Lennot - Tampere

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Tampere

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Tampere (TMP), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Tampere löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Tampere travel tips

Tampere on luonnonläheinen kulttuurikaupunki

Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki, vuonna 1779 perustettu Tampere tunnetaan perinteikkäänä teollisuuskaupunkina, jonka kaupunkikuvaa värittää edelleen Tammerkosken vanha tiilitehdasmiljöö. Nykypäivän Tampere on kuitenkin myös moderni ja raikas kulttuurikaupunki, joka vetää vierailijoita puoleensa kaikkina vuodenaikoina. 

Tampereen kesä on täynnä kaupunkifestivaaleja

Tampereen vuosi on täynnä tapahtumia. Maaliskuussa kaupungissa vietetään Tampere Film Festival -lyhytelokuvajuhlia, joka on pohjoismaiden vanhin ja suurin lyhytelokuvafestivaali. Kesätapahtumista tunnetuin on nuorten suosima Tammerfest-kaupunkifestivaali, ja kiinnostavia kulttuuritapahtumia ovat myös esimerkiksi Tampereen Teatterikesä, Tampere Jazz Happening ja Tampere Biennale.

Järvimaisemaa ja kulttuuria harjujen kupeessa

Tampere sijaitsee Näsijärven ja Pyhäjärven välisellä kannaksella. Komeat näköalat yli kaupungin tarjoaa Näsinneulan torni, joka on pohjoismaiden korkein näkötorni. Tornin kupeessa sijaitsee Suomen suurimpiin kuuluva Särkänniemen huvipuisto. Kapeisiin ja korkeisiin harjumaisemiin pääsee parhaiten tutustumaan esimerkiksi kävelyretkellä Pispalanharjun värikkääseen puutaloalueeseen sekä Pyynikinharjun metsäiseen maisemaan ja näkötorniin. Kunnon löylyjen ystävän kannattaa tutustua Tampereen yleisiin saunoihin, joista vanhin, vuonna 1906 perustettu Rajaportin sauna on maamme vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna. Rauhaniemen ja Kaupinojan saunat tarjoavat puolestaan mahdollisuuden pulahtaa raikkaaseen järviveteen.

Lentokentältä keskustaan bussilla

Noin 17 kilometrin päässä Tampereen keskustasta sijaitsevalta Pirkkalan lentoasemalta pääsee Tampereelle kätevästi bussilla. Tampereen joukkoliikenteen bussi 1A ajaa keskustaan noin 40 minuutissa, aikuisten lipun hinta on noin kolme euroa. Lentokentältä suoraan Tampereen juna-asemalle pääsee Ryanairin bussikuljetuksella. Noin 30 minuuttia kestävä matka maksaa noin kuusi euroa. Kentällä on myös autonvuokrauspalvelut, ja kaksi taksiyhtiötä päivystää kentällä saapuvien lentojen aikaan. Taksi on kuitenkin huomattavasti julkista liikennettä kalliimpi vaihtoehto.

Tampereen julkinen liikenne kulkee busseilla. Bussilippujen hinnat määräytyvät vyöhykkeiden mukaan, aikuisten lippujen hinnat alkavat noin kolmesta eurosta. Enemmän matkustavan kannattaa harkita ladattavan matkakortin hankkimista, jonka kanssa matkustaminen tulee huomattavasti kertalippuja edullisemmaksi. Tampereen keskusta on kuitenkin kompakti ja etäisyydet lyhyitä, joten kävely ja pyöräily ovat hyviä vaihtoehtoja kaupunkiin tutustumiseen.

Majoitus kannattaa varata mahdollisimman hyvissä ajoin, sillä majoitusvaihtoehtoja on rajoitetusti ja suurten tapahtumien aikaan monet majoituspaikat ovat täysiä. Kahden hengen hotellihuoneen saa halvimmillaan noin 60 eurolla, mutta viikonloppuisin ja sesonkiaikoina kannattaa varautua maksamaan korkeampi hinta. Tampereelta löytyy myös hostelli, ja kesäisin voi majoittua edullisesti telttailemalla kaupungin lähistön leirintäalueilla.