idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Turku - Madrid-Barajas

Madrid tarjoaa taidetta, historiaa ja herkkuja

Espanjan pääkaupungissa Madridissa ei tekeminen lopu kesken. Tarjolla on arkkitehtuuria, historiaa ja taidetta, mutta myös herkullista ruokaa ja vilkasta yöelämää. Myöskään urheilua, erityisesti jalkapalloa ei kannata unohtaa. Kaupungista voi myös helposti pyrähtää päivämatkoille viehättäviin lähikaupunkeihin ja kyliin. 

Kevät ja syksy ovat parasta aikaa

Madridissa viihtyy ympäri vuoden, mutta miellyttävimmät säät osuvat yleensä keväälle ja syksylle. Heinä- ja elokuussa voi olla joskus liian helteistä ja elohopea saattaa kivuta jopa yli 30 plusasteeseen. Talvella saa puolestaan varautua jopa lumeen ja pikkupakkaseen. Toukokuussa matkailija voi nauttia Dos de Mayo –festivaalista, joka tarjoaa muun muassa kulkueita ja härkätaisteluja. Lokakuu on puolestaan juhlaa jazzin ystäville, sillä kuun lopulla vietetään kansainvälistä jazz –festivaalia.   

Halpaa herkuttelua

Hintataso Espanjan pääkaupungissa on suomalaisittain edullinen ja erityisesti ulkona syöminen on miellyttävän halpaa. Kaupunki onkin tunnettu loistavista ravintoloistaan, erityisesti tapas-baarit ovat kokeilemisen arvoisia. Madridin museot ja taidekokoelmat ovat maailmankuuluja. Kaupunki on houkutteleva ja monipuolinen ostoskaupunki, ja lisäksi se sopii myös vaikkapa golfin ja kylpylöiden ystäville. 

Kaupungissa on helppo liikkua kävellen eikä taksin käyttökään ei ole niin hintavaa kuin monissa muissa Euroopan suurkaupungeissa. Julkinen liikenne on silti halvin ja usein helpoin vaihtoehto. 

Helposti kentältä keskustaan

Madridin Barajas-lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä keskustasta ja sinne matkaaminen julkisilla liikennevälineillä on varsin mutkatonta. Terminaaleista 1 ja 3 pääsee keskustaan metrolinjalla 8. Matka maksaa noin 5 euroa ja se kestää viitisentoista minuuttia. Lentokentältä kulkee myös useita bussilinjoja eri puolille Madridia. Pysäkit ovat terminaalien 1 ja 3 luona ja bussilippu maksaa noin viiden euron verran. Matkaan saa varata aikaa noin 40 minuuttia. Terminaalista 4 pääsee kaupunkiin junalla, lippu maksaa alle viisi euroa ja matkaan menee parhaimmillaan alle 15 minuuttia. 

Hotelliasuminen on melko edullista, hyväksi luokitellun hotellin voi löytää 80 euron päivähinnalla. Pienellä budjetilla matkaavan kannattaa turvautua hostelleihin, niitä löytää jopa alle 12 eurolla yöltä. 

Madridissa liikkuminen on halpaa. Julkisen liikenteen kertalippu maksaa puolitoista euroa, kymmenen matkan lippu noin 12 euroa ja päivälipun ostaminen on myös edullinen vaihtoehto.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Madrid-Barajas
Lennon tiedot välille Turku - Madrid-Barajas
  • Etäisyys: 2845 km