Lennot Tampere - Bryssel Brussels National

Useful information about the flight Tampere - Bryssel Brussels National

Bryssel - Euroopan keskus ja Belgian ylpeys

Belgian pääkaupunki Bryssel on Euroopan Unionin hallinnollinen tukikohta ja Euroopan keskuksena. Myös Naton päämaja sijaitsee Brysselissä.

Kansainvälisessä Brysselissä historialliset rakennukset ja nykyaikainen politiikka sulautuvat yhteen tarjoten kaupungissa vierailevalle monipuolisesti nähtävyyksiä.

Kaksikielinen Bryssel on alunperin ollut täysin hollanninkielinen, mutta nykyisin ranska on noussut vahvasti kaupungin kakkoskieleksi. Kansainvälisessä Brysselissä pärjää hyvin myös englantia tai saksaa puhumalla.

Brysselissä on suurkaupungin tuntua ja monipuolisia tapahtumia

Läntisen Euroopan leuto ilmasto toivottaa vierailijat tervetulleeksi Belgiaan ympäri vuoden. Talven kuukausina sää on Suomea lämpimämpi, vaikkakin etenkin rannikolla sateinen meri-ilmastosta johtuen. Kevät koittaa Brysselissä huhtikuussa, jolloin sää alkaa lämpenemään ja valoisat illat houkuttelevat nauttimaan kaupungin kansainvälisestä tunnelmasta terasseille ja puistoihin. Lämpimistä kesäkuukausista voi nauttia aina pitkälle syyskuulle asti.

Bryssel viihdyttää vierailijoitaan ympärivuotisilla ja monipuolisilla tapahtumilla: Kaupungissa järjestetään useita kulttuuritapahtumia ja tarjontaan kuuluu myös niin musiikkifestivaaleja kuin kirja- ja antiikkimessujakin.
Saapuvaa kesää juhlistetaan vuosittain toukokuun alussa Fête de l'Iris -tapahtumalla, jolloin kaupungin valtaavat ilmaiskonsetit, katutaide ja muut oheistapahtumat.

Brysselissä on aina vuodesta 1549 lähtien vietetty kuninkaallista kansanjuhlaa. Heinäkuun ensimmäisenä torstaina järjestettävä Ommegang Festival kerää vuosittain lähes 1 500 keskiaikaisiin asuihin pukeutunutta osallistujaa, jotka muodostavat huikean kulkueen Brysselin keskustassa sijaitsevalle Place du Grand Sablonin aukiolle. Urheilun ystävät pääsevät nauttimaan sporttisesta tunnelmasta syyskuun alkupuolella, kun edesmenneen belgialaisen huippu-urheilijan Ivo Van Dammen kunniaksi nimetty urheilukilpailu järjestetään Brysselissä ja urheilumaailman huiput kokoontuvat kaupunkiin. 

Mannereurooppalainen hintataso

Brysselin hintataso on muiden Länsi-Euroopan pääkaupunkien tapaan melko korkea. Ravintolahinnat ovat Suomen kanssa samalla tasolla ja myös ruokakaupoissa elintarvikkeiden hinnat ovat korkeita. 

Brysselissä yöpyminenkin on suhteellisen hintavaa. Edullisimmat hostellit veloittavat yöpyjiltä19 euroa vuodepaikasta, ja laadukkaissa kolmen tai useamman tähden hotelleissa hinnat alkavat 55 eurosta henkilöltä yöltä. Loma-asuntoja löytää vuokralle alkaen noin 70 eurolla yöltä.

Liikkuminen Euroopan sydämessä on helppoa ja nopeaa

Lentoasemalta pääsee siirtymään Brysselin keskustaan junalla reilussa vartissa. Junalipun hinta on noin 8,5 euroa. Lentokenttäbussi ”Airportline” kulkee matkan noin puolessa tunnissa ja lipun saa noin kuudella eurolla. Taksilla liikkuminen maksaa noin 35-45 euroa ja matka-aika saattaa liikenteestä johtuen venähtää 40 minuuttiin. Taksitolpan paikantaa helposti saapuvien lentojen terminaalin edustalta.

Brysselin metro-, raitiovaunu- ja bussiverkostoa pyörittää STIB/MIVB, jonka ladattava MOBIB-matkakortti helpottaa kaupungissa liikkumista. Kertalippu maksaa noin 2,10 euroa, viiden matkan lippu noin 8 euroa ja kymmenen matkan lippu noin 14 euroa. Päivälipun hinta on noin 7,50 euroa. Kulkuvälineestä ostettaessa lippujen hinnat ovat kalliimpia. 

Taksilla liikuttaessa ensimmäiset kolme kilometriä maksavat noin 10 euroa, minkä jälkeen hinta on noin 1,80 euroa kilometriltä. Monet kaupungin nähtävyydet ovat keskustan alueella kätevästi kävelymatkan päässä. Brysselissä on myös Villo-kaupunkipyöriä, jotka ovat turistien käytettävissä pientä korvausta vastaan.

Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Bryssel - Brussels National

Cheapest outbound flight from 77,66 €
Etäisyys 1653 km
Lähtölentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Bryssel - Brussels National (BRU)
Kohdemaa Belgia