttia edullisempi, esimerkiksi ulkona syöminen ja elintarvikkeet ovat halvempia ja myös vuokralla asuminen on edullisempaa. Matkailijalle edullisin asumisvaihtoehto on hostelli ”vandrarhem”, jossa vuodepaikka maksaa yöltä noin 195 kruunua. Hotellihuoneesta saa maksaa keskimäärin 840 kruunua yöltä ja kolmen tähden hotellihuoneen hinta lähtee noin 1 400 kruunusta per yö. 

Kävele tai käytä joukkoliikennettä 

Liikkuminen kaupungissa on helppoa, sillä Västtraffikin pyörittämä julkinen liikenne toimii hyvin. Busseissa, raitiovaunuissa ja lautoilla kertamaksu on noin 26 kruunua ja lippu on voimassa puolitoista tuntia. Päivälippu maksaa noin 85 kruunua ja kolmen päivän lippu noin 170 kruunua. Göteborg-kortilla pääsee ilmaiseksi moniin kohteisiin ja samalla voi matkustaa julkisissa liikennevälineissä ilmaiseksi. Keskusta on helppo ottaa haltuun kävellen ja myös polkupyörän vuokraamista kannattaa harkita, sillä kaupungissa on hyvä pyörätieverkosto. 

Lentoasemalta keskustaan siirtyminen on myös helppoa: Fygbussarnan-bussilinja ajaa keskustaan viidentoista minuutin välein. Matkaan menee noin 20 minuuttia ja kertalippu maksaa noin 105 kruunua, meno-paluu noin 195 kruunua. Kentältä pääsee keskustaan myös Swebus Express-linjan bussilla, tämä linja liikennöi tosin hieman harvemmin. Lippu maksaa noin 59 kruunua. Taksi on varsin kallis vaihtoehto, matkasta keskustaan saa varautua maksamaan noin 450 kruunua.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Göteborg, Landvetter
Lennon tiedot välille Turku - Göteborg, Landvetter
  • Etäisyys: 652 km