Lennot Turku - Maarianhamina

Useful information about the flight Turku - Maarianhamina

Omaperäinen Maarianhamina

Suomelle kuuluvalla autonomisella saaristoalueella Ahvenanmaalla sijaitseva Maarianhamina on mielenkiintoinen matkakohde. Kaupungissa asuu lähes puolet Ahvenanmaan asukkaista ja se on myös alueen ainoa kaupunki ja hallinnollinen pääkaupunki. Ahvenanmaa hurmaa vierailijat niin omaperäisellä kulttuurillaan, monipuolisilla tapahtumillaan kuin kauniilla ja rauhallisella luonnollaankin. Alueella onkin nähtävää ja koettavaa moneen makuun, ja sinne voi matkustaa helposti niin lentäen kuin laivallakin. Suomalaisen vierailijan kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että väestö Ahvenanmaalla on pääosin ruotsinkielistä. 

Monenlaisia tapahtumia

Maarianhaminaan voi tietysti matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa ja alueen ilmastokin on varsin leuto Pohjois-Suomeen verrattuna. Meri-ilmaston vaikutus näkyy alueella kuitenkin tuulisuutena ja ajoittain runsaina sateina. Maarianhaminassa järjestetään myös jonkin verran erilaisia tapahtumia vuoden ympäri ja niihin kannattaakin pyrkiä mahdollisuuksien mukaan osallistumaan. Lokakuun lopussa järjestetään Maarianhaminan maraton ja elokuussa puolestaan Maarianhaminan kulttuuriyö. Kaupungissa on myös paljon muita vaihtelevia kulttuuritapahtumia, esimerkiksi vuosittain järjestettävät jazz-, urku- ja kulttuurifestivaalit.

Puuhaa moneen makuun

Ahvenanmaalla on erilaisten tapahtumien lisäksi myös paljon mielenkiintoisia vierailukohteita. Esimerkiksi Ahvenanmaan merenkulkumuseo ja 1900-luvulla rakennettu museolaiva "Pommern", joka löytyy kaupungin Länsisatamasta, ovat merihenkisille kiehtovia nähtävyyksiä. Maarianhaminan ympäristössä voi esimerkiksi harrastaa erilaisia urheilulajeja patikoinnista kiipeilyyn ja pyöräilyyn tai vain nauttia merellisestä ja kauniista luonnosta ja inspiroivista maisemista.
 

Liikkuminen ja yöpyminen Maarianhaminassa

Maarianhaminan lentoasema sijaitsee Jomalassa, noin kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Ålands Taxi, Mariehamns Taxi, Jomala Taxi, Holmqvists Taxi ja Din Taxi på Åland -taksiyhtiöt päivystävät lentoaseman saapuvien aulan ulkopuolella sijaitsevalla taksitolpalla. Myös "Röde Orm" -bussilinja kulkee lentokentän ja kaupungin väliä, tosin suhteellisen epäsäännöllisesti.

Yhteensä kaupungissa kulkee vain neljä "Röde Orm" -bussilinjaa. Koska Maarianhamina on kuitenkin kooltaan varsin pieni, on suurin osa välimatkoista siellä helposti käveltävissä. Myös polkupyörä on erittäin kätevä liikkumismuoto kaupungissa. Taksilla matkustaminen on kallista, kuten muuallakin Suomessa. Huomioon kannattaa ottaa, ettei Ahvenanmaan alueella yleisesti liiku paljonkaan autoja.

Pienestä koosta huolimatta alueella on suhteellisen monipuolisesti erilaisia yöpymisvaihtoehtoja. Hotellihuone alueella kustantaa kahdelle henkilölle yöltä noin 70 euroa. Edullisinta yöpyminen kaupungissa on leirintäalueilla, joita kannattaakin harkita varsinkin kesäaikaan.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Maarianhamina

Cheapest outbound flight from 75,00 €
Outbound and return from 149,00 €
Lennon kesto min.. 00:30 / max.. 00:35
Paluulennon kesto min.. 00:30/ max.. 00:35
Etäisyys 137 km
Lentoa/viikko 13
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Maarianhamina (MHQ)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Maarianhamina
Flight destinations with a similar price