Lennot - Tukholma

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Tukholma

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Tukholma STO), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Tukholma löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Tukholma travel tips

Vauras kaupunki Itämeren rannalla

Tukholma on Ruotsin pääkaupunki ja koko Pohjoismaiden suurin kaupunki. Kaupungin edustalla on valtava, tuhansia saaria käsittävä saaristo. Tukholma on tunnettu monikulttuurisesta asukaspohjastaan, hyvistä ostosmahdollisuuksista, sekä näyttävästä vanhastakaupungista.

Paras aika kokea Tukholma

Tukholma tarjoaa nähtävää ja koettavaa ympärivuotisesti. Kaupungin kulkuyhteydet ovat loistavat, ja ydinkeskusta on pieni. Tukholman ilmasto on hieman Etelä-Suomea leudompi. Ennen joulua, 13.12, vietetään Lucian päivää näyttävin kulkuein. Kesäkuun lopulla ympäri Ruotsia vietetään keskikesän juhlaa, eli ruotsalaisittain Midsommaria. Juhlat keskittyvät tanssilavoille, maaseudulle ja meren äärelle. Ruotsalaiset keskikesän perinteet poikkeavat hieman suomalaisesta juhannuksen vietosta, mikä tarjoaa mielenkiintoisen vertailukohdan kulttuuriemme välillä. Vappu, ja etenkin uusivuosi, ovat suuren juhlan aikaa Tukholmassa.
 

Aja metrolla, maksa pankkikortilla

Stockholm Card -niminen turistikortti kelpaa matkalippuna julkisissa kulkuvälineissä, sekä oikeuttaa ilmaiseen tai alennettuun sisäänpääsyyn useissa museoissa ja nähtävyyksissä. Tukholmassa alkoholia voi ostaa ainoastaan valtionomistuksessa olevasta Systembolagetista. Systembolaget on yleensä auki arkisin kello 10-18 ja lauantaisin kello 10-15. Hintatasonsa puolesta Tukholma on verrattavissa Helsinkiin. Pääkaupunkiseudun ja Helsingin ulkopuolella asuville Tukholma on siis hintatasoltaan hieman muuta Suomea kalliimpi tai suunnilleen samoissa hinnoissa. Helpoin ja edullisin maksutapa liikkeissä on luotto- tai debit-kortti, joilla voi kätevästi maksaa myös pienet ostokset. Muistathan, että ruotsin valuutta on Ruotsin kruunu. 

Kulkuyhteydet ja yöpyminen

Arlandan lentoasemalta keskustaan pääsee Flygbussarna- tai SweBus-bussilinjoilla. Matka kestää noin 45 minuuttia. SL-bussilinjalla 583 matka taittuu noin tunnissa. ArlandaExpress-pikajunalla matka päärautatieasemalle kestää noin 20 minuuttia, mutta juna on bussia hieman kalliimpi vaihtoehto. Takseilla on kaupungissa ennaltamääritelty hinta, noin 400 kruunua, huolimatta siitä minnepäin kaupunkia ajetaan.

Nyköpingin lentoasemalta matkustaa Tukholman T-Centraleniin Flygbussarnan bussilinjalla noin tunnissa. Lippu maksaa alkaen 150 kruunua. Bromman lentokentältä puolestaan pääsee Flygbussarnan bussilinjalla Tukholman T-Centraleniin noin 20 minuutissa. Matka maksaa alkaen 130 kruunua.

Majoittuminen maksaa Tukholmassa alkaen noin 235 SEK yöltä. Halvin vaihtoehto yöpymiseen on hostellimajoitus, eli Vandrarhem, kuten ruotsiksi sanotaan. Hotellista voi joutua maksamaan huomattavasti hostellia kalliimman hinnan.

Julkinen liikenne on yleisesti kaupungissa taksia huomattavasti edullisempi ja usein myös kätevämpi liikkumisvaihtoehto. Lisäksi on syytä huomioida, että eri taksiyhtiöiden välillä on suuria hintaeroja. On suositeltavaa käyttää isoimpia taksiyhtiöitä, kuten TopCabia, Taxi Kuriria ja Taxi Stockholmia, joiden taksat ovat edullisemmat ja luotettavammat.

Yleisimmät yhteydet alk. Tukholma
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Ruotsi