Lennot Tampere - Alicante

Useful information about the flight Tampere - Alicante

Välimeren rannikolle Alicanteen

Vilkas merenrantakaupunki, Alicante, näyttää parhaimmat puolensa kesällä. Tunnelmallisessa kaupungissa voi nauttia aurinkolomasta, historiallisista nähtävyyksistä tai ostosmatkailusta tutustumalla paikallisiin tuotteisiin ja ruokakulttuuriin. Huippusesonki turismin saralla on heinä-elokuussa, jolloin Alicantessa on varmuudella lämmintä. Säät suosivat matkustajaa kuitenkin aina keväästä syksyyn saakka.

Monenlaista tekemistä, monenlaiselle matkaajalle

Alicante on tunnettu hienoista viineistään, oliiviöljystään ja hedelmistään. Kaupungissa on lisäksi tärkeä viennin satama, josta on myös matkustajaliikennettä muun muassa Baleaareille ja Ibizalle. Urheilun ystäviä kaupunkiin houkuttelevat golfkentät ja vesiurheilu. 

Kesäkuussa Alicantessa juhlistetaan kesän alkamista Johannes evankelistan kunniaksi järjestettävässä juhlassa, johon kuuluvat näyttävät ilotulitukset. Huhtikuussa nähdään historiallinen näytelmä kristittyjen ja arabien välisestä taistelusta 1100-luvulta. Tapahtuma on kiinnostava etenkin historiasta viehättyneille. 

Näkemistä ja kokemista kaupungissa riittää niin aurinkolomalaisille kuin maakunnan historiasta kiinnostuneille. Markkinat ovat hyvä tilaisuus tutustua paikallisiin ihmisiin. Paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen kannattaa aloittaa paellasta, joka on alueelle tyypillinen ja erittäin suosittu ruokalaji. 

Rauhallisempia ja vähemmän ruuhkaisia uimarantoja löytyy kaupungin ulkopuolelta. Myös lapsiperheille on tekemistä, sillä Alicanten läheisyydessä on huvipuistoja, delfinaarioita, tippukiviluolia sekä linnakkeita, joiden tutkiminen sopii kaikenikäisille. 

Matkan suunnittelussa huomioitavaa

Kellonaika on Espanjassa tunnin Suomen aikaa jäljessä, sillä maa kuuluu keski-Euroopan aikavyöhykkeeseen. Espanjan valuutta on Suomen tapaan euro, joten rahanvaihto ei ole tarpeen. Paikan päältä löytyy useita pankkeja ja pankkiautomaatteja. Alicanten hintataso on suunnilleen sama kuin muuallakin Espanjan alueella. Suomeen verrattuna hinnat ovat hieman alhaisemmat. 

Perusrokotukset kannattaa pitää voimassa, joiden lisäksi matkustajille suositellaan yleisesti A- ja B-hepatiittirokotetta. Viisumia Suomen kansalaiset eivät tarvitse. 

Liikkuminen ja majoitusvaihtoehdot Alicantessa

Alicanten lentokentältä on noin 20 minuutin matka kaupungin keskustaan. Lentokenttä palvelee myös useita muita paikkakuntia. Kaupungin julkisen liikenteen verkoston kulkuneuvoihin kuuluvat bussi ja raitiovaunu. Ne tarjoavat helpon ja edullisen tavan matkustaa. Taksi tulee julkista liikennettä kalliimmaksi. Kaupungissa on helppo liikkua myös jalkaisin. 

Alicantessa on useita edullisia majoitusvaihtoehtoja. Yöpiminen hostellin dormissa maksaa noin 15 euroa. Hotelliyö maksaa noin 40EUR. Myös loma-asunnon vuokraaminen on mahdollista, mikä sopii varsinkin perheille.

Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Alicante

Cheapest outbound flight from 128,16 €
Etäisyys 3065 km
Lähtölentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Alicante (ALC)
Kohdemaa Espanja
Alternative flights to Alicante
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price