Lennot Tampere - Riika

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Tampere määränpäähän Riika

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Tampere (TMP) määränpäähän Riika (RIX), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Riika. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Tampere - Riika

Rakkauden lukkoja satamakaupungissa

Latvian pääkaupunki Riika sijaitsee Itämeren rannalla ja on tärkeä satamakaupunki sekä teollisuuden keskus Baltian alueella. Kaupungissa keskiaikaisuus yhdistyy kiehtovalla tavalla neuvostoaikaiseen kulttuuriin. Riikassa voi käydä laittamassa lukon aitaan ja heittää avaimen jokeen, minkä uskotaan tuovan avio-onnea pariskunnille. 

Milloin kannattaa suunnistaa Riikaan?

Jos haluat nauttia Riikasta lämpimään aikaan, on ilmasto lämpimintä toukokuusta lokakuuhun. Talvisin ilmasto on huomattavasti kylmempi vaikkakin Suomea leudompi.

Toukokuussa Riikassa järjestetään vuosittainen maraton, joten jos juoksukisaan osallistuminen houkuttaa, on tämä hyvä aika suunnata kaupunkiin. Toukokuussa vietetään myös keskiajan hengessä "Maija Grafs" -juhlaa, joka kerää keskiaikaisiin asuihin pukeutuneita näyttelijöitä kaupunkiin. Toukokuussa vietetään myös vuotuista Latvian olutfestivaalia. 23-24. kesäkuuta julitaan keskikesän juhla Jania, johon kuuluvat Suomen tapaan juhannustulet. Joka viides vuosi Latviassa pääsee osallistumaan jo vuodesta 1853 järjestettyyn maailman suurimpaan amatöörikuorotapahtumaan "All-Latvian Song and Dance" -Festivaliin.

Mitä tietää ennen reissua Riikaan?

Niiden jotka suunnittelevat luontoretkiä Riikan ulkopuolelle, on suositeltavaa tarkistaa, onko alue merkitty punkkialueeksi. Rokotus punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta vastaan saattaa olla joissain tapauksissa tarpeellinen. Riikaan matkustavan kannattaa myös muistaa, että alkoholin nauttiminen on kaupungissa julkisilla paikoilla kiellettyä. 

Historiallisesta arkkitehtuurista kiinnostuneelle Riika on loistava kaupunki, sillä sen vanhassakaupungissa pääsee ihailemaan keskiaikaista tyyliä ja tunnelmaa ja vain kivenheiton päässä komeilevat neuvostoaikaisen arkkitehtuurin klassikot.

Riikassa pärjää latvian lisäksi parhaiten englannilla ja venäjällä. Ja jos päivämatka Itämeren rannikoille kiinnostaa, kannattaa nokka suunnata kohti Jurmalaa, jonne pääsee paikallisjunalla puolessa tunnissa eikä matka maksaa kuin noin kaksi euroa. Jurmala on Itämeren rannalla sijaitseva tunnettu rantakohde, joten muista pakata uimakamppeet mukaan!

Elinkustannuksiltaan Riika on noin 40-50 prosenttia Helsinkiä edullisempi. Lounaan saa noin 3-6 eurolla, päivällisen noin 5-9 eurolla. Olut maksaa noin 2-3 euroa ja limsa noin euron. Ostoksia tekevän kannattaa katsastaa erityisesti suuri markkinahalli lähellä kaupungin pääasemaa. 
 

Paikan päällä Riikassa

Kaupungin lentokentältä keskustaan pääsee sujuvasti bussilla noin 30-40 minuutissa linjoilla 22 ja 241 sekä minibussilinjalla 222. Bussilipun hinta on noin 2 euroa kuskilta ostettuna ja ennakkoon vielä edullisempi. Taksilla pääsee kaupunkiin noin 15 minuutissa, mutta hinta on huomattavasti bussia hintavampi, noin 11-15 euroa. 

Riikan vanhakaupunki ja sen lähialueet tarjoavat paljon majoitusvaihtoehtoja, joista hostelli on edullisin. Vuodepaikka hostellissa maksaa yhdeltä henkilöltä noin 6 euroa. Hotelliyön kolmen tähden hotellissa saa alkaen noin 20 eurolla.

"Rigas Satiksme" pyörittää kaupungin julkista liikennettä, johon kuuluvat raitiovaunu- ja bussilinjat. Kertalippu on kuljettajalta ostettuna noin 2 euroa, ennakkoon noin 1,10 euroa. Kymmenen matkan lippu maksaa noin 10,90 euroa ja vuorokauden lippu noin 5 euroa. Kolmen päivän lipun saa noin 10 eurolla ja ryhmälipun noin 4,60 eurolla. Taksi on kalliimpi mutta silti Suomen hintatasoa huomattavasti edullisempi; kolmen kilometrin matka maksaa noin 5-7,40 euroa. Kaupungissa pystyy helposti kulkemaan myös kävellen tai vuokraamalla polkupyörän.

Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Riika

Cheapest outbound flight from 45,18 €
Lennon kesto min.. 01:10
Paluulennon kesto min.. 01:15
Etäisyys 500 km
Lentoa/viikko 5
Lähtölentokenttä Lentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Riika (RIX)
Kohdemaa Lennot - Latvia
Alternative flights to Riika
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price